ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 5-12 ΕΤΩΝ

Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις; Θέλεις να γίνεις πιλότος;
Μήπως θα ήθελες να πετάς πιο ψηλά ακόμα και να γίνεις αστροναύτης;
Τι ταλέντα έχεις; Ποια είναι τα ενδιαφέροντά σου;
Μήπως το καλύτερο επάγγελμα για σένα θα ήταν το χόμπι σου;
Πώς μπορείς να συνδυάσεις αυτά τα δύο;

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης προσκαλεί τα παιδιά 5-12 ετών σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού!

Η απόφαση που παίρνουμε ως προς το πιο επάγγελμα επιθυμούμε να ακολουθήσουμε, αν και δεν είναι πάντα αμετάκλητη, ωστόσο είναι μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις στη ζωή μας.Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός είναι ίσως η σημαντικότερη συμβουλευτική διαδικασία που ένας άνθρωπος μπορεί να δεχθεί. Καθορίζει ουσιαστικά την πορεία ενός νέου ατόμου και εφόσον ξεκινήσει από την παιδική ηλικία και γίνει σωστά και ολοκληρωμένα, μπορεί να το βοηθήσει να επιλέξει την επαγγελματική του πορεία από την οποία θα κριθεί ολόκληρη η ζωή του.

Ο ολοκληρωμένος επαγγελματικός προσανατολισμός είναι μια υπηρεσία που απευθύνεται σε παιδιά, νέους, εφήβους και ενήλικες και προσφέρει πολλά περισσότερα από την απλή εισήγηση κάποιων επαγγελμάτων. Ο εξατομικευμένος επαγγελματικός προσανατολισμός μπορεί να βοηθήσει το παιδί να βρει μια επαγγελματική κατεύθυνση που να του ταιριάζει και στην οποία θα έχει αυξημένα ποσοστά επιτυχίας και ικανοποίησης. Θα το βοηθήσει να συνειδητοποιήσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που το διακρίνουν, τον χαρακτήρα του και την ιδιοσυγκρασία του, την προσωπικότητά του, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του, τις ικανότητες και τις δεξιότητες που κατέχει και θα χρειασθεί να αναπτύξει. Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίσει τον «επαγγελματικό του εαυτό» και θα οδηγηθεί στη σωστή λήψη αποφάσεων.

Η ομάδα της MultiΑctions απαρτίζεται από άρτια καταρτισμένους και έμπειρους εκπαιδευτικούς, παιδοψυχολόγους και εξειδικευμένους επιστήμονες στη συμβουλευτική της επαγγελματικής σταδιοδρομίας. Με αγάπη και όραμα για το αντικείμενο εργασίας, δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό και διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Μαθησιακού & Επαγγελματικού Προσανατολισμού” που απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Πληροφορίες:

Περιλαμβάνει τεστ ικανοτήτων & μαθησιακού τύπου
– Group των 15 παιδιών
– Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

23-27 -29 Ιουνίου 18:00-19:30

Κόστος συμμετοχής: 15€

Τηλέφωνο για προεγγραφές: 2130298988, 2103250341

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα, 10558, Αθήνα
Τηλ.:2103250341, 6937219160

Leave a Reply