ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Ο ΜΠΑΧ ΚΑΙ ΔΥΟ ΦΙΛΟΙ… ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ

Ο Μπαχ και δύο φίλοιΤο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 12:00 η εκπαιδευτική μουσική ομάδα musicArte για έκτη χρονιά έρχεται στον Παιδικό ΙΑΝΟ. Φέτος, παρουσιάζει το μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Μπαχ και δύο φίλοι… κλασικοί», για παιδιά του Δημοτικού.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα 5 συναντήσεων της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς, που είναι αφιερωμένο σε τρεις πολύ δημοφιλείς συνθέτες, τους: Μπαχ, Μότσαρτ και Μπετόβεν.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητες οι τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων στα 6987300329, 6987936142 (Κατερίνα Παπαδάκου).

Δείτε όσα είπε η Κατερίνα Παπαδάκου στο Τaλκ εδώ.

Λίγα παραπάνω λόγια για το πρόγραμμα «Ο Μπαχ και δύο φίλοι… κλασικοί»

Το φετινό εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε 5 συναντήσεις, από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως και τον Μάιο του 2020 και απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού. Είναι αφιερωμένο σε τρεις πολύ δημοφιλείς, εμβληματικούς συνθέτες που καθόρισαν την πορεία της ευρωπαϊκής μουσικής, τους: Μπαχ, Μότσαρτ και Μπετόβεν, και έχει στόχο τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την μουσική τους!

Με αφετηρία κομμάτια των τριών συνθετών που όλοι έχουμε ακούσει, θα εξερευνήσουμε τη ζωή τους και το έργο τους. Θα παίξουμε μουσική, θα προσεγγίσουμε βιωματικά μουσικές έννοιες και φόρμες, θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε, θα πούμε αστεία κι ανέκδοτα, θα μοιραστούμε εμπειρίες και θα απολαύσουμε με κάθε τρόπο τη μουσική τους.

– Μπορεί ο Μπαχ, ο Μότσαρτ και ο Μπετόβεν να συγκινήσουν ένα παιδί;

– Ξέρετε τι σημαίνει «μπαρόκ»;

– Με ποιο τραγούδι του Μότσαρτ θα πάμε για ύπνο;

– Ποιο ήταν το μυστικό του Μπετόβεν;

– Είχε ο Μπαχ είκοσι παιδιά;

– Όταν χάσουμε κάτι που αγαπάμε, ποια άρια του Μότσαρτ θα μας παρηγορήσει;

– Ποιο ήταν το αγαπημένο ποτό του Μπαχ;

Αυτά… και πολλά άλλα θα μάθουμε στο  φετινό εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα της musicArte.

Λίγα λόγια για την musicArte

Η musicArte είναι μια ομάδα παιδαγωγών, μουσικών, καλλιτεχνών και εμπνευσμένων δασκάλων με ενέργεια και μουσική δράση. Δημιουργήθηκε το 2010 από τις Κατερίνα Παπαδάκου, Έφη Ρηγάτου και Αλεξία Χατζηλυκούδη. Το 2016 στην ομάδα προστέθηκε η Θεοδώρα Ζήκου στην παρουσίαση και το τραγούδι και το 2017 ο Μάνος Αλειφτήρας, που παίζει πιάνο κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων και κάνει τις μουσικές μεταγραφές και προσαρμογές όπου χρειάζεται. Η ομάδα σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά-μουσικά προγράμματα, μουσικές παραστάσεις-παρουσιάσεις και μουσικά δρώμενα για παιδιά, εφήβους κι ενηλίκους. Τα προγράμματα και τα εργαστήρια παρουσιάζονται σε μορφή θεματικών κύκλων ή μεμονωμένων δραστηριοτήτων.

Λίγα λόγια για την ομάδα

Κατερίνα Παπαδάκου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και θέατρο.  Διδάσκει πιάνο, ανώτερα θεωρητικά  και είναι καλλιτεχνική διευθύντρια σε ωδεία και μουσικές σχολές. Από την τάξη της έχουν αποφοιτήσει πολλοί μαθητές που διακρίνονται σαν ερμηνευτές και παιδαγωγοί. Σχεδιάζει, επιμελείται και παρουσιάζει τα προγράμματα της ομάδας.

Θεοδώρα Ζήκου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε πιάνο στην Αθήνα, κλασικό τραγούδι στην Κολωνία και είναι πτυχιούχος του τμήματος Αγγλικής γλώσσας και φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Διδάσκει πιάνο και κλασικό τραγούδι. Είναι  μέλος της ομάδας από το 2016. Παρουσιάζει  τα προγράμματα της ομάδας και τραγουδάει.

Μάνος Αλειφτήρας

Γεννήθηκε στην Αθήνα .Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά της μουσικής.Είναι φοιτητής στο τμήμα θεατρικών σπουδών στο ΕΚΠΑ.Διδάσκει πιάνο,συνοδεύει τραγουδιστές και συμμετέχει σε παραστάσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.Είναι μέλος της ομάδας από το 2017.Παίζει πιάνο κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων και κάνει τις μουσικές μεταγραφές και προσαρμογές όπου χρειάζεται.

Έφη Ρηγάτου

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και διοίκηση επιχειρήσεων. Διδάσκει πιάνο κι ανώτερα θεωρητικά. Συντονίζει τα προγράμματα της ομάδας και οργανώνει τις δράσεις.

Αλεξία Χατζηλυκούδη

Γεννήθηκε την Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, ανώτερα θεωρητικά της μουσικής και σύγχρονο τραγούδι. Διδάσκει πιάνο, ανώτερα θεωρητικά  και σύγχρονο τραγούδι. Συντονίζει τα προγράμματα της ομάδας και οργανώνει τις δράσεις.

Leave a Reply