ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΝΗΠΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ»

Μαζί για το Παιδί Η προσχολική ηλικία είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ειδικά για τους νέους γονείς που θέλουν να τα κάνουν όλα σωστά, αλλά συχνά δεν έχουν την εμπειρία να αποκωδικοποιήσουν τη συμπεριφορά των νηπίων. Βέβαια, οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με πολλαπλές προκλήσεις που προκύπτουν σε κάθε αναπτυξιακή φάση του παιδιού τους, έχοντας σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του, με στόχο πάντα την υγιή ψυχο-συναισθηματική του ανάπτυξη και κοινωνική ένταξη. Γι’ αυτό και από την Τρίτη 2 Μαΐου, ξεκινάει μια ομάδα στήριξης γονέων με παιδιά προσχολικής ηλικίας από το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους του «Μαζί για το Παιδί».

Στόχος της Ομάδας είναι η εκπαίδευση και η καθοδήγηση των γονέων σε πιο αποτελεσματικά μοντέλα γονικής συμπεριφοράς. Με τη βοήθεια των συντονιστών γίνεται διερεύνηση διάφορων εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης σε θέματα που δυσκολεύουν τους γονείς, έτσι ώστε να επιτύχουν μία πιο αποτελεσματική επικοινωνία με το παιδί τους.

Παράλληλα, τα μέλη της ομάδας εμπλουτίζουν τις δεξιότητές τους στην αντιμετώπιση πρακτικών αλλά και συναισθηματικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν με το παιδί τους, μέσα από το μοίρασμα, την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ τους.

Η ομάδα έχει χαρακτήρα βιωματικό, συγκεκριμένη θεματολογία και διάρκεια 8 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις, κάθε Τρίτη 10-12 το πρωί.

• Η προσέλευση και στις 8 συναντήσεις είναι απαραίτητη εκτός σοβαρού απροόπτου.

• Η ομάδα έχει κλειστό χαρακτήρα, δηλαδή συμμετοχές θα γίνονται δεκτές έως και τη δεύτερη συνάντηση 9/5.

• Η συμμετοχή στις ομάδες είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Εξασφαλίστε τη συμμετοχή σας συμπληρώνοντας τη φόρμα ΕΔΩ

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής:
Στην τηλεφωνική γραμμή 115 25 & στο email:  [email protected]

Πότε:

Τρίτη 2 Μαΐου, 10-12 το πρωί και για τις 7 επόμενες Τρίτες

Χώρος διεξαγωγής:

«Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας», 1ος όροφος, Δομοκού 2 & Φιλαδελφείας, έναντι μετρό Στ. Λαρίσης. Χάρτης

Leave a Reply