ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΡΙΣ, ΠΩΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ Ο ΦΡΑΝΤΖ ΚΛΑΦΤΑ;

Φραντζ ΚλάφταΧάρτινοι ήρωες σε καραντίνα. Τo Τaλκ συναντά εξ αποστάσεως αγαπημένους πρωταγωνιστές βιβλίων και τους δημιουργούς τους και μαθαίνει πώς τα περνάνε και οι μεν και οι δε τις παράξενες ετούτες ημέρες. Καλεσμένοι μας η Κατερίνα Κρις και ο πάντα αναβλητικός Φραντζ Κλάφτα!

-Κατερίνα, πώς περνάει ο Φραντζ Κλάφτα στην καραντίνα;

Ο Φραντζ Κλάφτα νομίζω πως είναι πιο αναβλητικός από ποτέ. Εκεί που λέγαμε πως δε θα έχει τώρα καμία δικαιολογία για να μη γράψει το βιβλίο του λόγω εγκλεισμού, να που βρέθηκαν ένα σωρό καινούριες! Περισσότερο σερφάρισμα, ολοκαίνουργια βιντεάκια, σειρές, βιντεοκλήσεις… Τώρα έχει ακόμα περισσότερες ώρες να είναι αναβλητικός. Και ξέρετε, η αναβλητικότητα -σε αντίθεση με τον ιό- ζει περισσότερο με τον παραπανίσιο χρόνο! Τώρα αν εσείς έχετε χρόνο και δεν είστε αναβλητικοί μπορείτε να διαβάσετε τις περιπέτειές του. Ρίξτε μια ματιά εδώ.

-Εσύ πώς τα περνάς; 

Για την ώρα γνωρίζω το σπίτι και τις γωνιές του. Δεν είχαμε προλάβει να συστηθούμε, να ανταλλάξουμε ιστορίες και να αγαπηθούμε. Σιγά σιγά πιανόμαστε χέρι χέρι. Του μαγειρεύω και με γεμίζει με τις μυρωδιές του. Το συγυρίζω και ηρεμεί το μυαλό μου. Χαϊδεύω τα βιβλία στη βιβλιοθήκη, διαβάζω σε μια άνετη γωνιά, γράφω, διορθώνω, ζωγραφίζω… χουζουρεύω στον καναπέ και νιώθω την αγκαλιά του. Άλλες φορές πάλι, με πιάνουν τα άγχη μου, μικρές κρίσεις πανικού. Εκεί που όλα είναι “υπό έλεγχο” -σε μια placebo μορφή τουλάχιστον- ξαφνικά πέφτουν οι μαύρες σκέψεις βροχή, με ανησυχεί το μέλλον, τι θα γίνει με τον κόσμο, τις σχέσεις μας, τους συγγενείς μας… Ο Covid-19 ήρθε και μας έφερε καινούριες ανησυχίες πάνω από τις προηγούμενες ανησυχίες -μιας και πάντα θα ανησυχούμε για κάτι, ακόμα κι αν αυτό είναι το πιο μικροσκοπικό. Γενικά είμαι πολύ κοντά στο να ουρλιάξω αλλά έχω ψήσει τον εαυτό μου πως πρέπει πρώτα να το χαρώ. Κι ας αλλάξει η ζωή μας για πάντα μετά απ’ αυτό.

{Ρίξτε και μια ματιά στο YouTube της Κατερίνας και στα βιντεάκια Ζωγραφίζω με την Κρις}

unnamed (2)Η Κατερίνα Κρις είναι η δημιουργός του Αστρικού Χωριού, της Καθαρίστριας Χάος και της δημοφιλούς σειράς παιδικών βιβλίων με ήρωες τα μικροσκοπικά πλάσματα των σελίδων που λέγονται «Χμ!». Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούριο της βιβλίο με τίτλο Φραντζ Κλάφτα – Τα λόγια είναι περιττά! από τις Εκδόσεις Πατάκη, ένα βιβλίο για το γράψιμο και την αναβλητικότητα. Δημοσιογραφούσε για πολλά χρόνια σε περιοδικά, έκανε αναρίθμητα τηλεοπτικά ρεπορτάζ ενώ αργότερα συντόνιζε μεγάλες δημοσιογραφικές ομάδες πολλών από τις πιο δημοφιλείς εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης. Μετά την καριέρα της στη δημοσιογραφία, η Κατερίνα Κρις μπήκε στη διαφήμιση για καμιά εικοσαριά χρόνια και βγήκε από εκεί βραβευμένη για την αποτελεσματικότητά της ακόμα και σε καιρούς κρίσης. Σήμερα βρίσκεται στις Εκδόσεις Πατάκη γιατί σκέφτηκε πως από εκεί της είναι πιο εύκολο να διαφημίσει την αγάπη της για το βιβλίο.

www.katerinakris.com

Leave a Reply