“(ΔΙΑ)ΔΙΚΤΥΩΝΟΜΑΣΤΕ” ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

3

«(Δια)δικτυωνόμαστε»  στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

 Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου) που φέτος έχει ως θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό» και πραγματοποιεί την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 & ώρες 18:00 – 18:45, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «(Δια)δικτυωνόμαστε» για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 7 έως 12 χρόνων.

Με ποιους διαφορετικούς τρόπους μπορούμε να επικοινωνήσουμε; Πώς τα ταχυδρομικά περιστέρια, τα μηνύματα σε μπουκάλια, τα σήματα μορς και καπνού έδωσαν τη θέση τους σε καλώδια, οπτικές ίνες οθόνες, κουμπιά και ασύρματες συσκευές; Ελάτε να …εξιχνιάσουμε τα μυστήρια της επικοινωνίας εφευρίσκοντας δικούς μας νέους τρόπους, για να έρθουμε πιο κοντά!

Δηλώσεις συμμετοχής στην υποδοχή του Μουσείου την ημερομηνία διεξαγωγής του προγράμματος.

O αριθμός συμμετοχών σε κάθε πρόγραμμα είναι περιορισμένος και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Δεν απαιτείται οικονομική συμμετοχή

Η 18η Μαΐου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων και κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά τα μουσεία ή την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, κοινωφελούς χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1987 στην Αθήνα, από μια ομάδα νέων επιστημόνων με πρωτοβουλία της Σοφίας Ρωκ–Μελά, δασκάλας με ειδίκευση στην εκπαίδευση στα μουσεία. Eίναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Ν.Π.Ι.Δ. που επιδιώκει πολιτιστικούς σκοπούς.

Σκοπός του είναι να βοηθήσει τα παιδιά, από την προσχολική τους ηλικία, να αναπτύξουν όλο τους το δυναμικό, ώστε να γίνουν πολίτες, οι οποίοι με σεβασμό για την ατομικότητά τους θα αποκτήσουν κοινωνική συνείδηση και την αίσθηση της ανάγκης να συμβάλλουν στην κοινότητα που ζούνε. Ο σκοπός απευθύνεται σε όλα τα παιδιά χωρίς εξαίρεση, στις οικογένειες, στη σχολική κοινότητα και σε όσους ενδιαφέρονται για την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών ή σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με αυτά.

Το 1994, με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων δημιούργησε το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας.

Leave a Reply