ΕΝΩΣΗ “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ”: Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΜΕΤΡΑΕΙ

survey-checklist-tablet-mobile-ss-1920Δίπλα σε εσάς και στις οικογένειες σας θέλει να συνεχίσει να είναι η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» μέσω της συμβουλευτικής της Γραμμής 115-25. Δηλώστε το θέμα που σας προβληματίζει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να το αντιμετωπίσουμε μαζί μέσω ψυχο-εκπαιδευτικού σεμιναρίου της Ένωσης. Μπορεί οι ημέρες να μη μας αφήνουν να είμαστε κοντά, αλλά οι άνθρωποι της Ένωσης συνέχισαν να είναι σε επαφή μαζί μας και μέσω SKYPE μπορούν να άρουν προβληματισμούς και να δώσουν ορθές κατευθύνσεις.

Η γνώμη σας μετράει

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» προγραμματίζει να υλοποιήσει από το φθινόπωρο μέσω του Συμβουλευτικού Κέντρου της έναν κύκλο ΔΩΡΕΑΝ  ψυχο-εκπαιδευτικών σεμιναρίων με SKYPE για γονείς. Σας προσκαλούμε να αφιερώσετε λίγα λεπτά από τον χρόνο σας για να απαντήσετε ποιο από τα προτεινόμενα σεμινάρια σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε (μπορείτε να επιλέξετε μέχρι 3 θέματα) ή να προτείνετε ένα δικό σας θέμα συμπληρώνοντας το ανάλογο πεδίο.

Απαντήστε στο ερωτηματολόγιο ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τη Γραμμή 115 25& το Συμβουλευτικό Κέντρο της Ένωσης  «Μαζί για το Παιδί»

Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 του Μαζί για το Παιδί, είναι  μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Έχει συμβουλευτικό και παραπεμπτικό χαρακτήρα και προσφέρει δωρεάν τις ακόλουθες υπηρεσίες:

  • Συμβουλευτική για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει ένα παιδί ή ένας έφηβος έως 18 ετών
  • Λήψη ανώνυμων & επώνυμων καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ανηλίκων
  • Παραπομπές & ενημέρωση για υπηρεσίες που προσφέρουν άλλοι φορείς για το παιδί και την οικογένεια σε πανελλαδικό επίπεδο
  • Πληροφορίες για τις υπηρεσίες της Ένωσης και των μελών της

Παράλληλα με τη Συμβουλευτική γραμμή  λειτουργεί και Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς  το οποίο διοργανώνει δωρεάν ομάδες γονέων για τη στήριξη και την καθοδήγηση τους, καθώς και  δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά  σεμινάρια με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση τους.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται συνεδρίες δια ζώσης, είτε με όλη την οικογένεια, τους γονείς, ή τους εφήβους με στόχο την ψυχολογική στήριξη και καθοδήγηση γονέων, παιδιών & εφήβων για πληθώρα θεμάτων (σχολικά προβλήματα, εφηβεία, διαχείριση σχέσεων, ρόλων και συναισθημάτων κ.α.).

Επίσης, λειτουργούν διαδικτυακές ομάδες και σεμινάρια στήριξης γονέων. 

Ωράριο λειτουργίας και επικοινωνία: Η πανελλαδική Γραμμή 115 25 της Ένωσης Μαζί για το Παιδί λειτουργεί, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:00.

Οι κλήσεις στη «Γραμμή 115 25» είναι εμπιστευτικές και δεν ηχογραφούνται, ενώ το επιστημονικό της προσωπικό απαρτίζεται αποκλειστικά από ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς που δεσμεύονται από κώδικα δεοντολογίας για την τήρηση απορρήτου.

Leave a Reply