Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ Π100 ΜΕ “ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ… ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ” ΚΑΙ ΕΝΑ “ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ”

planitis_2019_NEWSFEEDS_tragoydiaΟ Π100-Πλανήτης Τεχνόπολη εξασφάλισε για τους κατοίκους του άλλον έναν εξαιρετικό καλλιτέχνη! Ο Σπύρος Γραμμένος έρχεται να μας πει “Τραγούδια από… άλλον πλανήτη” και να μας φιλοξενήσει σε ένα “φανταστικό χωριό”. Λίγο πριν από το κορυφαίο παιδικό φεστιβάλ, μιλάει στο Τaλκ και μας δίνει κίνητρα να πάμε να τον γνωρίσουμε.

1. Καλησπέρα, Σπύρο. Πριν προσεδαφιστείς στον Π100, πες μας για την προσεδάφισή σου στον πλανήτη Γη και για την πορεία σου επί αυτού. Με άλλα λόγια, αυτοπαρουσιάσου για να σε γνωρίσουν καλύτερα όσοι σε ξέρουν λίγο και για να σε γνωρίσουν σκέτο όσοι δεν σε ξέρουν καθόλου!
Δεν μπορώ να θυμηθώ πώς ακριβώς βρέθηκα στη Γη και δεν έχω καταφέρει ακόμα να μαζέψω αρκετές πληροφορίες. Τώρα, όσον αφορά στην αυτοπαρουσίασή μου, μου αρέσει πολύ να γράφω τραγούδια και ιστορίες και να τα λέω μπροστά στον κόσμο. Αυτό που μου αρέσει πολύ στον πλανήτη Γη είναι οι μπάμιες, τα κολοκυθάκια, τα μικρά καρότα, να κρύβομαι κάτω από μανιτάρια και να σκαρφαλώνω στις φασολιές.
 
2. Πώς σε προσέγγισαν οι κάτοικοι του Π100 και γιατί δέχτηκες να τον επισκεφτείς;
Με βρήκαν να κολυμπάω σε ένα μπολ με γάλα κακάο.
Εγώ δεν ήξερα ποιανού είναι αυτό το γάλα.
Το βρήκα μπροστά μου και βούτηξα.
Εκεί που έκανα κάτι απλωτές, εκεί που έκανα κάτι γαλακτερά μακροβούτια, άκουσα φωνές.
Βγήκα τρομαγμένος έξω από το μπολ, σκουπίστηκα γρήγορα-γρήγορα και εκεί που φορούσα το παντελόνι μου για να αρχίσω να τρέχω, μη με πιάσει ο ιδιοκτήτης του μπολ και του γάλακτος, είδα μπροστά μου αυτούς τους Π100!
Στην αρχή δεν είδα το Π και νόμιζα πως κάποιος κάλεσε το 100.
Άρχισα να απολογούμαι και να κλαψουρίζω μέχρι που είδα τους Π100 να κρυφογελάνε με τα μούτρα μου.
Ε, κάπως έτσι έγινε η γνωριμία μας.
Από εκείνη την μέρα είμαστε αχώριστοι!
Θα μπορούσα να πω όχι στους Π100;
3. Τι ακριβώς θα κάνεις εκεί; Και ποιους θα έχεις παρέα στα “Τραγούδια από…άλλον πλανήτη!”;
Το Σάββατο, θα τραγουδήσω παρέα με μια νεράιδα, την Σαββέρια Μαργιολά. Αυτή είναι η νεράιδα που την βλέπεις και λες “καλά, εσύ είσαι από άλλον πλανήτη”! Είναι η νεράιδα του τραγουδιού και λένε πως αν σε ακουμπήσει με το μαγικό ραβδί της, με το που κλείσεις τα μάτια, με το που σε πάρει ο ύπνος, βλέπεις τα πιο γλυκά όνειρα και κάνεις τα πιο τρελά ταξίδια! Την Κυριακή, στην μικρή σκηνή, θα παίξουμε το φανταστικό χωριό.
4. Ποια τραγούδια θα μας πείτε, πώς τα επιλέξατε και ποιο είναι το πιο αγαπημένο σου από αυτά;
Θα πούμε τα πιο ωραία τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ!
Μου αρέσουν πολύ όλα τα τραγούδια και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο. Αν με πιέζατε πάρα πολύ να σας πω το αγαπημένο μου, θα σας έλεγα πως είναι το “Μουσείο” της Λιλιπούπολης!
Εγώ δεν πιστεύω σε παιδικά τραγούδια και τραγούδια για μεγάλους. Τα τραγούδια είναι για όλους. Απλά κάποιοι δεν αφήνουν το παιδί που έχουν μέσα τους, να τραγουδήσει και να χορέψει.
Στο Π100, θα χορέψουμε και θα τραγουδήσουμε όλοι.
5. Προτιμάς να εμφανίζεσαι σε ενήλικο ή παιδικό κοινό; Ποιες είναι οι ιδιαίτερες απαιτήσεις των παιδιών από έναν καλλιτέχνη; 
Προτιμάω να εμφανίζομαι σε κοινό με παιδικότητα. Στα παιδιά πρέπει να είσαι ειλικρινής. “Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα” έχει πει ο Νιόνιος, ο παραμυθάς.
70123914_926560057720339_7959983857430691840_n6. Τη σεζόν που μόλις ανοίγει, μετά τις διαπλανητικές υποχρεώσεις σου, δηλαδή, πού θα σε βρούμε αν μας γοητεύσεις τόσο και θέλουμε κι άλλο από σένα; Θα
συνεχίσεις το φανταστικό χωριό; 
Το φανταστικό χωριό, μετά τον Π100, θα παίζει κάθε Τετάρτη βράδυ για μεγάλους και κάθε Κυριακή πρωί για παιδιά, στο Θέατρο 104, στο Γκάζι.
Επίσης, για όποιον δεν χορτάσει και θέλει να πάρει το φανταστικό χωριό σπίτι του, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΨΜ.
7. Γιατί θα πρότεινες σε έναν γονιό να φέρει τα παιδιά του στον Π100 και πιο συγκεκριμένα στη συναυλία σας; Κι αν νομίζει ότι θα κάνεις το παιδί του κουκουλοφόρο και κακό παιδί; Τι θα του ανταπαντούσες;
Γιατί όποιος δεν έρθει θα χάσει, οι φίλοι του θα του λένε “έχασες που δεν ήρθες”, αλλά τότε δεν θα υπάρχει επιστροφή! Δεν πρέπει να χάσει κανείς την πιο ωραία συναυλία της χρονιάς! Σε όποιον νομίζει κάτι τέτοιο, απαντάω πως, δεν έχει ακούσει προσεκτικά όλο το τραγούδι και δεν έφτασε ποτέ στον στίχο “ποιος έχει την ευθύνη”.
Π100, 21 & 22 Σεπτεμβρίου 2019
*Αναλυτικό πρόγραμμα: https://bit.ly/2YpNDEp
**Κατέβασε το πρόγραμμα εδώ: https://bit.ly/2lWoeQj
***Εισιτήρια από τη Viva.gr με ένα κλικ εδώ: https://bit.ly/2ymvyYq
See More

#Π100 #20yrsTECHNOPOLIS #KidsFestival

Leave a Reply