ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Κυριακές στο Πάρκο Σταύρος ΝιάρχοςΚάθε μέρα, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλες και όλους! Τις Κυριακές όμως, κρύβει και κάτι διαφορετικό: ποδηλατικές δράσεις, μαθήματα roller skates, περιβαλλοντικές και μουσικές δραστηριότητες για παιδιά και για ενήλικες! Όλα βρίσκουν την θέση τους στο Λαχανόκηπο, στο προαύλιο του Κέντρου Επισκεπτών και στον Μουσικό Κήπο! Κυριακές στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, λοιπόν!

Ειδικοί εκπαιδευτές προσφέρουν μαθήματα ποδηλάτου σε παιδιά και ενήλικες! Τα παιδιά διδάσκονται πώς να κάνουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες, ενώ εκείνα που γνωρίζουν ήδη μπορούν να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους. Οι ενήλικες, που δεν ξέρουν ποδήλατο, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ειδικά προσαρμοσμένα μαθήματα. Κυριακή 13/01 | 11.00 – 15.00

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Για παιδιά 10 ετών και άνω και τους γονείς τους και για ενήλικες 

Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας

Μέσα από αυτό το εργαστήριο λύνονται όλες οι απορίες γύρω από το ΒΜΧ!
Ποια είδη υπάρχουν, ποιοι τύποι ποδηλάτου, ποια είναι η σωστή στάση σώματος και πώς στήνεται σωστά ένα ποδήλατο ΒΜΧ. Και φυσικά, πώς κάνουμε διάφορα παλιά και νέα κόλπα!

*Θα υπάρχουν διαθέσιμες όλες οι κατηγορίες ποδηλάτων ΒΜΧ. 

Κυριακή 20/01 | 11.00 – 15.30

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Για εφήβους 12 – 18 ετών
Ελεύθερη είσοδος, με σειρά προτεραιότητας

Μέσα από το εργαστήρι “Ένας σπόρος ταξιδεύει“, παιδιά και γονείς εξερευνούν το Πάρκο! Ακολουθώντας τη διαδρομή των φυτών που συνδέονται με την ιστορία του τόπου μας από την αρχαία Ελλάδα μέχρι σήμερα, ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο, από τόπο σε τόπο, από φυτό σε φυτό, αναζητώντας το μυθικό σπόρο που θα δώσει το δέντρο του μέλλοντος.

Κυριακή 13, 27/01 | 10.30 – 12.00

ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ

Για παιδιά 4-9 ετών και τους γονείς τους 
Έως 30 συμμετοχές, 15 παιδιά & 15 συνοδοί, την φορά
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

Μέσω της σειράς συναντήσεων και εργαστηρίων με τίτλο “Τα φυτά που μας φροντίζουν: Ο κόσμος των φυτών“, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν την ιστορία των φυτών, τις μεθόδους καλλιέργειάς τους, καθώς και τις χρήσεις τους, με τελικό “σταθμό” τη δημιουργία ενός παραγωγικού παρτεριού με ενδημικά φυτά και παραδοσιακές ποικιλίες στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος!

Κυριακή 20/01 | 11.00 – 13.00

ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΣ

Για ενήλικες 
Έως 30 συμμετοχές
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

Στο μάθημα “Κύκλος κρουστών για οικογένειες“, τα ρυθμικά παιχνίδια συνοδεύουν τις μεταλλικές, μουσικές πλάκες εδάφους, δημιουργώντας κινητικές μελωδίες, ήχους και τραγούδια πάνω σε πεντατονικές μελωδίες και κρουστά!

Κυριακή 20/01 | 12.00 – 14.00

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Aπευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω και τις οικογένειες τους, με ή χωρίς αναπηρία
Έως 40 συμμετοχές
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

Ο κύκλος κρουστών αποτελεί μια συνάντηση, όπου τραγούδια από την Αφροβραζιλιάνικη παράδοση συνδυάζονται με τις πεντατονικές μελωδίες και μεταφράζονται μέσα από τις μεταλλικές, μουσικές πλάκες εδάφους στον Μουσικό Κήπο!

Κυριακή 13, 27/01 | 12.00 – 14.00

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Για ενήλικες, με ή χωρίς κινητικές αναπηρίες
Έως 30 συμμετοχές
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

Μέσα από αυτοτελή εισαγωγικά μαθήματα, δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να εξασκήσουν την ισορροπία τους κάνοντας βόλτες με πατίνια, και φυσικά, να διασκεδάσουν!

*Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία και οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν δικό τους εξοπλισμό (πατίνια, κράνη, επιγονατίδες).

Κυριακή 27/01 | 12.00 – 14.00

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Για παιδιά 6-12 ετών 
Έως 15 συμμετοχές
Είσοδος ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας

 imagegen (3)

Και αυτόν τον μήνα, οι εκδηλώσεις του ΚΠΙΣΝ, που στην πλειονότητά τους πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), έχουν ελεύθερη είσοδο. Ο σχεδιασμός, η κατασκευή και ο πλήρης εξοπλισμός του ΚΠΙΣΝ αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του ΙΣΝ. Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, και κατ’ επέκταση στην ελληνική κοινωνία, το νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

No Responses

Leave a Reply