ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΝΑ: ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΜΙΔΑΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Traveller.Η έκθεση φωτογραφίας traveller. θα πραγματοποιηθεί 12-19 Μαΐου στη γκαλερί -ισμός στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εβδομάδας Σεβασμού στη Γέννα με τη στήριξη του ENCA Hellas.

1

Ο τίτλος της έκθεσης traveller. εμπνέεται από το υπαρξιακό μας ταξίδι μέσα στο χρόνο χωρίς χρόνο. Ο ερχομός του νέου ανθρώπου γίνεται το νήμα για τον επισκέπτη – θεατή της έκθεσης να περπατήσει μία διαδρομή που αρχετυπικά υπάρχει ήδη μέσα του. Ένα κάλεσμα να ξανά θυμηθεί ενώνοντας τελείες στη δική του ιστορία. Ο θεατής μεταφέρεται στις πρώτες στιγμές μετά τη μήτρα, “τις στιγμές ανάμεσα στους δύο κόσμους, εκεί που το τέλος γίνεται αρχή, εκεί που το σκοτάδι γίνεται φως, εκεί που ο νέος άνθρωπος ψάχνει να χωρέσει”.

Στόχος της έκθεσης μέσα από αυτό το ταξίδι είναι η ενημέρωση για τις επιλογές μιας μητέρας-οικογένειας στη συνθήκη του τοκετού, η ενδυνάμωση στην απόφασή τους να επιλέξουν, η επανασύνδεση με την ίδια μας τη φύση.

Η Θέμις Στυλιανοπούλου είναι μητέρα δύο παιδιών. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα σαν φωτογράφος και βοηθός μητρότητας Τοκετού/Λοχείας/Περιγεννητικής Απώλειας. Μέσα από την πορεία της στη μητρότητα κατάλαβε πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για σωστή πληροφόρηση και ενδυνάμωση των ανθρώπων. Από το 2013 βρίσκεται δίπλα σε μητέρες – οικογένειες με αποστολή τη στήριξή τους ώστε να συνδεθούν ξανά με όσα ήδη γνωρίζουν.

Σαν φωτογράφος είχε το κάλεσμα να αποτυπώσει τη γέννηση και τις ανάσες της έτσι όπως είναι. Συνήθως στο σκοτάδι. Εκεί που τα συναισθήματα γλιστρούν το ένα μέσα στο άλλο. Από τον πόνο στη χαρά και την έκσταση, από την ηρεμία στην ένταση, από τον έλεγχο στην παράδοση, από την ησυχία στον ήχο, από τον θάνατο στη ζωή.

traveller poster

Ταυτότητα εκδήλωσης

Επιμέλεια της έκθεσης: Δέσποινα Σιδηροπούλου

Χώρος: Γκαλερί -ισμός (http://www.ismos.gr), Ευπατρίδων 17 & Τριπτολέμου, Γκάζι

Εγκαίνια έκθεσης: Κυριακή 12/5, 18:00 – 22:30

Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη 15/5, 18:00 – 22:00 / Πέμπτη 16/5, 18:00 – 22:00 / Παρασκευή 17/5, 18:00 – 22:00 / Σάββατο 18/5, 12:00 – 20:00 / Κυριακή 19/5, 12:00 – 20:00

Leave a Reply