Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΕΙΝΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ

Το Μουσείο Ηρακλειδών υποδέχεται τη νέα χρονιά του Πετεινού με ένα μοναδικό συνδυαστικό δίωρο εργαστήριο, που φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στον άγνωστο για τους περισσότερους, αλλά σαγηνευτικό, πολιτισμό της μακρινής Κίνας.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 16:00, οι μικροί μας φίλοι χωρίζονται σε δύο ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους (5-7 και 8 ετών και άνω) και μαθαίνουν για την ξακουστή «όπερα του Πεκίνου» και τους φοβερούς «κινέζικους Δράκους», αντίστοιχα. Το πρόγραμμα, και για τις δύο ομάδες, χωρίζεται σε δύο μέρη, εικαστικό εργαστήριο και εργαστήριο αφήγησης ιστορίας, τα οποία διαρκούν από μία ώρα.

drakos
Πιο συγκεκριμένα:

Για παιδιά 5-7

Μέρος Α’: «Το πρόσωπο του μακρινού Ήρωα», εικαστικό εργαστήριο

Η Όπερα του Πεκίνου κατέχει την πρώτη θέση στο καλλιτεχνικό στερέωμα της Κίνας και στο  εργαστήριο αυτό τα παιδιά μεταμορφώνονται σε διάσημους χαρακτήρες. Με εργαλείο το μοναδικό μακιγιάζ, αποκαλύπτουν την προσωπικότητα και τη μοίρα τους. Σχεδιάζοντας συμμετρικά μοτίβα και επιλέγοντας  χρώμα βάσει του συμβολισμού του δημιουργούν κάτι παραπάνω από μια απλή μάσκα, «χτίζουν» τον πιο εντυπωσιακό Ήρωα!

Σχεδιασμός-Επιστημονική Επιμέλεια: Ελένη Παπαδάκη 

Μέρος Β’: «Τι κρύβεται πίσω από τη μάσκα;», αφήγηση ιστορίας

Κοκόρια, μαϊμούδες, αλεπούδες, πλάσματα πονηρά μα ταυτόχρονα αστεία και τέρατα που σπέρνουν τον τρόμο θα παρελάσουν σε ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι με παραμύθια και ιστορίες από όλο τον κόσμο. Αλλά τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται… γιατί κανείς δεν ξέρει τι κρύβεται κάτω από τη μάσκα. Ιστορίες αλλιώτικες από τις άλλες μαζί με πολύ τραγούδι και χορό!

Σχεδιασμός-Επιστημονική Επιμέλεια: Αντωνία Βέλλιου και Ιφιγένεια Κακριδώνη

beijing-opera-masks
Για παιδιά 8+

Μέρος Α’: «Τρομεροί Δράκοι και Ατρόμητοι Ήρωες», αφήγηση ιστορίας

Δράκοι που γίνονται ποτάμια και ποτίζουν τη γη και δράκοι που φυλάνε τις πηγές και αφήνουν τους ανθρώπους διψασμένους. Σπουδαίοι ήρωες τολμούν να τα βάλουν μαζί τους και τρανοί αυτοκράτορες τους αναζητούν. Ακολουθούμε τα χνάρια των δράκων σε ένα παραμυθένιο σεργιάνι από την Κίνα μέχρι την Ελλάδα. Και όλα αυτά με συνοδεία μουσικής!

Σχεδιασμός-Επιστημονική Επιμέλεια: Αντωνία Βέλλιου και Ιφιγένεια Κακριδώνη

Μέρος Β’: «Παντοδύναμος κινέζικος Δράκος», εικαστικό εργαστήριο

Κατασκευάζοντας ένα «Μαγικό Δράκο» (σύμβολο δύναμης, ενέργειας και καλοτυχίας), τα παιδιά μαθαίνουν την ιστορία, τα χαρακτηριστικά και τα ενδιαφέροντα μυστικά του μέσα από εικόνες, κείμενα και ιστορίες. Σχεδιάζουν και υλοποιούν με τη βοήθεια της τεχνικής του κολλάζ και των μεικτών τεχνικών, το δικό τους δράκο σε μορφή κρεμαστού διακοσμητικού για καλοτυχία όλη τη χρονιά, ή σε μορφή μάσκας για τις γιορτινές μέρες.

Σχεδιασμός-Επιστημονική Επιμέλεια: Ρωξάνη Γιάννου 

beijing-opera

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 15 € (συμπεριλαμβανομένων των υλικών)

Έκπτωση 10% στο δεύτερο παιδί.

ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ: Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, 16:00-18:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ: Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-17:00, 210 34 61 981, edu@herakleidon-art.gr

13428533_1330635596953455_5385538457596264330_n

Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Θησείο

Leave a Reply