ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Παιδικό Μουσείο Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο που μεταφέρθηκε στο Ωδείο Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου) ετοιμάζει πολλά εκπαιδευτικά ανοιξιάτικα προγράμματα για παιδιά ηλικίας 3-12 ετών, προγράμματα & δραστηριότητες που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Αντλούν τα θέματά τους από την επικαιρότητα και τον κόσμο που μας περιβάλλει έχοντας πάντα ως στόχο τη σύνδεση του Μουσείου με την κοινωνία. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες για να εξυπηρετούν τις ανάγκες και τις δυνατότητες των παιδιών και είναι βασισμένες στην ενεργό συμμετοχή και την εμπειρία με τα αντικείμενα. Κρατήστε σημειώσεις και διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει.

Τετάρτη 19 Απριλίου, 11:00 – 14:00 & 16:00 – 19:00, Πέμπτη 20 & Παρασκευή 21 Απριλίου, 11:00 – 14:00

«Ένα Ανοιξιάτικο μοτίβο» Πόσο διαφορετική μπορεί να φαίνεται η άνοιξη μέσα από μοτίβα; Τα παιδιά παρατηρούν και ερευνούν είδη λαϊκής τέχνης, ανακαλύπτουν τη σχέση που έχουν τα μοτίβα με τη λαϊκή παράδοση και τη σύνδεση κάποιων μοτίβων με τις εποχές του χρόνου. Με αφορμή την άνοιξη δημιουργούν το δικό τους έργο με μοτίβα.

«Μπήκε η άνοιξη» Ποια υλικά μπορεί να ανακαλύψει κανείς την άνοιξη; Ποιο είναι το πιο σκληρό υλικό της; Το πιο μαλακό; Τι μπορεί να κάνει κανείς με έναν κορμό; Τα παιδιά ανακαλύπτουν υλικά της άνοιξης και τις ιδιότητές τους, τα διακρίνουν και τα συγκρίνουν ενεργοποιώντας τις αισθήσεις τους και δημιουργούν τα δικά τους ανοιξιάτικα λουλούδια.

Σάββατο 22 Απριλίου, 11:00 – 14:00

«Ένα χαρτί από… χαρτί!» Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γης, το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας διοργανώνει θεματικό εργαστήρι γύρω από την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση υλικών. Γιατί πρέπει να κόβονται δέντρα από το δάσος για να φτιαχτεί ένα βιβλίο; Άραγε το χαρτί φτιάχνεται μόνο από τον φλοιό του δέντρου; Τα παιδιά ανακαλύπτουν στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας πώς μπορούν να δώσουν νέα ζωή σε παλιά χαρτιά κι εφημερίδες φτιάχνοντας το δικό τους ανακυκλωμένο χαρτί.

«Τίποτα για πέταμα» Τι μπορούμε να κάνουμε με ένα άδειο κουτί γάλα ή με ένα κεσεδάκι γιαούρτι ή με ένα καπάκι ή … ; Τα παιδιά δίνουν δεύτερη ζωή στις «άχρηστες» συσκευασίες του σπιτιού τους!

Κυριακή 23 Απριλίου, 11:00 – 14:00

Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας συμμετέχει στην παγκόσμια ημέρα βιβλίου και πνευματικών δικαιωμάτων με τις εκπαιδευτικές δράσεις:

«Παραμυθομπερδέματα» Τι συμβαίνει όταν ο Σούπερμαν συναντά τον Κοντορεβυθούλη; Τι μπορεί να συζητά η Παπλωματού με τη Χιονάτη; Οι ήρωες των παραμυθιών μπερδεύονται και με τη βοήθεια των παιδιών αναζητούν νέες περιπέτειες.

«Ένας ήρωας ακόμα στο βιβλίο μου» Τα παιδιά εμπνέονται από τους αγαπημένους τους ήρωες, κατασκευάζουν τον δικό τους χάρτινο ήρωα και τον κάνουν «οδηγό» στις σελίδες των βιβλίων τους.

Σάββατο 29 & Κυριακή 30 Απριλίου, 11:00 – 14:00

«Ένα μπουκέτο που μυρίζει… μύθους» Μία μέλισσα ρομπότ τριγυρνά από λουλούδι σε λουλούδι και ανακαλύπτει μαζί με τα παιδιά μύθους των λουλουδιών.

«Από κάμπια… πεταλούδα» Τα παιδιά πειραματίζονται με διαφορετικά υλικά, εμπνέονται από αυτά και τα μεταμορφώνουν σε πρωτότυπες, πολύχρωμες πεταλούδες.

Πληροφορίες

Δηλώσεις συμμετοχής στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής της δράσης.

Η οικονομική συμμετοχή είναι 5,00 ευρώ για κάθε παιδί.

Οι ώρες λειτουργίας του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας είναι

Τετάρτη 11:00–19:00 και Πέμπτη έως Κυριακή 11:00–15:00

H είσοδος στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας είναι ελεύθερη.

To Moυσείο είναι κλειστό κάθε Δευτέρα & Τρίτη καθώς και τις επίσημες αργίες.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Κτίριο Ωδείου Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄17-19, Aθήνα

Tηλ. 210 3312995

E-mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Leave a Reply