ΚΑΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

shutterstock_644674570Πολλές έρευνες τα τελευταία χρόνια που ασχολούνται με την ευτυχία μάς λένε σταθερά ότι αυτό που κάνει τους ανθρώπους πιο ευτυχισμένους είναι το να βοηθούν άλλους ανθρώπους. Καταπληκτικό εύρημα! Και αυτό λέγεται ενσυναίσθηση ή αλλιώς έμφυτη επιθυμία να βοηθάμε τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Αυτό από τη μία.

Από την άλλη σκέφτομαι πόσο ευαίσθητα, έξυπνα και καλοσυνάτα είναι τα μικρά παιδιά. Σκέφτομαι και πόσο πολύ τα αγαπάνε οι τόσο καλοί γονείς τους και πόσο θέλουν το καλύτερο για αυτά. Βάζοντας όλα αυτά μαζί νομίζω πως φέτος μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας και τα πιο μικρά ακόμα, στην γιορτή της αγάπης, να κάνουν κάτι που θα φέρει χαρά και ανακούφιση σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Θέλει σκέψη και δουλειά για να βρούμε κάτι κατάλληλο και με νόημα για κάθε παιδάκι. Φυσικά με την προϋπόθεση να πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να νοιάζονται και να βοηθούν τον διπλανό τους. Όχι σαν κόλπο για να γίνουν ευτυχισμένα, αλλά για να γίνουν καλοί, “ανθρώπινοι” άνθρωποι! Γιατί η ζωή τους θα γίνει πιο όμορφη.

Είναι υποχρέωση μας να τους μάθουμε για την σπουδαία γιορτή των Χριστουγέννων πέραν της βαβούρας των πακέτων. Το κρατάς στην αγκαλιά σου λοιπόν και του εξηγείς: «Τα Χριστούγεννα είναι η μεγάλη γιορτή της αγάπης. Το… μωράκι Χριστός ήρθε στον κόσμο να μας μάθει για την αγάπη. Ναι, όπως και εσύ γεννήθηκες και μας έμαθες για την αγάπη και σ’αγαπάμε τώρα τόσο πολύ».

Κάποια τέτοια εξήγηση δίνουμε στα πολύ μικρά παιδάκια. Και για τα πιο μεγάλα σε γλώσσα πιο μεγαλίστικη, το ίδιο μήνυμα. Έτσι, έχοντας εξηγηθεί ότι πρόκειται περί αγάπης, μπορούμε να οργανώσουμε και κάποια προσφορά των παιδιών. Επαναλαμβάνω, θέλει σκέψη, κυρίως για τον βαθμό που θα έχει νόημα για τα μικρά παιδιά. Μπορεί να είναι κάτι που θα κάνει όλη η οικογένεια μαζί.

Υπόσχομαι ότι θα το θυμάται σε όλη του την ζωή. Πιο πολύ πάντως από τα διάφορα κουτιά. 

ΚΑΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε όλους!

Leave a Reply