ΜΕΤΑ-ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥΣ

SpioneUndercover_SB3grΟ υπερκατάσκοπος Λανς Στέρλινγκ (Γουίλ Σμιθ) και ο επιστήμονας Γουόλτερ Μπέκετ (Τομ Χόλλαντ) είναι σχεδόν αντίθετοι χαρακτήρες. Ο Γουόλτερ είναι χαρακτήρας ήπιων τόνων, γλυκός και ευγενής. Ο Λανς… δεν είναι. Αλλά αυτό που λείπει από τον Γουόλτερ στις κοινωνικές δεξιότητες το κερδίζει χάρη στην ευφυΐα και την εφευρετικότητά του, κατασκευάζοντας μοναδικά gadgets τα οποία χρησιμοποιεί ο Λανς στις επικές του αποστολές. Όταν όμως, τα γεγονότα παίρνουν μια αναπάντεχη τροπή, ο Γουόλτερ και ο Λανς ξαφνικά πρέπει να στηριχτούν μεταξύ τους για μια ακόμα φορά. Και αν αυτό το παράξενο ζευγάρι αδυνατεί να μάθει να δουλεύει σαν ομάδα, θα κινδυνέψει ολόκληρος ο κόσμος. Το «Μετα-μορφωμένοι πράκτορες» αποτελεί μια animation κωμωδία τοποθετημένη στον ταχύρρυθμο και παγκοσμιοποιημένο κόσμο της διεθνούς κατασκοπείας.

Μετα-μορφωμένοι πράκτορες

Λανς και Γουόλτερ

Ο Λανς Στέρλινγκ και ο Γουόλτερ Μπέκετ είναι κλασικό παράξενο ζευγάρι. Δεν έχουν και πολλά κοινά μεταξύ τους, αλλά αυτό τους κάνει να ξεχωρίζουν. Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές τους είναι στην προσέγγιση της δουλειάς τους. Ο Λανς πετάει μόνος του και ο κύριος λόγος που το κάνει αυτό είναι επειδή ανησυχεί μην πληγωθεί κανείς γύρω του. Αντιθέτως, ο Γουόλτερ είναι υπέρμαχος της συνεργασίας, κάτι με το οποίο ο Λανς θα συμβιβαστεί όταν μεταμορφώνεται σε περιστέρι.

Οι «Μετα-Μορφωμένοι Πράκτορες» είναι μια ταινία με ξεχωριστό στιλ, σχεδιασμό και χρωματικές παλέτες ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα φόρο τιμής στις κλασικές κατασκοπευτικές ταινίες. Υπεύθυνος αυτού του εκπληκτικού σχεδιασμού είναι ο Μάικλ Ναπ, ο οποίος έφτιαξε όλες τις εξωτικές τοποθεσίες της ταινίας.

Η μουσική είναι ένα από τα κύρια στοιχεία των κατασκοπευτικών ταινιών. Είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον ρυθμό της ταινίας, όπως ακριβώς κάνει η δράση, η ένταση και το μυστήριο. Για τη μουσική του έργου, το σκηνοθετικό δίδυμο στράφηκε στο συνθέτη Θίοντορ Σαπίρο. Αυτό που του ζήτησαν ήταν να φτιάξει ένα αναγνωρίσιμο μουσικό θέμα. Τέλος, ο γνωστός μουσικός Μαρκ Ρόνσον συνέβαλε στην ηχογράφηση και επίβλεψη των κομματιών του soundtrack για να δώσει μια μοντέρνα αισθητική σε κλασικούς ρυθμούς.

80016870_2857841574234607_5834585760195411968_oΟχήματα για Μετα-Μορφωμένους Πράκτορες

Για την ταινία «Μετα-Μορφωμένοι Πράκτορες», εταιρεία Blue Sky Studios συνεργάστηκε με την Audi ώστε να κατασκευάσουν το τελευταίας τεχνολογίας αυτοκίνητο για τον υπερκατάσκοπο Λανς Στέρλινγκ: το Audi RSQ e-tron. Ένα μη πραγματικό μοντέλο από το μέλλον σχεδιασμένο αποκλειστικά για αυτή την ταινία, το RSQ είναι ηλεκτροκίνητο και διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά που υπάρχουν σε αμάξια της Audi. Ένα αυτοκίνητο απόλυτα ταιριαστό για τους πράκτορες του μέλλοντος.

Στοιχεία για την ταινία:

Σκηνοθεσία Τρόι Κυάν, Νικ Μπρούνο
Σενάριο Μπραντ Κόουπλαντ, Λόιντ Τέιλορ
Παραγωγή Πίτερ Τσέρνιν, Τζίνο Τόπινγκ, Μάικλ Τζ. Τράβερς
Με τις φωνές των Θοδωρής Σμέρος, Πάνος Αποστολόπουλος, Μαριάνθη Σοντάκη, Χρήστος Πλαΐνης, Γιάννης Στεφόπουλος, Λίλα Μουτσοπούλου, Παναγιώτης Καρμάτης, Στεφανία Φιλιάδη
Μουσική Θίοντορ Σαπίρο
Διάρκεια 102’
Διανομή ΟDEON
Είδος Animation, περιπέτεια δράσης, κωμωδία

72668318_2132288303742216_767817977885097984_n

Leave a Reply