ΣΗΜΕΡΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

βασιλόπιτα κέικΟι κουζίνες είναι μέσα στο αλεύρι, οι φούρνοι έχουν πάρει φωτιά και οι βασιλόπιτες ετοιμάζονται να πάρουν τη θέση τους στα πρωτοχρονιάτικα τραπέζια! Σήμερα, λοιπόν, ετοιμάσαμε για εσάς (και για εμάς, φυσικά) βασιλόπιτα κέικ με γλάσο λευκής σοκολάτας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10′
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 45′
ΜΕΡΙΔΕΣ: 12
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολο

Για το κέικ
330 γρ. αλεύρι Φαρίν απ (κοσκινισμένο)
270 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
120 γρ. ηλιέλαιο
1/2 κ.γ.αλάτι
220 γρ. γιαούρτι
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πορτοκάλι ακέρωτο (το χυμό και το ξύσμα)

Για το γλάσο
300 γρ. λευκή κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
30 γρ. ηλιέλαιο

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού, το ηλιέλαιο και χτυπάμε καλά για 2 λεπτά με το σύρμα χειρός.
  4. Προσθέτουμε τη Φαρίνα απ, το γιαούρτι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο.
  6. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως σε σχάρα. Σφηνώνουμε το φλουρί κάτω από το κέικ.
  7. Για το γλάσο, στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί λιώνουμε τη κουβερτούρα. Ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε.
  8. Περιχύνουμε το κρύο κέικ με το γλάσο σοκολάτας και στολίζουμε με βρώσιμα διακοσμητικά της αρεσκείας μας.

Tip: Όλα τα υλικά μας θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Για να σταθεί το γλάσο πάνω στη βασιλόπιτα κέικ θα πρέπει το κέικ να το αφήσουμε να κρυώσει τελείως. Σε διαφορετική περίπτωση το γλάσο δε θα παγώσει.

https://alevri.com/recipes/vasilopita-keik-me-glaso-leykis-sokolatas

Leave a Reply