ΠΛΑΚΟΥΝΤΟΦΑΓΙΑ, Η ΝΕΑ ΜΟΔΑ…

Ακόμη μια διάσημη έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τις γυναίκες που έγιναν μητέρες και παραδέχτηκαν πως προχώρησαν στην κατανάλωση του ίδιου τους του πλακούντα.  

Η ηθοποιός Gaby Hoffmann, του σίριαλ Girls ΗBO έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό People και μίλησε για την πρόσφατη γέννα της. Σε κάποιο σημείο ανέφερε πως ένα από τα μυστικά που την βοήθησαν να βρει τη φόρμα της και να έχει ενέργεια ήταν ο ίδιος της ο πλακούντας. Όπως αναφέρει η ηθοποιός, μετά την γέννα που έγινε στο σπίτι της, η μαία που την βοήθησε, έκοψε τον πλακούντα, τον αποστείρωσε και τον κατέψυξε. Η ηθοποιός έτρωγε κάθε μέρα ένα μικρό κομμάτι το οποίο το έβαζε στο μπλέντερ μαζί με χυμό και διάφορα άλλα υλικά. “Δεν καταλαβαίνεις καθόλου τη γεύση του και είναι πραγματικά πολύ θρεπτικό” ανέφερε στο περιοδικό.    

Όσο ανορθόδοξη και αν φαίνεται αυτή η πρακτική, η Gaby Hoffmann δεν είναι η πρώτη και όπως όλα δείχνουν δεν θα ναι και η τελευταία γυναίκα που καταναλώνει τον πλακούντα της. Η λίστα με τις διάσημες που έχουν κάνει το ίδιο περιλαμβάνει τις January Jones, Alicia Silverstone και σύμφωνα με μια φήμη και την Κιμ Καρντάσιαν.  Λίγες μέρες νωρίτερα, την συνήθεια αυτή παραδέχτηκε και η Kourtney Kardashian η οποία καταναλώνει τον πλακούντα της σε μορφή χαπιών, δημοσιεύοντας και τα πειστήρια στο Ινσταγκραμ.   

776064_khloe-622x415

Πρόκειται για την περίπτωση όπου ο πλακούντας δεν καταναλώνεται στη μορφή που έχει μετά την γέννα, αλλά έπειτα από ειδική επεξεργασία αποξηραίνεται και επιστρέφεται στην λεχώνα σε κάψουλες οι οποίες καταναλώνονται ημερησίως. Αυτή είναι και η πιο διαδεδομένη μορφή πλακουντοφαγίας που αναφέρεται και σίγουρα όχι η η περίπτωση της Gaby Hoffmann. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως δεν υπάρχει καμία ιατρική έρευνα που να τεκμηριώνει τους ισχυρισμούς των γυναικών που κάνουν λόγο για ελιξήριο που αναζωογονεί και κρύβει θεραπευτικές ιδιότητες.

Οι θεωρίες είναι πολλές και η αλήθεια είναι πως στη φύση η πλακουντοφαγία είναι κάτι που κάνουν πολλά ζώα που μόλις έχουν γεννήσει. Ακόμη και στην περίπτωση αυτή όμως οι επιστήμονες δεν είναι σίγουροι αν τα ζώα τρώνε τον πλακούντα από ένστικτό ή επειδή αντιλαμβάνονται κάποια θρεπτική αξία. Πάντως οι ειδικοί που μίλησαν στην Μirror αναφέρουν πως καμία γυναίκα δεν πρέπει να κάνει την διαδικασία μόνη της και πως το καλύτερο είναι να ζητήσει την βοήθεια κάποιου ειδικού που θα φροντίσει να γίνει η απαραίτητη αποστείρωση και μετατροπή του σε σκόνη ή κάψουλες.  

Πηγή:www.lifo.gr

Leave a Reply