ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΛΩΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

προγράμματαΟ κόσμος της θάλασσας πάντα μάγευε και θα μαγεύει τα παιδιά, γι’ αυτό και ένα καράβι που έχει μετατραπεί σε μουσείο, είναι μία από τις πιο διασκεδαστικές εξορμήσεις για εκείνα, καθώς συνδυάζει τη γνώση με την περιέργεια και την ψυχαγωγία. Για αυτόν τον Απρίλιο λοιπόν, στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ Βέλος, που βρίσκεται στον Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου, διενεργούνται μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες, τα οποία σχεδίασε ο φορέας Museum Friends. Τα προγράμματα χαρακτηρίζονται από το τρίπτυχο βιωματική δράση-γνώση-ψυχαγωγία και έχουν στόχο γονείς και παιδιά να ανακαλύψουν από κοντά τον θαυμαστό κόσμο της ναυτικής μας παράδοσης.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε δύο ηλικιακά γκρουπ παιδιών, 4-6 και 7-11 ετών, μαζί με τους γονείς/συνοδούς τους και ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση.

Σάββατα 8, 22 & 29 Απριλίου: «Μια μέρα στο Μουσείο ήταν ένας…ναύτης»

Ποια είναι η δουλειά του ναύτη; Ποιες ειδικότητες ναυτών υπάρχουν; Πώς είναι η καθημερινή ζωή μέσα στο πλοίο; Γονείς και παιδιά, μέσα από παιχνίδια ρόλων και συσχετισμών εξοικειώνονται με την καθημερινότητα πάνω σε ένα αντιτορπιλικό πλοίο. Χωρίζονται σε ομάδες, φροντίζουν το κατάστρωμα, δέχονται και δίνουν παραγγέλματα, ενώ στο τέλος κατασκευάζουν το καπέλο του ναύτη.

Κυριακές 2, 9 & 30 Απριλίου: «Ένα θαλασσινό ταξίδι αρχίζει…στο Μουσείο»

Πως ταξίδευαν οι προϊστορικοί άνθρωποι στη θάλασσα; Ποιο ήταν το αρχαιότερο πλοίο στον κόσμο; Πώς εξελίχθηκαν τα πλοία μέχρι τη σύγχρονη εποχή; Γονείς και παιδιά ακούνε ιστορίες της θάλασσας, γνωρίζουν την εξέλιξη των πλοίων, συνθέτουν την ιστορία της ναυτιλίας και ψάχνουν να βρουν τα βότσαλα της ελπίδας στο αντιτορπιλικό Βέλος. Με αυτά θα στείλουν ένα μήνυμα αγάπης στον κόσμο.

Ηλικίες παιδιών: 4-6 (11:00-12:00) & 7-11 (12:30-14:00)

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ.: 210 8056064, 6932 840407

Τόπος: Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Α/Τ Βέλος,

Άλσος Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης,

Φλοίσβος, Π. Φάληρο

Leave a Reply