15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ

ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣΟ Άγγελος Αγγέλου και η Έμη Σίνη, δημιουργοί της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, γιορτάζουν 15 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας και μοιράζονται με τους αναγνώστες του Taλκ τα μυστικά της επιτυχίας τους!

Άγγελε, Έμη, γνωριστήκατε στη θεατρική ομάδα των φοιτητών του ΕΜΠ. Όταν ξεκινούσατε τα καλλιτεχνικά σας βήματα, πριν από 15 χρόνια, πιστεύατε ποτέ σε μια τόσο μεγάλη επιτυχία;
Πάντα περνάγαμε όμορφα γράφοντας και μελοποιώντας στίχους. Επίσης, μας γοήτευε να παίρνουμε τους ήρωες των τραγουδιών μας και να τους τοποθετούμε στο κέντρο μιας νέας ιστορίας. Ποτέ δεν φανταζόμασταν όμως ότι οι ιστορίες μας θα μπορούσαν να αγαπηθούν από τόσους ανθρώπους. Ούτε ότι θα καταφέρναμε να «αφήσουμε» το επάγγελμα του μηχανικού και να ασχοληθούμε αποκλειστικά με το θέατρο, τα βιβλία και τη μουσική για παιδιά. Ήταν ένα όνειρο που, εντελώς απροσδόκητα, έγινε πραγματικότητα! Και δεν ήταν καθόλου εύκολο. Περάσαμε φοβερές δυσκολίες στο ξεκίνημα. Οι πόρτες ήταν όλες κλειστές. Έχουμε παίξει με ελάχιστους θεατές, έχουμε κολλήσει αφίσες και μοιράσει φυλλάδια σε περαστικούς, έχουμε παίξει σε πλατείες χωρίς αμοιβή –ακόμα και σε σούπερ μάρκετ– και, γενικώς, έχουμε περάσει από όλα τα στάδια που περνάει κάθε ομάδα μέχρι να ορθοποδήσει. Στηριχτήκαμε πολύ σε φίλους και γνωστούς για να ακουστεί η δουλειά μας και να προχωρήσει λίγο παρακάτω. Και σιγά σιγά, βήμα το βήμα, τα καταφέραμε!

Πώς δουλεύετε μαζί; Συγκρούεστε ή είστε πάντα σε αρμονική συνεργασία; 
Μέσα στα χρόνια έχουμε μάθει να λειτουργούμε τόσο ως μονάδες όσο και ως σύνολο. Φυσικά και υπάρχουν συγκρούσεις! Είναι τόσα πολλά αυτά που πρέπει να συναποφασιστούν: από το τι θα συμβεί στο τέλος μιας ιστορίας και το ποιος ηθοποιός θα ενσαρκώσει τον κεντρικό της ήρωα, μέχρι το σε ποιο θέατρο θα παίξουμε και τι χρώμα τιράντες θα φοράνε οι μουσικοί. Βασικό μας κριτήριο είναι το τελικό αποτέλεσμα να μας χαροποιεί και να μας κάνει περήφανους!

Θέλω, τέλος, να μας αναφέρετε τους βασικούς σας συνεργάτες και τις βασικές σας δουλειές! Να ξέρουμε ποιους και τι γιορτάζουμε φέτος!!!!
Από πού να ξεκινήσουμε; Υπάρχουν αγαπημένοι συνεργάτες με τους οποίους ξεκινήσαμε από τον πρώτο κιόλας χρόνο της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ. Με πολλούς από αυτούς συνεχίζουμε ακόμα και σήμερα τη συνεργασία και είμαστε πλέον καλοί φίλοι. Υπάρχουν όμως και οι υπερταλαντούχοι νεότεροι συνεργάτες που, όταν τους ανακαλύπτουμε, χαιρόμαστε διπλά και ανυπομονούμε να διανύσουμε μαζί τους μια μακριά πορεία! Όλοι συμβάλλουν με τον τρόπο τους στη ζύμωση της ομάδας, στην αναζωογόνησή της και της δίνουν την απαιτούμενη ώθηση ώστε να τολμά, να δημιουργεί, να εξελίσσεται και να φτιάχνει μικρά θαύματα όπως τα: «Απαγορεύεται η μουσική», «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Κουτί των Ήχων», «Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες», «Σβήσε το φως», «Μουσικά & Ανάποδα», «Ο Κόσμος Ανάποδα», «Ένα ξωτικό στην πόρτα μου» και τόσα άλλα έργα που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους! Και μαζί με όλους αυτούς τους φίλους, παλιούς και νέους, αλλά και τόσους ακόμη που μας περιμένουν στην πορεία, θέλουμε να γιορτάσουμε τα επόμενά μας 15 χρόνια!ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣΠάμε, λοιπόν, φέτος τα Χριστούγεννα να γιορτάσουμε με την ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, όχι με μια ούτε με δυο ούτε με τρεις, αλλά με ΤΕΣΣΕΡΙΣ ολόκληρες και υπέροχες παραστάσεις!

Απαγορεύεται η μουσική: Μια χιουμοριστική και άκρως μουσική ιστορία που αναδεικνύει με τον πιο όμορφο τρόπο την αξία της φιλίας, της διαφορετικότητας, της ελευθερίας και του σεβασμού. Παρουσιάζεται κάθε Κυριακή, στις 15:30, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Ηλικίες: 4 έως 12 ετών
Εισιτήρια: www.ticketservices.gr

Μουσικά & Ανάποδα: Θέατρο και μουσική γίνονται ένα, σε μία παράσταση με πολλές χιουμοριστικές και μουσικές ανατροπές! Η πολυδύναμη ομάδα που εμφανίζεται επί σκηνής αποτελείται από μουσικούς, τραγουδιστές και ηθοποιούς. Ανάμεσά τους ο αγαπημένος ηθοποιός Γιάννης Δρακόπουλος και η ερμηνεύτρια Μαρία Παπαγεωργίου. Για λίγες ακόμα Κυριακές, στις 12:00, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
Ηλικίες: 3 έως 10 ετών
Εισιτήρια: www.ticketservices.gr

Ο Κύριος ΚΙΧ και το Μυστικό Κουτί των ήχων: Πρόκειται για μία από τις πιο ευρηματικές παραστάσεις της ομάδας ΚΟΠΕΡΙΚΟΣ που παίζεται για 10η συνεχόμενη χρονιά (!) και συνδυάζει μοναδικά τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους προηχογραφημένους ήχους. Κάθε Κυριακή, στις 12:00, στο θέατρο OLVIO.
Ηλικίες: 3 έως 9 ετών
Εισιτήρια: www.viva.gr

Ένα Ξωτικό στην Πόρτα μου: Μια πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη ιστορία, γεμάτη δράση, μουσική και τραγούδι, αλλά και όμορφες συγκινητικές στιγμές, που αποδίδει με τον πιο ευφάνταστο τρόπο το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων: την ομορφιά του να δίνεις, να μοιράζεσαι και να αγαπάς. Παρουσιάζεται για όλη την εορταστική περίοδο, στο θέατρο OLVIO.
Ηλικίες: 4 έως 10 ετών
Εισιτήρια: www.viva.gr

Κεντρική φωτογραφία: Σοφία Γκορτζή

Leave a Reply