ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

To Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και τα Μπισκότα Μιράντα Παπαδοπούλου προσκαλούν τα παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων και τις οικογένειές τους στο Αφιέρωμα για τη γιορτή της Μητέρας στο Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 και ώρες 10:00-15:00 για να γιορτάσουν μαζί. 

Συγκεκριμένα, τα παιδιά με τις μητέρες τους θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα

  • «Φτιάχνω μπισκότα για τη μαμά», στο έκθεμα «Κουζίνα, ανακαλύπτω τον κόσμο του Μπισκότου»

Τα παιδιά ανακαλύπτουν αντικείμενα των συλλογών του εκθέματος, πειραματίζονται με πρώτες ύλες και φτιάχνουν για τη μαμά τους, μοναδικά μπισκότα σε σχήμα καρδιάς.

  • «Η μαμά με τη ματιά της ποίησης», στο έκθεμα «Σοφίτα»

Τα παιδιά και οι μητέρες τους με αφορμή διαφορετικά ποιήματα συζητούν & αναγνωρίζουν τον ρόλο της μητέρας σε μια οικογένεια. Ερευνούν αντικείμενα του εκθέματος που σχετίζονται με τη μητέρα και τις ασχολίες της και γνωρίζουν την καθημερινότητα μιας μητέρας στο πέρασμα του χρόνου.

  • «Μαμά εδώ, μαμά παντού», στο έκθεμα «Κοινωνική και πολιτισμική διαφορετικότητα»

Τα παιδιά και οι μητέρες τους μέσα από συλλογές εικόνων παρατηρούν και διακρίνουν ομοιότητες και διαφορές στις μαμάδες ανάμεσα σε διαφορετικούς λαούς. Ακούν τη λέξη «μαμά» σε διαφορετικές γλώσσες συζητούν και αντιλαμβάνονται τη σημασία της λέξης για όλους τους ανθρώπους, σε όποιον λαό και αν ανήκουν. Κατόπιν, δημιουργούν το μήνυμά τους για τη δική τους μαμά.

  • «Ένα μικρό δώρο για τη μαμά» στο έκθεμα «Χτίζω και δημιουργώ»

Τα παιδιά πειραματίζονται με διάφορα υλικά και δημιουργούν ένα λουλούδι που προσφέρουν στη μητέρα τους.

  • «Το κοινό μου ταξίδι με τη μαμά» στο έκθεμα «Ταξιδεύω με το Κινητό Μουσείο»

Τα παιδιά με τις μητέρες τους ταξιδεύουν στις συλλογές του μουσείου που αφορούν σε διαφορετικές ενότητες της ζωής τους, «ταξίδια», «παιχνίδια», «ασχολίες», «συλλογές» και δημιουργούν τη δική τους κατηγορία με αντικείμενα που αφορούν στην κοινή τους ζωή.

 13178060_938764832889561_1737803313193773881_n

Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι ελεύθερη ενώ δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται την ίδια μέρα στην υποδοχή του Μουσείου.

«Ελληνικό Παιδικό Μουσείο»
Κυδαθηναίων 14 Πλάκα, (2103312995, e-mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr,
Facebook: HELLENIC CHILDREN’S MUSEUM

Leave a Reply