ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και η Alpha Bank γιορτάζουν φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης (31 Οκτωβρίου) στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας με ένα ξεχωριστό τριήμερο εορταστικό αφιέρωμα από τις 29 έως τις 31 Οκτωβρίου 2016.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016 & την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016 και ώρες 10:00-15:00, οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τη σημασία της αποταμίευσης μέσα από τις συλλογές και τα εκθέματα του μουσείου. Αναλυτικότερα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να:

  • φτιάξουν τα δικά τους ευρωμπισκότα στο έκθεμα «Κουζίνα, ανακαλύπτω τον κόσμο του μπισκότου»,
  • διαχωρίσουν τις ανάγκες από τις επιθυμίες τους στο έκθεμα «Η Αγορά»
  • δημιουργήσουν τους δικούς τους κουμπαράδες στο έκθεμα «Χτίζω & δημιουργώ»
  • αντιληφθούν την έννοια και τη σπουδαιότητα της αποταμίευσης μέσα από τη διαδραστική αφήγηση ενός μύθου στο έκθεμα «Σοφίτα»
  • ανακαλύψουν παροιμίες για την αποταμίευση από διαφορετικά μέρη της Ελλάδος στο έκθεμα «Ταξιδεύω με το Κινητό Μουσείο» και να
  • συμμετέχουν σε πολλές άλλες δραστηριότητες!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016, το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας θα ανοίξει ειδικά για σχολικές ομάδες που θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα για την Αποταμίευση. Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι δωρεάν. Δηλώσεις συμμετοχής την ίδια ημέρα στην υποδοχή του Μουσείου. Το αφιέρωμα πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Alpha Bank.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
Κυδαθηναίων 14 Πλάκα
Facebook: HELLENIC CHILDREN’S MUSEUM 

Leave a Reply