ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙNΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑRKKI ΣΤΟΝ ΑΚΤΟ

Το πιο πρωτοποριακό, μοναδικό στο είδος του εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, το ARKKI (School of Architecture for children and Youth), ήρθε στην Ελλάδα από τον εκπαιδευτικό όμιλο ΑΚΤΟ, σε συνεργασία με την εταιρεία DESIGNEMBASSADOR.COM UG. Ακολουθώντας το επιτυχημένο παιδαγωγικό πρότυπο του ARKKI που βασίζεται σε πολυετή εμπειρία εφαρμογής στη Φινλανδία, η ελληνική ομάδα του ARKKI ξεκινάει από φέτος τον Ιούνιο τη δράση της σε σχολεία, μουσεία και χώρους του ΑΚΤΟ.

Παιδιά ηλικίας 7 έως 13 ετών, μέσα από παιχνίδια και κατασκευές, εξερευνούν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο και με τη φαντασία τους τον δημιουργούν από άλλη οπτική, έξω και πέρα από τα συνηθισμένα. Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ταλέντα και τις κλίσεις μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό. Ένας Δούρειος ίππος, φωλιές πουλιών, πύργοι, νησιά, πολιτείες από Lego ή ζαχαρωτά και όψεις κτιρίων είναι μόνο μερικά από τα μοντέλα που καλούνται να φτιάξουν τα παιδιά με την καθοδήγηση Ελλήνων αρχιτεκτόνων, ειδικά εκπαιδευμένων στη Φινλανδία.

Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας. Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται μόνο ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει  στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία, τη δημιουργικότητά τους και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους.

Σε λίγες μέρες ο ΑΚΤΟ και η DESIGNEMBASSADOR.COM UG, θα παρουσιάσoυν το πλήρες πρόγραμμα και τις λεπτομέρειες, με ζωντανά workshops, όπου τα παιδιά θα φτιάξουν και θα παρουσιάσουν τα έργα τους.

Τα παιδιά δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για να γίνουν επιτυχημένοι ενήλικες με αυτοπεποίθηση. Αρκεί να έχουν πλάι τους γονείς με ευαισθησία και ανοιχτή σκέψη που θα επιλέξουν το κατάλληλο πλαίσιο ώστε τα μεν μικρότερα παιδιά να αγαπήσουν τη μάθηση, τα δε μεγαλύτερα να βρουν δημιουργική διέξοδο από τη στείρα εκπαιδευτική γνώση. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για να λάβετε μέρος, ή να «φέρετε» στο σχολείο, στο μουσείο, στο ξενοδοχείο ή την πόλη σας τα προγράμματα του ARKKI , επικοινωνήστε στο παρακάτω email ή τηλέφωνο!

URL: http://www.arkki.gr  E: arkki@akto.gr
T: 210 5230130 (Γεωργία Φούντα )
https://www.facebook.com/arkki.gr

Leave a Reply