ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ| ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

εκπαιδευτικά προγράμματα στον Ελληνικό ΚόσμοΝέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ελληνικό Κόσμο ξεκινούν τον Μάρτιο για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά! Tα Σαββατιάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 3 ετών και άνω), τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς τους, ενώ τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού. Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα!

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ελληνικό Κόσμο

Σαββατιάτικα οικογενειακά Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ελληνικό Κόσμο για παιδιά από 3 έως 5 ετών 

4/3/2017-  «Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης» (ΝΕΟ)

Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά… ή μήπως δεν είναι έτσι; Στο δάσος της ΙMEοχώρας τα Τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να φέρει πίσω το χορό και το τραγούδι.

«Τι λέτε παιδιά, μιας και μαζευτήκαμε σήμερα όλοι εδώ, δεν γινόμαστε εμείς η καινούρια χορωδία του Τζίκη Τζιτζίκη;» Για να γίνει αυτό τα παιδιά ζεσταίνουν τις φωνές τους, βάζουν τον ήχο σε τάξη, ανακαλύπτουν τις νότες, γνωρίζουν τα μουσικά όργανα! Με ερέθισμα την ιστορία της χορωδίας των τζιτζικιών, μπαίνουν σε μελωδικά μονοπάτια και ανακαλύπτουν τα μυστικά του κόσμου της μουσικής! 

11/3/2017-  «Φεγγαράκι μου λαμπρό…» (ΝΕΟ)

«…θα’ ρθω τώρα να σε βρω, να σε δω από κοντά, να μου μάθεις μυστικά!»

Ένα μαγικό ταξίδι στη σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες! Μια περιπέτεια ανάμεσα σε κρατήρες, φεγγαρόσκονη, κομήτες και πεφταστέρια! Ένα μικρό βήμα για το παιδί, ένα μεγάλο βήμα για την παιδικότητα!

Είσαστε έτοιμοι για ένα ταξίδι στο φεγγάρι; Ετοιμάζουμε τις αποσκευές μας και επιβιβαζόμαστε στο διαστημόπλοιο! Χωρίς την κάσκα του αστροναύτη δεν μπορούμε να πάμε πουθενά! Αποβιβαζόμαστε στη σελήνη. Μπορούμε να περπατήσουμε; Μπορούμε να χορέψουμε; Έλλειψη βαρύτητας, κρατήρες και μετεωρίτες μας οδηγούν στην περιπέτεια και το παιχνίδι. Πώς θα γυρίσουμε πίσω; Ποια ανάμνηση θα φέρουμε μαζί μας;

18/3/2017-  «Αλεύρι, ζυμάρι, ψωμί»

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τα συστατικά και τα μυστικά μιας από τις αρχαιότερες γεύσεις. Θα παρακολουθήσουμε τη διαδρομή του σπόρου από το χωράφι στο ζύμωμα. Καλή μας όρεξη, λοιπόν!

Τρόφιμο με ιδιαίτερη θρεπτική αξία, το ψωμί είναι βαθιά ριζωμένο στις διατροφικές μας συνήθειες. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα συστατικά του, τον τρόπο παρασκευής του και την ιστορία του, μέσα από δραστηριότητες που εξάπτουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

25/3/2017 –  «Παίζοντας με τις αισθήσεις»

Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στο νου αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις! Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τις αναγνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε μία -μία και τις πέντε!

Ο ήλιος λάμπει και ένα ελαφρύ αεράκι χαϊδεύει το μάγουλο. Λίγο πιο κάτω μια γάτα νιαουρίζει και από το σπίτι της γειτόνισσας μοσχοβολάει κανέλα! Τι να μαγειρεύει άραγε; Μήπως να δοκιμάσω; Ανακαλύψτε τις πέντε αισθήσεις με βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια και απολαύστε την καθημερινότητα μέσα από αυτές!

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ελληνικό Κόσμο

Πληροφορίες:

  • Ώρα έναρξης: 11:30
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
  • Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25 ευρώ το παιδί, 10 ευρώ ο ενήλικας/συνοδός
  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης 

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ελληνικό Κόσμο

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ελληνικό Κόσμο για παιδιά από 5 έως 12 ετών  

Ο Μάρτιος στον «Ελληνικό Κόσμος» συναντά την επιστήμη και την τεχνολογία! Πότε και πώς γεννήθηκε η έβδομη τέχνη, πότε ο άνθρωπος ξεκίνησε να γράφει και πώς η γραφή εξελίχθηκε ως τις μέρες μας; Πώς έμοιαζε το πρώτο αυτοκίνητο και πόσο γρήγορα μπορούσε να τρέξει; Πώς δουλεύει ένας μαγνήτης και ποια η σχέση του με τον ηλεκτρισμό; Όλες οι απαντήσεις μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων γεμάτα παιχνίδια και πειράματα με άξονα την επιστήμη!

5/3/ 2017- Σαν σταρ του σινεμά…

Φώτα, κλακέτα και πάμε…

Η λήψη ξεκινά και ο σκηνοθέτης ακόμη συνεργάτες αναζητά… Όσοι θέλετε να ζήσετε την ιστορία του κινηματογράφου, δεν έχετε παρά να έλθετε αυτή την Κυριακή, θα’ χουμε στρώσει και κόκκινο χαλί!

Ο αγαπημένος μας κινηματογραφικός χαρακτήρας, ο «Σαρλό» μας ταξιδεύει στα πρώτα βήματα του κινηματογράφου. Η αισθητική, η αντίληψη και η προϊστορία της τέχνης του κινηματογράφου συναντιούνται σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προτρέπει τα παιδιά να αναπτύξουν τη σωματική τους έκφραση, να λειτουργήσουν ομαδικά, αλλά και να ανακαλύψουν τα ποικίλα εκφραστικά μέσα του βουβού κινηματογράφου και την ασπρόμαυρη μαγεία του.

12/3/2017- Ξετυλίγοντας το κουβάρι της γραφής

Είναι ανάγκη του ανθρώπου να επικοινωνεί κι έτσι εφηύρε τη γραφή! Μα, πολύ πριν βρει μολύβι και χαρτί είχε άλλους τρόπους να εκφραστεί. Σπηλιές, άμμος, πηλός, περγαμηνή μας οδήγησαν στη γραφομηχανή και στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Θα κάνουμε ένα ταξίδι στην ιστορία και την εξέλιξη της γραφής, θα πειραματιστούμε με παλιούς, νέους και… μελλοντικούς τρόπους γραφής.

19/3/2017- «Γκραν και γκρουν και τρίκι τράκα δες περνάει μια σακαράκα…!»

Το αυτοκίνητο ήρθε μα δεν κέρδισε απ’ την αρχή τις εντυπώσεις…! Αλήθεια, ποιος έφτιαξε το πρώτο αυτοκίνητο, ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις και πώς περάσαμε από τα άλογα στους τροχούς; Το αυτοκίνητο τελικά μας «μάγεψε» κι έγινε το αγαπημένο παιχνίδι μικρών και μεγάλων! Ελάτε να παίξουμε και να ανακαλύψουμε την ιστορία του.
Αν και ο τροχός αποτελεί ανακάλυψη των αρχαίων χρόνων, το αυτοκίνητο μία από τις εφευρέσεις που άλλαξαν τη ζωή μας, γεννήθηκε μόλις πριν από περίπου 130 χρόνια και από τότε μέχρι σήμερα η εξέλιξη του υπήρξε ραγδαία!

26/3/2017- Τα ετερώνυμα έλκονται και πειράματα έπονται

Θα ηλεκτρίσουμε την περιέργειά σας για να σας μαγνητίσουμε με τα πειράματά μας. Απαραίτητο το δικό σας θετικό φορτίο! Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδια και αστεία πειράματα με μαγνήτες.

Επιτραπέζια και κινητικά παιχνίδια, πειράματα, αλλά και δημιουργικές κατασκευές συνδυάζονται θεματικά και δημιουργούν ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εξοικειώνει τα παιδιά με την έννοια του ηλεκτρισμού και του μαγνητισμού. Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά αντιλαμβάνονται πώς οι μαγνήτες έλκονται, απωθούνται και έλκουν μαγνητιζόμενα υλικά!

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Ελληνικό Κόσμο

Πληροφορίες:

  • Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
  • Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25 ευρώ
  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης

image003

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος
Τ.: 212 254 0000
ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
www.hellenic-cosmos.gr

Leave a Reply