“Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ” ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΠΑΠΑΘΕΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ 104

Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμοΗ Παραμυθοχώρα φέρνει κοντά σας και τη νέα θεατρική περίοδο μια μοναδική κουκλοθεατρική παράσταση: “Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο” -βασισμένη στο πολυβραβευμένο παραμύθι του αγαπημένου στους μικρούς αναγνώστες Αντώνη Παπαθεοδούλου- ζωντανεύει στη σκηνή του Θεάτρου 104 με την υπέροχη μουσική του Φοίβου Δεληβοριά και δίνει σε μικρούς και μεγάλους μια τονωτική ένεση ελπίδας και ομορφιάς σε έναν κόσμο όπου η ειρήνη θριαμβεύει! Σε μια πόλη όπου το χιούμορ και η φαντασία νικούν χωρίς καν να χρειαστεί να πολεμήσουν!

Ποιος θα τολμούσε να οδηγήσει σε δρόμους
που αλλάζουν συνέχεια πορεία;

Να κοιτάξει ένα άγαλμα που ξεκαρδίζεται στα γέλια;
Να στείλει επιστολή σε ένα ταχυδρομείο που γράφει
στα γράμματα ό,τι του κατέβει;

Να μπει σε ένα περίεργο μουσείο;
Ο πόλεμος προσπάθησε, αλλά…Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο

Η τρυφερή μα και αστεία παράσταση της Παραμυθοχώρας αγγίζει το, δυστυχώς πάντα επίκαιρο, θέμα του πολέμου με απλό και κατανοητό τρόπο, μέσα από τη φαντασία και την αισιοδοξία. Με το βλέμμα στραμμένο σε όσα συμβαίνουν γύρω μας, στους πολέμους και στις συνέπειές τους στη ζωή των παιδιών, η Μαρία και η Σπουριδούλα Παπαγεωργίου ζωντανεύουν μια ιστορία στην οποία ο εχθρός απογυμνώνεται από τα όπλα του και από την ίδια του την επιθετικότητα. Μία παράσταση με διαχρονικά αντιπολεμικά μηνύματα, που χρησιμοποιεί μία μίξη τεχνικής με αφήγηση, κούκλες άμεσης κίνησης, μαρότ, επίπεδες, γιγαντόκουκλες, τεχνικές θεάτρου, μαύρου θεάτρου και πολυμέσων και φυσικά πολλή μουσική και τραγούδι!

Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο

Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου [Το ομώνυμο βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη, σε εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά]
Μουσική – Τραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς
Σχεδιασμός κούκλας – σκηνικών – σκηνοθεσία – ερμηνεία: Μαρία Παπαγεωργίου (Σκηνοθέτης –Κουκλοποιός), Σπυριδούλα Παπαγεωργίου (Σκηνογράφος – Κουκλοποιός)
Χορογραφίες: Δήμητρα Κρητικίδη
Σχεδιασμός φωτισμού: Μιχάλης Κάρλος
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Παίζουν: Μαρία και Σπυριδούλα Παπαγεωργίου

Από 23 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 12:30 στο Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι
Καθημερινές για σχολεία
Για παιδιά από 3 ετών
Τιμή εισιτηρίου:
10€

Προπώληση: www.paramithohora.gr/κράτηση-εισιτηρίων.html

Παραμυθοχώρα
Τηλ: 2109216346, 6936655925-6936655927
www.paramithohora.gr
www.facebook.com/paramithohora.gr
www.instagram.com/paramithohora_puppet_theater/

Leave a Reply