ΜΙΑ ΤΙΓΡΗΣ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΜΟΥ

livebooks…και μια τεράστια ζέβρα. Και ένας ελέφαντας, ένας κροκόδειλος, ένα λιοντάρι, αλλά και ιπτάμενοι πλανήτες, αστροναύτες, διαστημικοί σταθμοί! Όοοοολα αυτά ξεπήδησαν μέσα από δυο φανταστικά βιβλία livebooks που κράτησαν τους μικρούς (και τους μεγάλους) κατοίκους του σπιτιού μου απασχολημένους για ώρες.

JungleKings_Photo_7_12-05-17

Για να μην σας κρατάω σε αγωνία, μιλάω για τα απίθανα LiveBooks.gr των εκδόσεων BITAR. Αυτά τα βιβλία λοιπόν, κυριολεκτικά ζωντανεύουν, χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες της Επαυξημένης και Εικονικής Πραγματικότητας. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα smartphone ή ένα tablet με λειτουργικό Android ή iOS. Ευτυχώς τα παιδιά μου δεν διαθέτουν δικά τους, και λέω ευτυχώς γιατί η εφαρμογή κατέβηκε στο κινητό μου και σήμερα τα βιβλία είναι ολόδικά μου!

Planets_06-38-40_11-05-17

Αφού λοιπόν κατεβάσαμε εύκολα και ΔΩΡΕΑΝ την εφαρμογή “Το ηλιακό σύστημα σε 3D”, ξεκινήσαμε μια εικονική περιήγηση στο ηλιακό σύστημα. Διαβάζαμε πολλές και χρήσιμες πληροφορίες για τους πλανήτες, με τις οποίες τα παιδιά πραγματικά ενθουσιάστηκαν. Προσπαθούσαν να υπολογίσουν πόσα κιλά θα ζύγιζαν αν βρίσκονταν στον Ερμή (φυσικά και εγώ μαζί τους, γιατί με συμφέρει) ή πόσο χρειάζεται για να φτάσουν στον Άρη! Και μετά σημαδέψαμε με το κινητό μας την κάθε σελίδα ξεχωριστά.

Και έγινε αυτό

Planets_06-30-54_11-05-17

Και αυτό

Planets_06-33-27_11-05-17

Και αυτό

Planets_06-36-17_11-05-17

Και αυτό

Planets_06-37-01_11-05-17

Και όοολα αυτά φανταστείτε ότι ζωντανεύουν κανονικά-κινούνται.

JungleKings_Photo_6_12-05-17

Μετά από το διαστημικό ταξίδι μας προσγειωθήκαμε στη ζούγκλα! Και ζέβρες, αντιλόπες, τίγρεις, κροκόδειλοι και καμηλοπαρδάλεις ξεχύθηκαν στο σαλόνι μας! Νομίζω πως έχουμε καιρό να ενθουσιαστούμε οικογενειακώς με κάτι που συνδυάζει την τεχνολογία αλλά και τα αγαπημένα και συχνά παραμελημένα βιβλία.

JungleKings_Photo_2_12-05-17

Στο www.livebooks.gr μπορείτε να δείτε και τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς.Τα Livebooks είναι κανονικά έντυπα βιβλία που συνοδεύονται από μία ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή για κινητά ή tablet τεχνολογίας Android ή iOS, με την χρήση της οποίας τα βιβλία ζωντανεύουν το περιεχόμενό τους σε 3D, με κίνηση και ήχο, μέσω της κάμερας της συσκευής.

JungleKings_Photo_5_12-05-17

Η καταπληκτική ομάδα που δημιουργεί βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη Όλη η διαδικασία γίνεται 100% στην Ελλάδα και γίνεται από εκείνους! Τα Livebooks είναι 100% ελληνική καινοτομία.

team

Η BITAR ιδρύθηκε το 2015 με σκοπό την παροχή υπηρεσιών αλλά και την δημιουργία προϊόντων που περιλαμβάνουν τις τεχνολογίες της επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας. Αποτελείται από 3 αδέρφια και ένα φίλο, το Βαγγέλη Παπούλια, CEO και προγραμματιστή, τον Ευθύμη Παπούλια, προγραμματιστή, την Κατερίνα Παπούλια, συγγραφέα και ειδική παιδαγωγό καθώς και τον Γιάννη Ματζιάρη, υπεύθυνο διακίνησης και πωλήσεων. Βασικό τους μέλημα είναι η ορθή χρήση των τεχνολογιών και η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων με εκπαιδευτικό υπόβαθρο και υψηλή χρηστικότητα.

LiveBooks.gr – Βιβλία που ζωντανεύουν! Τι είναι τα βιβλία επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας:

Η επαυξημένη πραγματικότητα είναι ένας συνδυασμός της πραγματικότητας με κάποια επιπλέον ψηφιακά στοιχεία. Κάθε βιβλίο συνοδεύεται από μία δωρεάν εφαρμογή που είναι διαθέσιμη στο Google Play Store ή στο App Store. Ο χρήστης κατεβάζει και ανοίγει την εφαρμογή και αυτή ανοίγει την κάμερα της συσκευής. Όταν η κάμερα συναντήσει συγκεκριμένες σελίδες του βιβλίου, τότε «ζωντανεύει» πάνω σε αυτές ένα τρισδιάστατο ψηφιακό μοντέλο με κίνηση και ήχο. Π.χ. ένας τυραννόσαυρος, μία ζέβρα, ο πύργος του Άιφελ, ένας πλανήτης κ.λ.π. Αν ο χρήστης σημαδέψει το εξώφυλλο του κάθε βιβλίου, τότε μπορεί το παιδί να βγει φωτογραφία δίπλα σε ένα δεινόσαυρο, μία καμηλοπάρδαλη κ.ο.κ.

Η εικονική πραγματικότητα μάς ταξιδεύει σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Φορώντας μια μάσκα εικονικής πραγματικότητας και χρησιμοποιώντας ως αφετηρία ένα βιβλίο, ο χρήστης μπορεί να ταξιδέψει εικονικά στον διαστημικό σταθμό του ESA, στον Παρθενώνα, στον πύργο του Άιφελ κ.λ.π.

Ποιος είναι ο στόχος της BITAR:

Βασικός της στόχος ήταν η δημιουργία προϊόντων με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Σαν γονείς, θέλουν τα παιδιά τους να είναι κοντά στα βιβλία ενώ αυτά θέλουν να «σπαταλάνε» τον χρόνο τους παίζοντας με το tablet. Σκέφτήκαν, λοιπόν, να τους μιλήσουν στην γλώσσα τους και να χρησιμοποιήσουν το tablet για να τα φέρουν και πάλι κοντά στα βιβλία. Ξεκίνησαν με το πρώτο τους βιβλίο τον Απρίλιο του 2015, ο κόσμος το αγκάλιασε σε χρόνο ρεκόρ και έγινε αμέσως εκδοτικό φαινόμενο. Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 6 βιβλία επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, τα οποία ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα και χαρίζουν χαμόγελα και μάθηση στα παιδιά, ενώ επιπλέον χρησιμοποιούνται από εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές, παιδοψυχολόγους, επαγγελματίες της ειδικής αγωγής κ.λ.π.

No Responses

Leave a Reply