«ΒΓΑΛΕ ΦΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ». ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

ΠεταλούδαΗ Σύρια Yusra Mardini, η νεότερη σήμερα πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που αγωνίστηκε με την ομάδα των προσφύγων στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας το 2016, καταγράφει την προσωπική της μαρτυρία από τους βομβαρδισμένους δρόμους της Συρίας και τα κύματα του Αιγαίου μέχρι τις πισίνες του Ρίο ντε Τζανέιρο στο βιβλίο της με τίτλο Πεταλούδα

50722844_1663563747111545_5442464162422718464_n
Με αφορμή το αυτοβιογραφικό βιβλίο της θα ακολουθήσουμε τη δύσκολη διαδρομή της και θα συζητήσουμε τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει μια έφηβη προσφυγοπούλα να επιμείνει στο όνειρό της και να φτάσει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Από πού προέρχονται οι μικρές στιγμές ηρωισμού που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή του καθενός μας – και όλων μαζί; Πού μπορούμε, μικροί και μεγάλοι, να βρούμε τη δύναμη και την ανθεκτικότητα που θα μας στηρίξει ώστε να μην παραιτηθούμε από τις αξίες και τα όνειρά μας, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές;

Στη συζήτηση συμμετέχουν η μεταφράστρια του βιβλίου Στέλλα Κάσδαγλη, συγγραφέας και, δημοσιογράφος, η  συγγραφέας και ψυχολόγος Μαριέττα Κόντου, η Καλλιόπη Κύρδη, υπεύθυνη πολιτιστικών θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, και η Εύα Σαββοπούλου, μέλος του Τομέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης από την Ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Με αφορμή την ιστορία της Mardini που ελπίζει να εμπνεύσει τον κόσμο και να δώσει μαθήματα ζωής κι ελπίδας, θα εστιάσουμε σε τρόπους και συμβουλές για να βοηθήσουμε τα παιδιά και τους νέους να ανακαλύψουν τις δικές τους κρυμμένες υπερδυνάμεις, ώστε να συνεχίζουν να προσπαθούν ό,τι έχουν ονειρευτεί σε οποιοδήποτε περιβάλλον, ακόμα κι όταν οι συνθήκες γύρω τους φαντάζουν απαγορευτικές. Να τους παροτρύνουμε να προσεγγίσουν τη δυναμική του πάθους, της επιμονής, της αξιοπρέπειας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα – που όλοι έχουμε, περισσότερο από ποτέ, ανάγκη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο [email protected], σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΒΓΑΛΕ ΦΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ». Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

No Responses