12 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΡΥΠΙΟΣ ΚΟΥΒΑΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Οζώδη Σκλήρυνση, στις 15 Μαΐου, ενημερωνόμαστε για αυτή τη σπάνια γενετική διαταραχή που ενδέχεται να προκαλέσει το σχηματισμό καλοηθών όγκων σε ζωτικά όργανα και μπορεί να προσβάλλει διάφορα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, των νεφρών, της καρδιάς, των πνευμόνων, των ματιών και του δέρματος. Σήμερα, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από Οζώδη Σκλήρυνση, ενώ η νόσος εμφανίζεται σε 1 στα 6.000 νεογέννητα.
H αγαπημένη μικρών και μεγάλων Κάρμεν Ρουγγέρη έχει ετοιμάσει, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Οζώδους Σκληρύνσεως και τη Novartis Oncology, τη θεατρική παράσταση για παιδιά «12 παραμύθια και ο τρύπιος κουβάς» για την ενίσχυση της Ελληνικής Εταιρείας Οζώδους Σκληρύνσεως. To Taλκ μίλησε με τη δημιουργό για την ξεχωριστή αυτή κίνησή της.  

01KARMEN_ROUGERH_

Κυρία Ρουγγέρη, πώς αποφασίσατε να ετοιμάσετε τα 12 παραμύθια και τον τρύπιο κουβά; Η διαφορετικότητα των ατόμων με Οζώδη Σκλήρυνση αποτέλεσε αφορμή και έμπνευση για μένα για τη δημιουργία της ξεχωριστής αυτής θεατρικής παράστασης. Στόχος μου μέσα από αυτή την κίνηση είναι η προβολή του μηνύματος της ανοχής στη διαφορετικότητα και η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σπάνια αυτή νόσο.

Μιλήστε μας για το έργο σας. Είναι η ιστορία ενός νεαρού συγγραφέα που προσπαθεί να γράψει ένα θεατρικό έργο για παιδιά για να πάρει μέρος σε ένα διαγωνισμό. Όμως, δεν τα καταφέρνει. Γράφει, σκίζει, ώσπου, στο τέλος, γέρνει και αποκοιμιέται. Μια νύχτα, εκεί που τον παίρνει ο ύπνος, τον επισκέπτεται η καλή του νεράιδα και μαζί ξεκινούν να γνωρίσουν τη Κοκκινοσκουφίτσα, το Σκρουτζ, τη Σταχτοπούτα, τον Δον Κιχώτη, το Βαρόνο Μινχάουζεν κι άλλους πολλούς, τους οποίους και θα προσκαλέσει στο σημειωματάριό του, προκειμένου να τον βοηθήσουν να γράψει το δικό του βιβλίο. Όμως τελικά… Η συνέχεια επί της σκηνής!

Πότε και πού θα δούμε την παράσταση; Η υπέροχη αυτή ιστορία θα παρουσιαστεί από την ομάδα μου για μία και μοναδική μέρα στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, το Σάββατο 31 Μαΐου, σε δύο παραστάσεις, στις 12.00, αλλά και στις 15:00. Θέλω να σημειώσω ότι τα εισιτήρια διατίθενται στη συμβολική τιμή των 5 ευρώ και το σύνολο των εσόδων θα διατεθεί για την ενίσχυση του έργου της Ελληνικής Εταιρείας Οζώδους Σκληρύνσεως.

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος Κακογιάννη (Πειραιώς 206, Ταύρος)

Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και μία ώρα πριν από την παράσταση.

Αγορά με πιστωτική κάρτα: Τηλεφωνικά στο 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC Αττικής

(Σάββατο, 09:00 – 20:00 και Καθημερινές, 09:00 – 21:00)

BANNER_85X200-31-450x1024

Leave a Reply