ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ

βιβλία για τις γιορτέςΑπό παιδί λάτρευα τα -ελάχιστα τότε- χριστουγεννιάτικα παραμύθια. Σχεδόν πάντοτε ταυτιζόμουν με τους ήρωές τους και “έμπαινα” μέσα στις ιστορίες, διεκδικώντας λίγη από τη μαγεία που μόνο η λογοτεχνία μπορεί να προσφέρει απλόχερα. Όταν έγινα μητέρα, η most wonderful time of the year απέκτησε περισσότερη λάμψη και χάρη στα πολλά -πλέον- γιορτινά αναγνώσματα, που είναι, κατά την ταπεινή μου γνώμη, το πιο ουσιαστικό χριστουγεννιάτικο δώρο για κάθε παιδί. Σήμερα θα σας προτείνω πέντε υπέροχα βιβλία για τις γιορτές για να τα προσφέρετε σε όποιο παιδί αγαπάτε και φυσικά να τα διαβάσετε και να “ταξιδέψετε” στις σελίδες τους παρέα!

Τι τρέχει με τον Αϊ-Βασίλη

Για παιδιά από 4 ετών

Τελικά τι λέμε στα παιδιά μας όταν μας ρωτούν για τον Αϊ-Βασίλη; Μετά τα επιτυχημένα βιβλία της σειράς “Παραμύθια… αλλιώς!” Σκουφοκοκκινίτσα, Ρεβιθοκοντούλης και Δυο φορές κι έναν καιρό ήταν η Σταχτοπούτα, που τόσο αγαπήθηκαν από τα παιδιά και τους γονείς τους, η Μαρίνα Γιώτη παρουσιάζει ακόμα μια περιπέτεια με δυο όψεις, τούτη τη φορά μέσα στην καρδιά των Χριστουγέννων.  Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος είναι αποφασισμένος να λύσει ακόμα ένα μυστήριο, ίσως το μεγαλύτερο των παιδικών μας χρόνων, και μάλιστα πρέπει να το κάνει σε μία μόλις νύχτα! Τι τρέχει με αυτόν τον Αϊ-Βασίλη; Τελικά υπάρχει ή δεν υπάρχει; Και αν υπάρχει, πώς προλαβαίνει ένας άνθρωπος, έστω και με ιπτάμενους ταράνδους, να μοιράσει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του πλανήτη σε ένα βράδυ; Και έτσι… γεματούλης που είναι, πώς περνάει μέσα από την καμινάδα; Kαι το άλλο; Πού ξέρει ποιος είναι καλός και ποιος όχι; Η νύχτα των Χριστουγέννων έφτασε και ο Φάνης δεν θα την αφήσει να περάσει έτσι! Πρέπει να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια.

Γράμματα στο έλατο κρυμμένα

Για παιδιά από 4 ετών

Η Νίνα κοίταζε απογοητευμένη το έλατο στο σαλόνι. Ήταν το πιο μικρό, το πιο κοντό και πιο άσχημο δέντρο που είχε δει ποτέ! Ψάχνοντας όμως ανάμεσα στα κλαδιά, βρήκε ένα γράμμα κλεισμένο με κόκκινο βουλοκέρι και με σφραγίδα από τον Βόρειο Πόλο. Περιείχε οδηγίες πώς να φτιάξει μόνη της γιορτινά και πολύ ιδιαίτερα μαγικά στολίδια. Την επόμενη μέρα βρήκε και άλλο ένα γράμμα και μετά ένα τρίτο… κι έτσι η μικρή Νίνα ανακάλυψε την πραγματική μαγεία των Χριστουγέννων και το μυστικό για μια νέα, ευτυχισμένη χρονιά! Η Κατρίνα Τσάνταλη γράφει μια μοναδική ιστορία για το δώρο της Ευγνωμοσύνης, για να αναγνωρίζουμε όλα τα όμορφα, αν και μικρά, απλά και ταπεινά, που έχουμε στη ζωή μας!

Τα καλύτερα Χριστούγεννα EVER!
Σειρά: Ολίβια – Μυστικό τετράδιο – No 8

Για παιδιά από 6 ετών

Φέτος γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα μαζί με την αγαπημένη ηρωίδα της Meredith Costain Ολίβια και τον Άι Βασίλη! Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η Ολίβια δεν βλέπει την ώρα για την πιο όμορφη γιορτή του χρόνου! Η στήλη με τις καλές της πράξεις ήταν πολύ μεγαλύτερη από τη στήλη με τις αταξίες της. Άρα, δεν είναι αυτός ο λόγος που ο Άγιος Βασίλης δεν της έχει απαντήσει ακόμα. Τι, άραγε, να φταίει; Δυστυχώς, έκανε μια τεράστια γκάφα! Έστειλε το γράμμα του Άγιου Βασίλη σε λάθος διεύθυνση. Και τώρα; Τι θα γίνει αν δεν μπορέσει να βρει ο Άγιος το σπίτι της; Πρέπει να καταστρώσει ένα σχέδιο για να φέρει τα δώρα τους το βράδυ της Παραμονής! Ίσως χρειαστεί να βάλει ακόμα μερικές πινακίδες. Αλλά σίγουρα θέλει αυτά να είναι τα καλύτερα Χριστούγεννα EVER!

Η πιο απίθανη παράσταση στη Φτερνιζούπολη
Σειρά: Τα συμμαθητάκια – No 20

Για παιδιά από 7 ετών

Χριστούγεννα στη Φτερνιζούπολη! Τα αγαπημένα «Συμμαθητάκια» του Lorenzo Rulfo επιστρέφουν με μια θεότρελη περιπέτεια γεμάτη γέλιο και χριστουγεννιάτικη μαγεία! Και αυτόν τον χειμώνα το σχολείο θα κλείσει εξαιτίας του χιονιού. Η τύχη όμως τα ’φερε έτσι που τα μαθήματα θα συνεχιστούν κανονικά και όλοι οι μαθητές θα πρέπει να ετοιμάσουν μια γιορτινή παράσταση. Άλλοι αρχίζουν αμέσως τις πρόβες και άλλοι θέλουν να σαμποτάρουν την παράσταση! Ένα πράγμα, όμως, είναι σίγουρο… Τα Χριστούγεννα αυτά θα τους μείνουν αξέχαστα!

Η μαγεία των Χριστουγέννων… πάει διακοπές

Για παιδιά από 7 ετών

Υπάρχουν Χριστούγεννα χωρίς Mαγεία; Κι αν φέτος η Μαγεία των Χριστουγέννων, αντί να σκορπίσει τη μαγική της νεραϊδόσκονη, αποφασίσει να πάει διακοπές; Ναι, ναι, διακοπές. Η Μαγεία των Καλοκαιρινών Διακοπών, που τη φωνάζουν Κάλι, και ο Όλιβερ, το ξωτικό, θα κάνουν ό,τι μπορούν για να αναπληρώσουν το κενό. Αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα! Και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο, όταν εμφανίζεται ένα μυστηριώδες σημείωμα, γραμμένο από σκληρούς και ανελέητους απαγωγείς… Οι ήρωες της ιστορίας της Κατερίνας Σέρβη έχουν την πιο σημαντική αποστολή: να σώσουν τα Χριστούγεννα! Θα τα καταφέρουν;

Δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ ήδη έχω συνδράμει την Κάλι και τον Όλιβερ να μαζέψουμε από τις διακοπές της τη Μαγεία των Χριστουγέννων, έχω εμπλακεί στη χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου της Φτερνιζούπολης, κρατώντας τον διευθυντή Φοίβο Φοβέρα μακριά από “Τα συμμαθητάκια”, έχω βοηθήσει την Ολίβια να φέρει τον Άγιο Βασίλη στο σπίτι της, έχω διαβάσει γράμματα μαζί με τη μικρή Νίνα και φυσικά, με τον Φάνη τον Μπούφο στο πλευρό μου, έχω κάνει κι εγώ ρεπορτάζ για την ύπαρξη ή μη του Άγιου Βασίλη. Υπάρχει. Πού το ξέρω; Δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τις πηγές μου… Καλές γιορτές!

Leave a Reply