ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4-8

Μουσείο ΑκρόποληςΤην Κυριακή 9 Απριλίου από τις 11 έως τις 13:30 παιδιά ηλικίας 4-8 ετών θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ένα διασκεδαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Πρόκειται για μια διαφορετική βόλτα στο Μουσείο Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής, απ’ όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της Ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών.

H κουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας, θα  βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Μουσείο Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων Ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους.

Φτάνοντας στο Μουσείο Ακρόπολης θα ακολουθηθεί συγκεκριμένη διαδρομή, όπου η ομάδα θα σταματήσει σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις θα «φωτιστεί» λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά. Έξω από το μουσείο το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια!

Πληροφορίες: 

Κόστος συμμετοχής: 20€ (δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο Ακρόπολης)

Διάρκεια: 2,5 ώρες

Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr, τηλ. 210 3250341

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη, Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Leave a Reply