ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 3-12 ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 4 ΚΑΙ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Παιδικό Μουσείο Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (ΕΠΜ) σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα & δραστηριότητες που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Αντλούν τα θέματά τους από την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει έχοντας πάντα ως στόχο τη σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία.  Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες για να εξυπηρετούν τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών και είναι βασισμένες στην ενεργό συμμετοχή και την εμπειρία με τα αντικείμενα! Κάθε Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιούνται διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε διαφορετικό έκθεμα του Μουσείου κάθε φορά και η θεματική τους συνδέεται είτε με τα εκθέματα είτε με την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017 

11:15 – 12:00  «Ένας κορμός …στο πιάτο μου!», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Τι σχέση έχει ένας κορμός με τη μαγειρική; Πειραματιζόμαστε  με μυρωδιές, γεύσεις και υλικά και παρασκευάζουμε τον δικό μας σοκολατένιο κορμό.

12:15 – 13:00  «Τσουλήθρες και τραμπάλες», για οικογένειες με παιδιά 3-4 χρόνων

Κάνουμε τραμπάλα, κυλάμε στο πάτωμα σαν την μπάλα, ισορροπούμε σε σχοινί, κατασκευάζουμε τα δικά μας όργανα μιας φανταστικής παιδικής χαράς και προσεγγίζουμε βιωματικά έννοιες της φυσικής.

13:15 – 14:00  «Φυσώ και δημιουργώ», για παιδιά 4-6 χρόνων

Η ανάσα μας γίνεται το πινέλο και τα χρώματα πηγή έμπνευσης. Με οδηγό τη φαντασία μας σχηματίζουμε σχήματα στο χαρτί, δίνουμε μορφή στο αφηρημένο και δημιουργούμε τις δικές μας ιστορίες.

14:15 – 15:00  «Κυνηγοί σκιών», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Παίζουμε με το φως και τη σκιά, ανακαλύπτουμε τη διαφορά ανάμεσα στη σκιά και το σκοτάδι και συνεργαζόμαστε ώστε να δημιουργήσουμε τις δικές μας ιστορίες υπό το φως της… σκιάς

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

11:15 – 12:00   «Σκίζω και δημιουργώ! Δημιουργώ και …σκίζω!», για οικογένειες με παιδιά 3-4 χρόνων

Πόσα διαφορετικά είδη χαρτιού υπάρχουν; Τι ήχο κάνουν όταν σκίζονται; Πειραματιζόμαστε με διαφορετικά είδη χαρτιού, τα σχίζουμε, τα παρατηρούμε, τα τσαλακώνουμε και τα κολλάμε, προκειμένου να δημιουργήσουμε τη δική μας πρωτότυπη σύνθεση!

12:15 – 13:00   «Παιχνίδια με το γάντι», για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Πώς μπορούν παλιά αντικείμενα να πάρουν ζωή; Κάλτσες, κουμπιά, μαλλί, υφάσματα, κορδέλες ενώνουν τις δυνάμεις τους, παίρνουν μορφή και πρωτότυπες  γαντόκουκλες … γεννιούνται.

13:15 – 14:00   «Μη με … γελούν τα μάτια μου;», για παιδιά 4-6 χρόνων

Μπορεί μια εικόνα να κινηθεί; Με ποιον τρόπο θα  καταφέρουμε να της αλλάξουμε θέση; Πειραματιζόμαστε με το σχέδιο και την κίνηση και δημιουργούμε το δικό μας θαυματοτρόπιο.

14:15 – 15:00   «Παιχνίδια με το φως και τα χρώματα»,  για οικογένειες με παιδιά 3-12 χρόνων

Ένα χάρτινο κουτί γίνεται όχημα που μας ταξιδεύει μέσα από παιχνιδίσματα του φωτός, των χρωμάτων και των σχημάτων! Ποιος θα αντέξει να ρίξει μόνο μια ματιά στο μαγικό καλειδοσκόπιο;

CHILDREN'S MUSEUM

H οικονομική συμμετοχή στα προγράμματα ανέρχεται στο ποσό των 5,00 € για κάθε παιδί & 2,00 € για κάθε ενήλικα και ενισχύει τους σκοπούς του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Οι ώρες λειτουργίας του “Παιδικού Μουσείου της Αθήνας” είναι Τετάρτη 11:00–19:00 και Πέμπτη έως Κυριακή 11:00–15:00. H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη. Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα είναι προαιρετική –καθώς υπάρχει η δυνατότητα της ελεύθερης ερμηνείας στα εκθέματα- και δηλώνεται στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.

«Παιδικό Μουσείο της Αθήνας»

Συνδιοργανωτές:

«Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων» (ΟΠΑΝΔΑ) & «Ελληνικό Παιδικό Μουσείο»

Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα,

(2103312995, e-mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr, Facebook: HELLENIC CHILDREN’S MUSEUM

Leave a Reply