ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ

OpenSchools_1Τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων επιστρέφουν, με πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα δράσεων τον Οκτώβριο, έτοιμα να δεχθούν πολίτες κάθε ηλικίας. Στον 4ο χρόνο λειτουργίας του το πρόγραμμα έχει φιλοξενήσει περισσότερες από 400 δράσεις από 140 διαφορετικούς φορείς. Σε δράσεις αθλητισμού, ψυχαγωγίας, εκπαίδευσης και πολιτισμού συμμετείχαν μέχρι σήμερα, δωρεάν 27.000 Αθηναίες και Αθηναίοι.

Τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων συμπεριελήφθησαν φέτος στον κατάλογο βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ το 96% από όσους συμμετείχαν αξιολόγησε τις δράσεις από πολύ καλές έως άριστες.

Tο πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων υλοποιείται με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υπό τον συντονισμό του Athens Partnership.

Το πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, για ενήλικες διαπολιτισμικά δρώμενα στα Εξάρχεια, εκπαίδευση σε προγράμματα δικτύων στην Αχαρνών, για παιδιά ποδόσφαιρο στου Γουδή και αθλοπαιδιές στην Κυψέλη. Tο πρόγραμμα των δράσεων εμπλουτίζεται συνεχώς. Φορείς, ιδιώτες, οργανισμοί, άτυπες ομάδες κλπ που επιθυμούν να υλοποιήσουν δράσεις τη φετινή χρονιά, μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.athensopenschools.gr.

OpenSchools_2

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και εγγραφές στην ιστοσελίδα www.athensopenschools.gr. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στις δράσεις καλούνται να ενημερώνονται για αυτές ακολουθώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προγράμματος. 

Leave a Reply