ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΝΕΣΗ

Τα Εκπαιδευτήρια Μάνεση, στον Πράσινο Λόφο Νέου Ηρακλείου, διοργανώνουν τις “Καλοκαιρινές Αποδράσεις”, ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικής και δημιουργικής απασχόλησης, για παιδιά 10-13 ετών (από 18/6 έως 15/7) και για παιδιά 3-10 ετών (από 16/6 έως 31/7).  

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Παιχνιδιάρικες κατασκευές: Οι εικαστικές δραστηριότητες είναι από τις πιο ευχάριστες και συναρπαστικές ενασχολήσεις για τα παιδιά. Παιχνίδια γνωριμίας-Επικοινωνιακά παιχνίδια –Δημιουργίες με πλαστελίνη- Κολάζ- Ζωγραφική-νερομπογιές.

Παίζοντας με τη μουσική: Η μουσικοκινητική αγωγή για τα παιδιά είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, το οποίο μέσα από δραστηριότητες βοηθά το παιδί να ταξιδέψει στη χώρα της έκφρασης και της δημιουργίας, της ξεγνοιασιάς και της ψυχαγωγίας. Μουσική απο όλο τον κόσμο-κατασκευή μουσικών οργάνων-μουσικοκινητικά παιχνίδια.

Ανακαλύπτοντας τη φύση: Οι μικροί μας φίλοι εξερευνούν το φυσικό περιβάλλον παρατηρώντας, αγγίζοντας και συλλέγοντας. Άλλωστε τη φύση την ανακαλύπτουμε μόνο αν έρθουμε σε άμεση επαφή μαζί της. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από προγράμματα όπως: Προστατεύω τη φύση- Γνωρίζω ζωικούς και φυτικούς οργανισμούς- Εξερευνώ το περιβάλλον που ζω- Ανακαλύπτω τον υδάτινο κόσμο- Μαθαίνω για την ανακύκλωση .

Βουτιές στην πισίνα μας: Οι εξερευνητές μας θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τη χαρά και αξία της κολύμβησης και να χαρούν με διασκεδαστικά και διδακτικά παιχνίδια στην Κολυμβητική Λέσχη του σχολείου μας ‘’caretta caretta’’.

‘’Παραμυθοσαλάτες’’: Τα παιδιά θα γνωρίσουν ήρωες φανταστικούς, ταξιδέψουν σε κόσμους μαγικούς όπου με λίγη παραμυθόσκονη όλα θα φαίνονται αλλιώς….. – Θεατρικό παιχνίδι – Δραματοποίηση παραμυθιών – Κουκλοθέατρο.

Ψυχαγωγικά Παιχνίδια: Παραδοσιακά και σύγχρονα  παιχνίδια όπως μήλα- αμπάριζα- μέλισσα – τσουβαλοδρομίες κ.α

Ελεύθερες Δραστηριότητες : Επιτραπέζια παιχνίδια- παζλ – οικοδομικό υλικό ( τουβλάκια) – πλαστελίνη – Προβολή ταινιών.

Εκδρομές: Μια επίσκεψη την εβδομάδα σε χώρο εκτός σχολείου με εκπαιδευτικό ή ψυχαγωγικό χαρακτήρα (κάθε Τετάρτη).

Αθλητικές δραστηριότητες: Ενασχόληση με μπάσκετ, τένις, ποδόσφαιρο κλπ.

Διαδραστικά παιχνίδια: Παιχνίδια μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Μαθαίνουμε και διασκεδάζουμε διαδραστικά.

Στην αρχή κάθε εβδομάδας θα δίνεται διευκρινιστικό πρόγραμμα διατροφής και πρόγραμμα με τις δραστηριότητες που θα ακολουθήσει η κάθε ομάδα.

Την τελευταία μέρα κάθε περιόδου θα δίνεται πάρτι αποχαιρετισμού,οποίο  θα περιλαμβάνει διαγωνισμό χορού, πολλή  μουσική και φαγητό που θα παρέχεται επίσης από το σχολείο.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΜέχρι Ε’ τάξη

Δημιουργικές κατασκευές: Μέσα από τη ζωγραφική, τα παζλ, τις κατασκευές από πηλό αλλά και κολλάζ  καλλιεργείται εποικοδομητικά η φαντασία των παιδιών. Κατασκευές με τεχνοτροπίες – Εξερευνώ τις τέχνες.

Μουσικοκινητική αγωγή:  Η μουσική είναι αγωγή της ψυχής μας τονίζει όλη η ελληνική γραμματεία. Πρώτος ο Πυθαγόρας ανακάλυψε τον ήχο των πλανητών και την επιρροή στη ζωή μας.  Μέσα από την μουσική εκφράζουμε τα συναισθήματα μας.

Ο Θησαυρός της ζωής μας η φύση: Μέσω ψυχαγωγικών διαδικασιών τα παιδιά μαθαίνουν για την σπουδαιότητα της φύσης και τη διατήρηση της ισορροπίας της.  Μαθαίνουν για το ζωικό και φυτικό βασίλειο, για τον υδάτινο κόσμο, τους τρόπους προστασίας της φύσης μας και την επιτακτική  ανάγκη της ανακύκλωσης!

Δροσιά καλοκαιριού στην πισίνα μας:  Τη χώρα μας τη λούζει η καταγάλανη  θάλασσα. Δεν μπορεί παρά μάθουμε  στα παιδιά μας πώς να γίνουν  καλοί κολυμβητές και να τη χαρούν  με ασφάλεια. Καθημερινή ενασχόληση με τη κολύμβηση (πλην της Τετάρτης) με διασκεδαστικά και διδακτικά παιχνίδια νερού στην Κολυμβητική Λέσχη του σχολείου “caretta caretta”.

Αθλητικές δραστηριότητες: Εκμάθηση αγαπημένων σπορ, μικρών και μεγάλων. Καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο και πετοσφαίριση.

Χορεύοντας με την παράδοση: Στους μικρούς μας φίλους δίνουμε την ευκαιρία να γνωρίσουν το πολιτισμό, την λαϊκή παράδοση και τα έθιμα του λαού μας, την μουσική και τα τραγούδια του, θα χορέψουν παραδοσιακού χορούς και θα θαυμάσουν τις ελληνικές φορεσιές του καιρού που πέρασε.

Διαδραστικά παιχνίδια: Παιχνίδια στον υπολογιστή- Παιχνίδια γνώσης στο διαδραστικό πίνακα του σχολείου μας.

Ψυχαγωγικά Παιχνίδια: Παραδοσιακά και σύγχρονα  παιχνίδια όπως μήλα- αμπάριζα- μέλισσα – τσουβαλοδρομίες κ.α

Ελεύθερες Δραστηριότητες: Επιτραπέζια παιχνίδια, προβολή ταινιών κλπ.

Εκδρομές: Μια επίσκεψη την εβδομάδα σε χώρο εκτός σχολείου με εκπαιδευτικό ή ψυχαγωγικό χαρακτήρα (κάθε Τετάρτη).

Στην αρχή κάθε εβδομάδας θα δίνεται διευκρινιστικό πρόγραμμα διατροφής και πρόγραμμα με τις δραστηριότητες που θα ακολουθήσει η κάθε ομάδα.

Την τελευταία μέρα κάθε περιόδου θα δίνεται πάρτι αποχαιρετισμού, το οποίο  θα περιλαμβάνει διαγωνισμό χορού, πολλή  μουσική και φαγητό που θα παρέχεται επίσης από το σχολείο.   

Ε΄, ΣΤ΄ τάξεις Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου

Αθλητικές Δραστηριότητες. Εκμάθηση αγαπημένων αθλημάτων όπως καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, ποδόσφαιρο και πινγκ-πονγκ

Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί. Στα παιδιά δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουν το λαϊκό πολιτισμό, τη λαϊκή μας παράδοση και να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.

Εκδρομές. Μια επίσκεψη την εβδομάδα σε χώρο εκτός σχολείου με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.

Κινηματογραφική λέσχη. Προβολή ταινιών μικρού μήκους,συζήτηση κ.λ.π

Μαθαίνουμε Αγγλικά,Παίζοντας. Ψυχαγωγικά και παιχνίδια γνώσης στο διαδραστικό πίνακα του σχολείου μας,στην Αγγλική γλώσσα

Διασκεδάζοντας παραδοσιακά. Παραδοσιακά και σύγχρονα παιχνίδια όπως μήλα-αμπάριζα-τσουβαλοδρομίες

Βουτιές στη πισίνα. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την αξία της κολύμβησης και να μάθουν τα οφέλη μιας από τις πιο διαδεδομένες  και φιλικές προς τον οργανισμό μας μορφές άσκησης.Η ενασχόληση με την  κολύμβηση πραγματοποιείται στην Κολυμβητική Λέσχη του σχολείου μας “caretta caretta”

Ελεύθερες δραστηριότητες. Επιτραπέζια παιχνίδια, καρπουζομαχίες, μπουγέλο κ.λ.π.

Εικαστικές δραστηριότητες. Μέσα από τη ζωγραφική και τις κατασκευές με τεχνοτροπίες καλλιεργείται επικοδομητικά η φαντασία των παιδιών.

Πληροφορίες:
 
3-10 ετών:  http://www.manesis.gr/kalokairino2015.html
 
10-13 ετών: http://www.manesis.gr/kalokairino2015g.html
 
Και http://www.manesis.gr/ 

Leave a Reply