ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΗΓΗΤΡΙΑ ΜΑΓΔΑ ΚΟΣΣΙΔΑ

Το έπος του Διγενή ΑκρίταΤο Εργαστήρι Μαιρηβή παρουσιάζει την Μάγδα Κοσσίδα στην αφηγηματική παράσταση “Το έπος του Διγενή Ακρίτα”, την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, στις  9 μ.μ.

Αναλυτικότερα “Το έπος του Διγενή Ακρίτα” είναι μια αφηγηματική ραψωδία βασισμένη στην ακριτική δημοτική ποίηση και στο ομώνυμο μεσαιωνικό έπος. Κάπου ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, μια ηρωική Ελληνίδα και ένας γενναίος Άραβας αψηφούν το μίσος και τις φυλετικές διαφορές που τους χωρίζουν, αγαπιούνται και αποκτούν ένα γιο, το Διγενή. Αυτή η διπλή καταγωγή δίνει στον ήρωα διπλή δύναμη και διπλή αντοχή να πολεμά την αδικία σε όποια μεριά κι αν εμφανίζεται, είτε εντός των συνόρων είτε εκτός. Η ζωή και ο αγώνας του Διγενή γίνονται ένα γεφύρι-σύμβολο που ενώνει τους λαούς και τους πολιτισμούς.

Το κείμενο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας της Μάγδας Κοσσίδα με το CLIO και το Fahrenheit 451 και παρουσιάστηκε στην αρχή στα γαλλικά στο Φεστιβάλ της Αβινιόν (2007). Αμέσως μετά το έργο μεταφράστηκε και στα ελληνικά και παρουσιάζεται και στις δύο γλώσσες, όπως διπλή υπήρξε και η καταγωγή του ήρωα.

Λίγα  λόγια για τη Μάγδα Κοσσίδα: Η Μάγδα Κοσσίδα είναι αφηγήτρια που έζησε και εργάστηκε στην Γαλλία επί 30 χρόνια, δίνοντας παράλληλα τα τελευταία χρόνια παραστάσεις και στην Ελλάδα, όπου μετεγκαταστάθηκε από το 2016.  Αφηγείται στην Ελληνική και στη Γαλλική γλώσσα. Έχει μακρόχρονη και πλούσια εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης. Πήρε μέρος σε πολλά φεστιβάλ αφήγησης στην Γαλλία, Ελλάδα και Ελβετία.

info

Η παράσταση απευθύνεται σε όλους και σε παιδιά άνω των 10 ετών.

Διάρκεια : 60′

τιμή εισιτηρίου:  10 ευρώ

μειωμένο: 8 ευρώ

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018, στις 9μ.μ

Αφήγηση επιμέλεια κειμένου: Μάγδα Κοσσίδα

Μουσική συνοδεία: Ηλίας Αλεξόπουλος

“Εργαστήρι Μαιρηβή”
Σαχτούρη 4 & Σαρρή, Ψυρρή
Τηλ.: 210 5222181, 694 2420062

clip_image002[2]

Leave a Reply