ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΠΙΣΝ: ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ, ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ-ΕΚΠΛΗΞΗ

Καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝΚαλοκαίρι και διακοπές στην Αθήνα σημαίνει ατέλειωτες επισκέψεις στο ΚΠΙΣΝ, που έχει ετοιμάσει και φέτος μια σειρά από αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις για παιδιά κάθε ηλικίας. Για την ακρίβεια, τα δρώμενα είναι τόσα πολλά, ώστε εμείς αναγκαστήκαμε να κάνουμε μια επιλογή και να σας παρουσιάσουμε τα αγαπημένα μας! Αλλά για να δείτε όλο το πρόγραμμα, και για τους δύο θερινούς μήνες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα snfcc.org, όπου θα βρείτε όλες τις δράσεις αναλυτικά. Είμαστε σίγουροι πως θα περάσετε το πιο υπέροχο καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ.

Εργαστήριακαλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝΕργαστήριο γλυπτικής: Μεταμορφώσεις των υλικών

Με αφορμή το έργο της Louise Bourgeois, και ειδικότερα το γεγονός ότι επαναχρησιμοποιούσε υλικά που τη συνέδεαν με όλες τις εποχές της ζωής της, η εικαστικός Μάρω Μιχαλακάκου πραγματοποιεί στον Μεσογειακό Κήπο του ΚΠΙΣΝ σειρά εργαστηρίων γλυπτικής για παιδιά ηλικίας 7 έως 10 ετών. Τα παιδιά δημιουργούν γλυπτά, αξιοποιώντας απλά, καθημερινά υλικά (οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν υλικά και από το σπίτι!) τα οποία θα συνδυάσουν με πηλό, χαρτί κ.ά. Σε κάθε εργαστήριο αντλούν έμπνευση από διαφορετικά έργα της Bourgeois.

Σχεδιασμός-υλοποίηση: Μάρω Μιχαλακάκου, εικαστικός
Πότε: Δευτέρα 04/07 &  Πέμπτη 28/07, 19.00-21.00, Δευτέρα 29/08, 19.00-21.00
Ηλικίες: Για παιδιά 7 έως 10 ετών
Πού: ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή
Για τη δραστηριότητα στις 04/07, οι προεγγραφές άνοιξαν τη Δευτέρα 27/06 στις 12.00
Για τη δραστηριότητα στις 28/07, οι προεγγραφές ανοίγουν την Πέμπτη 21/07 στις 12.00

Εργαστήριο πηλού: Μορφές και πλάσματα του μύθου

Από τον Ιούλιο, η ομάδα Terratakia καλεί τους μικρούς φίλους του ΚΠΙΣΝ στο Μεσογειακό Κήπο, σε ένα πολυαισθητηριακό εργαστήριο πηλού, που εισάγει τα παιδιά στον θαυμαστό κόσμο της ελληνικής μυθολογίας. Οι συναντήσεις θα συνδυάζουν στοιχεία από το αισθητηριακό παιχνίδι και την πηλοπλαστική, με την αφήγηση μύθων. Τα παιδιά αφήνουν τις αισθήσεις τους ελεύθερες, και με οδηγό τη φαντασία και με διαφορετικό θέμα κάθε φορά, παίζουν με τον όγκο του πηλού και τις υφές των υλικών (χρώματα, υφάσματα, ξύλα) δημιουργώντας μορφές και πλάσματα του μύθου.

Πότε:
Συνάντηση #1: Οι θεοί, οι μαγικές τους δυνάμεις και τα σύμβολά τους: Πέμπτη 7 Ιουλίου, 19.00-20.00
Συνάντηση #2: Η Αργοναυτική εκστρατεία: Πέμπτη 21 Ιουλίου, 19.00-20.00
Συνάντηση #3: Μυθικά τέρατα: Τρίτη 2 Αυγούστου, 19.00-20.00
Πού: ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
Ηλικίες: Για παιδιά 2 έως 5 χρονών με τους συνοδούς τους
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή
Για τη δραστηριότητα στις 07/07, οι προεγγραφές άνοιξαν την Πέμπτη 30/06 στις 12.00
Για τη δραστηριότητα στις 21/07, οι προεγγραφές ανοίγουν την Πέμπτη 14/07  στις 12.00
Σχεδιασμός εργαστηρίων: Θαλασσινή Μπράτσου, ιστορικός τέχνης – κεραμίστρια
Υλοποίηση: ομάδα Terratakia, Εριάννα Αρβανίτη, Παιδαγωγός – Κεραμίστρια, Θαλασσινή Μπράτσου, Ιστορικός Τέχνης – Κεραμίστρια

καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝΔράση για οικογένειες: Ανακαλύπτουμε τις χρήσεις των αρωματικών φυτών

Τον Ιούλιο, η Παρέα του Δάσους υποδέχεται τους μικρούς φίλους του Πάρκου με τις οικογένειές τους για ένα εργαστήριο με στόχο να ανακαλύψουμε τα αρωματικά φυτά του Πάρκου, να μάθουμε για τις χρήσεις τους και τον τρόπο συλλογής τους. Με αφορμή τα φυτά του Μεσογειακού κήπου του ΚΠΙΣΝ, ταξιδεύουμε στον κόσμο των αρωματικών βοτάνων και στις θαυμαστές θεραπευτικές τους ιδιότητες! Μικροί και μεγάλοι ανακαλύπτουμε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά αρωματικά βότανα και μέσα από το παιχνίδι, μαθαίνουμε για τις χρήσεις τους και για τον τρόπο συλλογής τους. Συνεργαζόμαστε οικογενειακά για να μάθουμε πώς να τα αποξηραίνουμε και δημιουργούμε κατασκευές που θα πάρουμε μαζί στο σπίτι μας!

Πότε: Κυριακή 10/07, 19.00-20.30
Πού: ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
Ηλικίες: Για οικογένειες με παιδιά 5 έως 12 ετών
Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή
Οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 04/07 στις 12.00.
Σχεδιασμός-υλοποίηση: Η Παρέα του Δάσους

Κηπουρική για οικογένειες: Φυτεύουμε εποχιακά λαχανικά

Τον Αύγουστο, η Παρέα του Δάσους υποδέχεται τις οικογένειες στο Πάρκο για ένα εργαστήριο κηπουρικής, με τίτλο Το μακρύ ταξίδι της πατάτας. Πόσα γνωρίζουμε για την αγαπημένη τροφή μικρών και μεγάλων; Ανακαλύπτουμε τα μυστικά της πατάτας, μαθαίνουμε για το μακρύ ταξίδι της από ήπειρο σε ήπειρο και τους λόγους που την έκαναν τόσο σημαντική για τη διατροφή των ανθρώπων σε όλον τον πλανήτη. Τέλος, συνεργαζόμαστε οικογενειακά για να φυτέψουμε πατάτες, ξεκινώντας τη δική μας, σπιτική καλλιέργεια!

Πότε: Κυριακή 28/08 | 19.00-20.30
Πού: ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ
Με ηλεκτρονική προεγγραφή στο snfcc.org.
Ηλικίες: Για οικογένειες με παιδιά 5 έως 12 ετών
Σχεδιασμός-υλοποίηση: Η Παρέα του Δάσους

Αθλητικά Προγράμματα

Μπουγελοδρομίες

Μια σειρά παιχνιδιών με πολύ νερό θα επαναφέρει στις μνήμες όλων το μπουγέλο που παίζαμε μικροί, όταν τελείωνε το σχολείο. Νεροπίστολα, νερόμπομπες, νερομεταφορές σας περιμένουν στο στίβο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος για παιχνίδι και διασκέδαση.
Πότε: Τετάρτη 27/07, 18.30-20.30
Πού: ΣΤΙΒΟΣ
Ηλικίες: Για συμμετέχοντες από 6 ετών και άνω.
Με ηλεκτρονική προεγγραφή στο snfcc.org. 

Football Summer Camp

Τρίπλα, τακουνάκι, ψαλιδάκι, ψαράκι, πάσα και πολλές άλλες ποδοσφαιρικές ορολογίες… Οι μικροί ποδοσφαιρόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να ασκήσουν τις δεξιότητές τους στο ποδόσφαιρο μέσα από την καλλιέργεια της τεχνικής και της τακτικής.

Πότε: Σάββατο 27/8 και Κυριακή 28/8, ​​​​09.00-11.00
Πού: ΞΕΦΩΤΟ
Ηλικίες: Για συμμετέχοντες 5-8 ετών & 9-12 ετών
Συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή στο snfcc.org.

καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ

Λέσχη Ανάγνωσης: Παιδικό Βιβλίο | Ποιος έκλεψε το μήλο της Έριδας;

Τον Ιούλιο η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης του ΚΠΙΣΝ δίνει ραντεβού στον Μεσογειακό Κήπο με το βιβλίο Ποιος έκλεψε το μήλο της Έριδας;, του Φίλιππου Μανδηλαρά, μία συναρπαστική ιστορία μυστηρίου που μας ταξιδεύει στον κόσμο της ελληνικής μυθολογίας. Την Τετάρτη 27 Ιουλίου, οι μικροί αναγνώστες θα συναντηθούν με τη συντονίστρια της Λέσχης, Άρτεμη Μάνου, για να ανταλλάξουν εντυπώσεις, συναισθήματα και σκέψεις, αλλά και να ταξιδέψουν, με όχημα τη φαντασία τους και αφετηρία το βιβλίο του μήνα, στους συναρπαστικούς κόσμους που ξεπηδούν από τις σελίδες τους.
Λίγα λόγια για το βιβλίο: Τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου τους ήξερες. Αυτό που ίσως δεν ήξερες είναι το Γραφείο Ερευνών «12 Θεοί» που εξιχνιάζει υποθέσεις μυστηρίου! Και αυτή είναι η δεύτερη υπόθεσή του: Το μήλο της Έριδας που πρέπει να δώσει ο Πάρις στη θεά που θα επιλέξει ως ομορφότερη χάνεται! Και ο Πάρις δεν έχει πια να δώσει… τίποτε. Οι υποψίες πέφτουν αρχικά στην Περσεφόνη, την Άρτεμη και την Εστία, που πικράθηκαν που δεν ήταν υποψήφιες και που θεωρούν πως η ομορφιά δεν πηγάζει από την εξωτερική εμφάνιση. Όμως όχι, δεν ήταν αυτές οι ένοχες. Κάποια παράξενα κίτρινα ίχνη θα οδηγήσουν τελικά τον Ερμή στο πολυπόθητο Μήλο. Αλλά τότε θα βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα: Πρέπει να το πάρει; Ο Ερμής καλείται να κάνει μία επιλογή… Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Με το βιβλίο του Ιουλίου εστιάζουμε στον κόσμο της ελληνικής μυθολογίας, αλλά με τον ανατρεπτικό, γεμάτο χιούμορ και αγωνία τρόπο του Φίλιππου Μανδηλαρά. Και με όχημα τον μύθο για το μήλο της Έριδας ταξιδεύουμε κι εμείς στα μυστήρια της ύπαρξης και καλούμαστε να βρούμε τις δικές μας απαντήσεις: Οι επιλογές που κάνει κάποιος μπορούν να καθορίσουν την ιστορία του αλλά και την ιστορία; Τι είναι η ομορφιά; Από πού πηγάζει; Και άραγε… έχει μόνο μία μορφή;

Πότε: Τετάρτη 27/07, 19.00
Πού: Μεσογειακός Κήπος
Ηλικίες: Για παιδιά 7 έως 10 ετών
Ελεύθερη συμμετοχή, με ηλεκτρονική προεγγραφή
Οι προεγγραφές ανοίγουν την Παρασκευή 01/07, στις 12.00

καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ

Σοφία Πάσχου

Θεατρική Παράσταση|Μυθολογίες

Δύο αφηγητές, ένας ηθοποιός και ένας μουσικός, καθένας με τα δικά του εργαλεία, πιάνουν το νήμα ενός μύθου και οδηγούν το κοινό σε άγνωστα μονοπάτια του. Μαζί τους θα ξαναγνωρίσουμε το Μινώταυρο, την Αργοναυτική εκστρατεία, τους Άθλους του Ηρακλή και άλλες γνωστές και λιγότερο γνωστές ιστορίες.
Και καθώς θα ξαναθυμόμαστε αυτές τις ιστορίες, θα βυθιζόμαστε σε διαφορετικές οπτικές του κάθε μύθου: Πώς είδε το Λαβύρινθο το κουβάρι του Θησέα; Πώς βίωσε το ταξίδι το δεξί κουπί στην Αργώ; Ένα περίεργο θεατρικό παζλ που ανοίγει νέες διαστάσεις, πιθανότητες και ιστορίες στους μύθους που ήδη γνωρίζουμε. Συνοδοιπόροι στο ταξίδι θα είναι αντικείμενα, τραγούδια, όλα τα πιθανά παράδοξα ηχοχρώματα που μπορεί να παράγει ένα πιάνο και ηλεκτρονικοί ήχοι που θα κυκλώνουν τη σκηνή.
Έξι διαφορετικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, με χιούμορ και φαντασία. Έξι παράδοξες αφηγήσεις που δείχνουν ότι, ανάλογα με το από πού κοιτάς μια ιστορία, αυτή παίρνει μια νέα μορφή, πού ούτε καν την είχες φανταστεί.

Αποστόλης Ψυχράμης

Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Ηθοποιός: Αποστόλης Ψυχράμης
Συνθέτης, Μουσικός επί σκηνής: Νίκος Γαλενιανός
Σκηνικά αντικείμενα: Έλλη Παπαδάκη
Πότε:
03/07, 19.30, Μυθολογίες: Ο Μινώταυρος, ο Θησέας & το κουβάρι
10/07, 19.30, Μυθολογίες: Ο Δαίδαλος, ο Ίκαρος & το σπουργίτι
28/08, 19.30, Μυθολογίες: Ο Ηρακλής, οι Άθλοι & η λεοντή
29/08, 19.30, Μυθολογίες: Ο Ιάσωνας, η Εκστρατεία & το δεξί κουπί
Για παιδιά 5 ετών και άνω
Πού: ΘΟΛΟΣ
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 10€, μειωμένο 5€
Προπώληση εισιτηρίων

  • ηλεκτρονικά στο site της Ticket Services
  • τηλεφωνικά: 210 7234567 (Ticket Services)

    Νίκος Γαλενιανός

Υπενθυμίζουμε πως θα βρείτε όλες τις παιδικές καλοκαιρινές δράσεις, αλλά και τις δράσεις που αφορούν ενήλικους, στο www.snfcc.org/events. Καλό καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ!

Leave a Reply