ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ, ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΟΙ ΠΙΤΣΙΜΠΟΥΙΝΟΙ;

ΠιτσιμπουίνοιΧάρτινοι ήρωες σε καραντίνα. Τo Τaλκ συναντά εξ αποστάσεως αγαπημένους πρωταγωνιστές βιβλίων και τους δημιουργούς τους και μαθαίνει πώς τα περνάνε και οι μεν και οι δε τις παράξενες ετούτες ημέρες. Καλεσμένοι μας η Ευτυχία Γιαννάκη και οι Πιτσιμπουίνοι.

-Ευτυχία, πώς περνούν οι Πιτσιμπουίνοι στην καραντίνα; Ή μήπως ο κορονοϊός δεν έφτασε στο νησί Πίτσι Πίτσου;

Γεια σας από το Πίτσι Πίτσου, το πιο μυστήριο, αλλά και το πιο ασφαλές νησί στον κόσμο. Πολλοί νομίζουν ότι είναι σχήμα λόγου, αλλά το νησί των Πιτσιμπουίνων δεν είναι τυχαία το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο, αφού οι κάτοικοί του πήραν εγκαίρως τα μέτρα τους κι έτσι ο μυστήριος ιός δεν κατάφερε να τους απειλήσει πραγματικά. Εντατικό πλύσιμο στη Λίμνη Λαμπίκο και τήρηση των αποστάσεων έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, οπότε τις τελευταίες μέρες οι Πιτσιμπουίνοι μας είναι κάπως πιο ήσυχοι. Φυσικά γνωρίζουν ότι δεν έχουν δοθεί ακόμη όλες οι απαντήσεις γύρω από αυτό το μυστήριο κι έτσι ακολουθούν πάντοτε πιστά τις οδηγίες των γιατρών και προετοιμάζονται για το Πάσχα, ελπίζοντας ότι το καλοκαίρι θα κάνουν ένα μεγάλο Πιτς Πάρτι!

Pitsibouinoi_3-1-1024x890

-Εσύ πώς περνάς στην καραντίνα;

Με διάβασμα και γράψιμο. Τι άλλο; Οι συγγραφείς μυστηρίων γνωρίζουν πως για να λυθεί μια κατάσταση απαιτείται υπομονή και πίστη στην έρευνα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι όλοι μαζί κάποια στιγμή θα βγούμε από αυτή την κατάσταση και τότε κοιτάζοντας προς τα πίσω το μόνο που θα θυμόμαστε ήταν πως στάθηκε ο ένας στον άλλον. Οι Πιτσιμπουίνοι γνωρίζουν εδώ και έξι εκατομμύρια χρόνια ότι κανείς δεν βουτάει ποτέ μόνος του στα βαθιά.

images

Η Ευτυχία Γιαννάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε πληροφορική, μουσική τεχνολογία και επικοινωνία και εργάστηκε για αρκετά χρόνια στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει εκδώσει, με ψευδώνυμο, ένα ακόμη μυθιστόρημα με τον τίτλο Χάρντκορ (Ωκεανίδα, 2000) που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο.

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί η Τριλογία της Αθήνας:
Στο πίσω κάθισμα (Ίκαρος, 2016)
Αλκυονίδες μέρες (Ίκαρος, 2017)
Πόλη στο φως (Ίκαρος, 2018)

και η παιδική σειρά «Τα πρώτα μου μυστήρια». Ήρωες των ιστοριών είναι οι Πιτσιμπουίνοι, και κεντρικός χαρακτήρας, σε ρόλο ντετέκτιβ, ο Μικρός Μπλε.

Περισσότερα για την ίδια μπορείτε να δείτε στο www.giannaki.com

Leave a Reply