ΛΕΣΧΗ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΣΕΡΓΟΥΦ ΧΟΛΜΣ. ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ

Σέργουφ ΧολμςΥποθέτω πως αν διαβάζετε Τaλκ ή/και με παρακολουθείτε στο Instagram και έχετε παιδί στο δημοτικό (εκεί, από δευτέρα έως πέμπτη τάξη) θα γνωρίζετε ήδη την υπέροχη παιδική αστυνομική σειρά βιβλίων «Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χολμς» του Isaac Palmiola,  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα σε εικονογράφηση Nuria Aparicio. Για όσους πρωτομαθαίνουν τώρα για αυτήν, πρωταγωνιστές είναι δύο παιδιά, η Τζούλια και ο Ντιέγκο, εξ αγχιστείας αδέλφια, ένας σκύλος, ο Σέργουφ, και ένας γάτος, ο Γάτσον, που έχουν την ικανότητα, μόλις τους καλέσει το καθήκον, να μεταμορφώνονται σε ατρόμητους ντετέκτιβ και να ξεδιαλύνουν μυστήρια.

Στα οκτώ (ναι, ναι οκτώ) πρώτα βιβλία της σειράς Δυο ντετέκτιβ και μισός, Υπόθεση καραμέλαΟ δόκτωρ Γάτσον και ο κρυμμένος θησαυρός, Περιπέτεια στο τσίρκο, Η Απαγωγή του Γάτσον,  Η εξαφάνιση του Youtuber, Μια παράξενη απαγωγή και Βοήθεια! Ποντίκια ήρθαν να προστεθούν ακόμα δυο απολαυστικοί τίτλοι, γεμάτοι γεγονότα, στοιχεία και μυστήριο. Πάμε να τους γνωρίσουμε.

bac271762fe2da8ca858754fb039599b

Γίνεται να εξαφανιστεί κάποιος μέσα σε ένα Escape Room; Στην Επιχείρηση Απόδραση, ο Ντιέγκο και η Τζούλια έρχονται αντιμέτωποι με τον πιο δύσκολο γρίφο της ζωής τους. Τα δωμάτια απόδρασης έχουν κατακλύσει την πόλη. Οι δύο μικροί μας ντετέκτιβ μόλις έχουν λύσει τους γρίφους ενός τέτοιου δωματίου όταν τους καλεί στο τηλέφωνο η κυρία Φλέτσερ (η διευθύντρια της Λέσχης Μυστηρίου, βεβαίως βεβαίως), ζητώντας τη βοήθειά τους… Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι και οπαδοί της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα αντίστοιχα, έχουν εξαφανιστεί κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Μήπως είναι απαγωγή; Μήπως το έσκασαν επειδή βαρέθηκαν πια να δίνουν εξετάσεις; Οι γονείς τους είναι τρελαμένοι και με την εξαφάνισή τους, αλλά κυρίως με το γεγονός ότι τα παιδιά τους έμπλεξαν με οπαδούς αντίπαλης ομάδας. (Μην το γελάτε, ο μπαμπάς μου είχε πικραθεί βαθύτατα όταν του γνώρισα τον γαύρο σύντροφό μου -και νυν σύζυγό μου). Το τελευταίο που ξέρουμε γι’ αυτούς είναι ότι σκόπευαν να επισκεφθούν το πιο δύσκολο Escape Room της ιστορίας, από το οποίο κανείς δεν έχει καταφέρει ως τώρα να βγει. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με έναν κακότροπο νάνο; Γιατί ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα δεν πήγαν τελικά στην Ίμπιζα; Ποιοι δικαιούνται ένα βραβείο 20.000 ευρώ και τι είναι η Αρειανή Απαγωγή; Θα δεχτούν οι γονείς του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας τον απαγορευμένο έρωτα των παιδιών τους; Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει και θα βρείτε τη λύση. Μέχρι τότε, θα σας φάει η αγωνία σαν να παρακολουθούσατε πέναλτι σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ Ρεάλ-Μπαρτσελόνα…

e429d84575c235c974c61e8572b9de56

Συνεχίζουμε με τη Στημένη Παγίδα, όπου ο Ντιέγκο και η Τζούλια πρέπει να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από αυτή την τρέλα που ονομάζεται «πολιτική». Γιατί έχουν πάθει όλοι ψύχωση με ένα συγκεκριμένο κόμμα – και δεν μιλάμε βέβαια για το σημείο στίξης…  Ο επικεφαλής του ΤΙΜΙΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ είναι πολύ όμορφος, είναι ενεργότατος στα social media, αλλά έχει τον εγκέφαλο μυρμηγκιού που πάσχει από νανισμό. Η πόλη έχει γεμίσει αφίσες που γράφουν: «Αν σ’ αρέσει το σπαγγέτι, ψήφο στον τίμιο ηγέτη». Θα κατέβαινε κανείς στις εκλογές με τόσο χάλια σλόγκαν; Όσο κι αν σας μοιάζει απίθανο και παράλογο, ναι! Και όλοι είναι συγκλονισμένοι με τον Ρουμπέν Ήτα. Τέλος πάντων, όχι όλοι! Οι φίλοι μας καταλαβαίνουν έγκαιρα ότι κάτι δεν πάει καλά και αρχίζουν την έρευνά τους. Κι εκεί που όλοι ετοιμάζονται να πιστέψουν «Διάλεξε χρώμα τιρκουάζ και θ’ αποκτήσεις αβαντάζ» η παρέα μας θα ανακαλύψει πώς το ΤΙΜΙΟ (ε, όχι και τίμιο) ΚΟΜΜΑ έφτασε εκεί που έφτασε. Το μόνο που μπορούμε να αποκαλύψουμε είναι πως ο πραγματικός εγκέφαλος πίσω από αυτό χειρίζεται άριστα τα ηχητικά κύματα και την υπνωτιστική τονικότητα! Θα πειστεί ο κόσμος για τον εγκληματικό χαρακτήρα αυτού που κρύβεται πίσω από τον ανερχόμενο πολιτικό αστέρα στην πόλη; Από τη στιγμή που αναλαμβάνει η Λέσχη Μυστηρίου, ναι! Αλλά όχι εύκολα! Καλή διασκέδαση!

Η σειρά «Λέσχη Μυστηρίου Σέργουφ Χόλμς» απευθύνεται σε παιδιά άνω των 7 ετών, έχει πολύ χιούμορ, ιδιαίτερες γραμματοσειρές και όμορφες εικονογραφήσεις. Τα παιδιά θα τη λατρέψουν και -σας εγγυώμαι- θα ξεκοκαλίσουν όλα τα βιβλία, και θα γίνουν η νέα γενιά αναγνωστών αστυνομικών ιστοριών και ιστοριών μυστηρίου. Μην ξεχνάτε ότι στο τέλος της κάθε ιστορίας, οι μικροί αναγνώστες επιβραβεύονται για τη βοήθεια που έδωσαν στους πρωταγωνιστές, κόβουν και φτιάχνουν την ταυτότητά τους και ετοιμάζονται για το επόμενο επίπεδο. Έπειτα από τόσα βιβλία, τα παιδιά μου θεωρούν εαυτούς επαγγελματίες ντετέκτιβ και σκαρώνουν πλέον και τις δικές τους ιστορίες… Δώστε κι εσείς την ευκαιρία στους εκκολαπτόμενους Άρθουρ Κόναν Ντόιλ σας να προβληματιστούν, να σκεφτούν, να συνδυάσουν, να ανακαλύψουν, να φτάσουν σε λύσεις!

Πάμε, τέλος, και για μια σύντομη παρουσίαση των ηρώων της σειράς :

44202341_246513015984275_5804238375980367872_n

Η Τζούλια δεν τρομάζει με τίποτα. Λέει αυτό που σκέφτεται και είναι τόσο πειστική που μπορεί να πουλήσει ψυγείο σε… Εσκιμώο. Λατρεύει τα αστυνομικά βιβλία και παθιάζεται με τις επικίνδυνες υποθέσεις.

Ο Ντιέγκο είναι ιδιοφυΐα στην πληροφορική και την τεχνολογία. Χρησιμοποιεί τάμπλετ, υπολογιστές και κινητά με την ίδια ευκολία που ξετυλίγει τα δώρα του. Γι’ αυτόν, η στρίγκλα εξ αγχιστείας αδελφή του είναι χειρότερη και από το… πρωινό ξύπνημα.

Ο Σέργουφ είναι σκύλος. Αν και μικροκαμωμένο Παγκ έχει αδυναμία στις… ψηλές σκυλίτσες, είναι σκανδαλιάρης, πονηρός και καπετάν φασαρίας. Το βασικό του, όμως, χαρακτηριστικό είναι πως επικοινωνεί με τα αφεντικά του και αντιλαμβάνεται τα ανθρώπινα συναισθήματα. Οι παραπάνω ικανότητες τον κάνουν έναν από τους πιο ικανούς ντετέκτιβ του κόσμου.

Ο Δόκτωρ Γάτσον είναι ένας χοντρούλης γάτος, που γεννήθηκε κουρασμένος. Φανταστείτε πως οι τεμπέλικες αρκούδες μοιάζουν υπερκινητικές μπροστά του. Δεν αφήνει το χουζούρι του, εκτός κι αν του προσφέρουν πολύ προσεγμένο φαγητό. Παρόλα αυτά, παραδόξως, καμιά φορά δείχνει μεγάλο αστυνομικό δαιμόνιο. Αφήστε που μπορεί και αυτός να μιλάει με τον Σέργουφ και τα αφεντικά του.

Leave a Reply