ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ”

5b27e39a-4b4e-4f98-b4dc-6db8a6914a2a

Tο Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους του Μαζί για το Παιδί διοργανώνει νέα δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς. 

1

Μετάβαση από το δημοτικό στο Γυμνάσιο, αλλαγές και προκλήσεις

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, 18:00-20:00

Η χρονική περίοδος αλλαγής εκπαιδευτικής βαθμίδας θέτει συγκεκριμένες προκλήσεις στη ζωή των παιδιών-εφήβων σε διάφορους τομείς της ακαδημαϊκής και κοινωνικής ζωής τους. Παράλληλα όμως, μεταβάλει και την οικογενειακή ισορροπία. Δεν είναι μόνο μια αλλαγή σχολικού πλαισίου, αλλά και μια μετάβαση από την παιδική ηλικία στην εφηβεία, από την εξάρτηση στην ανεξαρτησία, από το γνώριμο στο νέο. Τα παιδιά καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλές αλλαγές συναισθηματικές, κοινωνικές, πρακτικές. Οι γονείς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά με μια κατάλληλη προετοιμασία αλλά και συνεχή στήριξη.

Σκοπός του σεμιναρίου  είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, η κατανόηση όλων των πτυχών της μετάβασης αυτής και η βοήθεια στη διασαφήνιση του γονικού ρόλου.

Για συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής ΕΔΩ

 2

Η περίοδος της εφηβείας και ο ρόλος των γονέων

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, 18:00-20:00

Η εφηβεία είναι μια περίοδος έντονων  σωματικών και συναισθηματικών αλλαγών, όπου το παιδί μεταβαίνει σταδιακά από την παιδική στην ενήλικη ζωή. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση του εφήβου, η ενδυνάμωση του γονικού ρόλου, και η αναζήτηση πιο αποτελεσματικών τρόπων διαχείρισης των αλλαγών που προκύπτουν τόσο σε ατομικό επίπεδο – του εφήβου, όσο και στην οικογένεια συνολικά.

 Για συμμετοχή συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής ΕΔΩ

 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλείσθε να ενημερώσετε για την παρουσία σας.

 Πληροφορίες: στην Τηλεφωνική  Γραμμή 115 25  ή στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr

Χώρος Διεξαγωγής: Αγίου Θωμά 14 (2ος όροφος), Αθήνα. ΧΑΡΤΗΣ

Λίγα λόγια για τη Γραμμή 115 25 του Μαζί για το Παιδί & το Συμβουλευτικό Κέντρο

Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 του Μαζί για το Παιδί, είναι  μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς. Έχει συμβουλευτικό και παραπεμπτικό χαρακτήρα και προσφέρει δωρεάν τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Συμβουλευτική για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα παιδί ή ένας έφηβος έως 18 ετών
  • Λήψη ανώνυμων & επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων
  • Παραπομπές & ενημέρωση για υπηρεσίες που προσφέρουν άλλοι φορείς για το παιδί και την οικογένεια σε πανελλαδικό επίπεδο
  • Πληροφορίες για τις υπηρεσίες της Ένωσης και των μελών της

Παράλληλα με την Συμβουλευτική γραμμή  λειτουργεί και Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς  το οποίο διοργανώνει δωρεάν ομάδες γονέων για τη στήριξη και την καθοδήγηση τους, καθώς και  δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά  σεμινάρια με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση τους.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται συνεδρίες δια ζώσης, είτε με όλη την οικογένεια, τους γονείς, ή τους εφήβους με στόχο την ψυχολογική στήριξη και καθοδήγηση γονέων, παιδιών & εφήβων για πληθώρα θεμάτων (σχολικά προβλήματα, εφηβεία, διαχείριση σχέσεων, ρόλων και συναισθημάτων κ.α.).

Επίσης, λειτουργούν διαδικτυακές ομάδες και σεμινάρια στήριξης γονέων.

Ωράριο λειτουργίας και επικοινωνία: Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 της Ένωσης Μαζί για το Παιδί λειτουργεί, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00.

Οι κλήσεις στη «Γραμμή 115 25» είναι εμπιστευτικές και δεν ηχογραφούνται, ενώ το επιστημονικό της προσωπικό απαρτίζεται αποκλειστικά από ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς που δεσμεύονται από κώδικα δεοντολογίας για την τήρηση απορρήτου.


Ένωση «Μαζί για το Παιδί» | Αγίου Θωμά 14, Αθήνα, 115 27 | T. 210 74 82 690 | F.210 74 82 664

www.mazigiatopaidi.gr |www.supportmazi.gr | www.facebook.com/mazigiatopaidi | Twitter/Instagram: @mazigiatopaidi

3

Leave a Reply