ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ: ΚΩΔΙΚΟΣ “ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΝ”. ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΠΟ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

Κωδικός "δημιουργείν"Κωδικός “δημιουργείν”–> Πάρτε μεγάλα χαρτόνια, αν δεν έχετε μπορείτε ή να τα παραγγείλετε ή να κολλήσετε πολλές σελίδες με σελοτέιπ ώστε να φτιάξετε μια μεγάλη επιφάνεια, ή χρησιμοποιείστε ένα πανί. Απλώστε το πανί/χαρτί /χαρτόνι/ ρόλο χαρτιού ζωγραφικής στο πάτωμα.

Ψαχουλέψτε μαζί με τα μικρά σας στο σπίτι και γίνετε «συλλέκτες» αχρήστων αντικειμένων (ή και χρήσιμων) που θα μπορούσαν να γίνουν έστω για λίγο μέρος του παιχνιδιού (από χάρτινα ποτήρια, πλαστικά κουτάλια, καλαμάκια, υφάσματα, ρόλο από χαρτί κουζίνας ή μπάνιου, υφάσματα, κουμπιά κ.τ.λ). Πείτε στα μικρά σας πως σήμερα θα φτιάξετε μια πόλη! Σχεδιάστε τους δρόμους, τα σημεία που θα μπουν τα σπίτια, το σχολείο, τα μαγαζιά. Αφεθείτε ελεύθεροι!
Τα μικρά σας μπορούν να φέρουν τα παιχνίδια τους, τα αυτοκινητάκια τους και τα κουκλάκια τους. Αυτό το παιχνίδι δίνει μια ευκαιρία στα μικρά μας, κυρίως στις μέρες που μένουμε στο σπίτι, να αισθανθούν τον ρυθμό της πόλης και τις λειτουργίες της. Δημιουργήστε ιστορίες. Αφήστε την φαντασία σας να ζωντανέψει την πόλη. Όσο πιο αλλόκοτα τα σπίτια τα μαγαζιά και τα τοπία τόσο πιο καλά! Όσο πιο παράξενοι οι κάτοικοι τόσο πιο δημιουργικό!

Η μικρή μου έφτιαξε μια πόλη με σπιτάκια από χαρτόκουτα ποπ κορν και οι κάτοικοι ήταν φασόλια, κουμπιά και μπίλιες που μεταφέρονταν μέσα σε αυτοκίνητα από πλαστελίνη. Το δε σχολείο της πόλης μας ήταν ένα παιχνίδι αερόστατο και κάθε φορά που ξεκινούσε το μάθημα αυτό πετούσε «γιατί όλα τα μαθαίνεις καλύτερα πάνω από τα σύννεφα!»

Καλά παιχνίδια και μην βιαστείτε να μαζέψετε την μακέτα, αφεθείτε στο παιχνίδι και επιστρέψτε σε αυτό όσες φορές χρειαστεί. Θα μάθετε πολλά για το πώς λειτουργεί μια πόλη μέσα από τα μάτια των μικρών σας και εκείνα θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν από εσάς.

Leave a Reply