Εκδηλώσεις για τους λάτρεις των Graphic Novels από τις Εκδόσεις Ίκαρος και την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Δύο φανταστικές εκδηλώσεις για τους λάτρεις των Graphic Novels από τις Εκδόσεις Ίκαρος, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση, έρχονται το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023.
Long Story Short: Δωρεάν δημιουργικό εργαστήριο για νεαρούς και νεαρές κομίστες 16-21 ετών, με τον μαίτρ Αλέκο Παπαδάτο
Πώς μετατρέπεται μια λευκή σελίδα σε μια ιστορία; Πώς τα σκίτσα ζωντανεύουν την πλοκή; Πώς αφαιρούνται τα περιττά και διατηρείται η ουσία; Μετά από μια σύντομη ιστορική/θεωρητική εισαγωγή οι συμμετέχοντες επιλέγουν μια ιστορία και αναλαμβάνουν να τη μεταφέρουν στο χαρτί με την καθοδήγηση του εισηγητή. Στο τέλος όλα τα σκίτσα παρουσιάζονται ενώπιον της ομάδας, αναλύονται και συζητιούνται. Ποιο κατάφερε να «αφηγηθεί» καλύτερα την ιστορία; Ποιο «έπιασε» τον χαρακτήρα, τη στιγμή, τη δράση; Η καλύτερη προσπάθεια (μετά από ψηφοφορία των νεαρών κομικάδων) βραβεύεται και κερδίζει δωρεάν Graphic Novel από τις Εκδόσεις Ίκαρος. Ένα εργαστήριο που εισάγει vεαρούς και νεαρές κομίστες στην τέχνη και τεχνική των Graphic Novels από τον μαιτρ Αλέκο Παπαδάτο.
Πότε: Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, 16:00-18:30. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 30/09 στο pr@ikarosbooks.gr ή στο 216 700 5964 (405)
Graphic Novels📌 Στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Graphic Novel, Πολιτική και Ιστορία» με τους κορυφαίους δημιουργούς Αντώνη Νικολόπουλο (Soloúp), Αλέκο Παπαδάτο και Θανάση Πέτρου

Πολιτική επικαιρότητα, ιστορική συγκυρία και Graphic Novel: Ποια είναι η σχέση τους; Είναι αλληλένδετες η ιστορική και πολιτική στιγμή με την τέχνη; Παράγει πολιτική η τέχνη; Ιστοριογραφεί; Πως συνομιλεί το “σκίτσο” με την πραγματικότητα και πως μπορεί να αποτυπώσει μια εποχή; Πως παγιδεύονται περασμένες μέρες με σχέδιο και χρώμα; Μπορεί ένα strip να σε ταξιδέψει 100 χρόνια πίσω;  Παραδείγματα, προσωπικές ιστορίες/εμπειρίες και σκέψεις.

Πότε: Σάββατο, 7 Οκτωβρίου, 19:00-20:30 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Hellenic American Union) (Μασσαλίας 22)

Leave a Reply