ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΑ ΑΠΟ TON ΗΛΙΟ ΚΑΙ TA ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΜΕ ΠΡΟΪΟΝΤΑ BABYDERM

BABY-DERM-INSECT-SUN-01-660x1024Παιδιά και ήλιος. Πόσο μπορεί να τα  βλάψει και πόσο να τα ωφελήσει; Από ποια ηλικία επιτρέπεται να φοράνε αντηλιακό και τι είδους αντηλιακό είναι κατάλληλο για τις ανάγκες της επιδερμίδας τους; Πρέπει να τους βάζουμε αντηλιακό και στην παιδική χαρά και αν, ναι, τι γίνεται με τα κουνούπια; Πώς θα τα προστατέψουμε και από τα δύο; Τα ερωτήματα αυτά στριφογυρίζουν στο κεφάλι των νέων γονιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά καλό είναι να απαντηθούν από τώρα, ώστε να πάρουμε εγκαίρως τα σωστά μέτρα.

Τα παιδιά, ανεξάρτητα από το χρώμα της επιδερμίδας τους, είναι πολύ ευαίσθητα και χρειάζονται αυξημένη φροντίδα κατά την έκθεσή τους στον ήλιο. Οι ειδικοί τονίζουν πως οι γονείς πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μωρά ηλικίας κάτω των 2 ετών, όταν έχουν ανοιχτό χρώμα επιδερμίδας, όταν έχουν κόκκινα ή ξανθά μαλλιά, όταν έχουν ευαίσθητο δέρμα ή παρουσιάζουν ευαισθησία στα μάτια, και σε κάθε περίπτωση όταν λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά τα μωρά κάτω των 6 μηνών οι επιστήμονες συμφωνούν πως δεν θα πρέπει να εκτίθενται καθόλου στον ήλιο, γιατί το δέρμα τους δεν έχει τόσα προστατευτικά φίλτρα όσα ενός ενήλικα ή ενός μεγαλύτερου παιδιού. Επίσης, ο προστατευτικός μηχανισμός ενάντια στην ηλιακή ακτινοβολία δεν αναπτύσσεται μέχρι την ηλικία των 12 μηνών.

Τα παιδιά χρειάζονται προστασία ακόμα κι όταν βγαίνουν έξω για βόλτα ή για να παίξουν, αλλά και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, όταν πηγαίνουν στον παιδικό σταθμό. Το αντηλιακό λοιπόν είναι απαραίτητο κάθε μέρα και στην πόλη και φυσικά στη θάλασσα, ακόμη κι όταν έχει συννεφιά, καθώς το 80% των ηλιακών ακτίνων διαπερνούν τα σύννεφα.

Συνεπώς, το αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας είναι απαραίτητο από την ηλικία των 6 μηνών, ενώ μετά τους 12 μήνες που το παιδί έχει αναπτύξει κάποιον προστατευτικό μηχανισμό και ταυτόχρονα μπορεί να πηγαίνει περισσότερες βόλτες, καλό είναι να προστατευτεί και από τα κουνούπια, το τσίμπημα των οποίων δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις να προκαλέσει ακόμη και αλλεργική αντίδραση.

BABYDERM-SUNSCREEN-LOTION-01

Το Babyderm Sunscreen της Intermed είναι ένα αντηλιακό γαλάκτωμα υψηλής προστασίας, κατάλληλο για βρέφη από 6 μηνών και πάνω. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ασφαλή προστασία και φροντίδα των μωρών κάτω από τον ήλιο, καθώς προσφέρει ευρέος φάσματος αντηλιακή προστασία, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει και περιποιείται την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα. Η σύνθεσή του, με υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη Ε, είναι μελετημένη για εύκολη εφαρμογή, χωρίς να αφήνει λευκά κατάλοιπα στο δέρμα. Χάρη στον συνδυασμό φίλτρων UV παρέχει υψηλή προστασία ενάντια στα ηλιακά εγκαύματα και στις μακροχρόνιες βλάβες της UV ακτινοβολίας και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών που προκαλούνται από την ηλιακή ακτινοβολία. Σημειώστε πως έχει αδιάβροχη σύνθεση, καθόλου parabens, άρωμα, χρωστικές ουσίες και οινόπνευμα και είναι κατάλληλο τόσο για το σώμα όσο και για το πρόσωπο.

BABY-DERM-INSECT-SUN-01-660x1024

Για τα λίγο μεγαλύτερα μωρά – από 1 έτους – αλλά και τα παιδιά που χρειάζεται να προστατευτούν ταυτόχρονα και από τα τσιμπήματα εντόμων κατά τις διάφορες δραστηριότητές τους, ιδανικό είναι το αντηλιακό γαλάκτωμα με εντομοαπωθητική δράση Babyderm Kids Insect & Sun Protection της Intermed, που εξασφαλίζει τριπλή δράση σε ένα προϊόν: εντομοαπώθηση, προστασία από τον ήλιο και από τους ερεθισμούς και ενυδάτωση. Είναι ένα καινοτόμο προϊόν, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της ευαίσθητης επιδερμίδας των παιδιών. Χάρη στον συνδυασμό φίλτρων UV παρέχει υψηλή προστασία ενάντια στα ηλιακά εγκαύματα και στις μακροχρόνιες βλάβες της UV ακτινοβολίας και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών που προκαλούνται από την ηλιακή ακτινοβολία. Περιέχει υαλουρονικό οξύ και βιταμίνη Ε για ενυδάτωση σε βάθος και προστασία από ερεθισμούς, αλλά και IR 3535, μια απωθητική ουσία αναγνωρισμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) που απομακρύνει τα κουνούπια (συμπεριλαμβανομένου και του κουνουπιού τίγρης), τις σκνίπες και τα τσιμπούρια. Είναι άοσμο, κατάλληλο για πρόσωπο και σώμα και έχει παραχθεί σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Και τα δύο προϊόντα είναι υψηλής προστασίας με δείκτη 50 SPF, αλλά πρέπει να θυμάστε να τα εφαρμόζετε τουλάχιστον 20 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο.

Leave a Reply