ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Βραδινές ξεναγήσεις στο Εθνικό Αστεροσκοπείο ΑθηνώνΤο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανοίγει τις πόρτες του και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στις θερινές ξεναγήσεις του. Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο του Ιουνίου σάς δίνεται η δυνατότητα να επισκεφθείτε το κτίριο στο Λόφο Νυμφών στο Θησείο και να παρακολουθήσετε τις βραδινές ξεναγήσεις στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών που διεξάγονται από τις 20:30 και κάθε 30 λεπτά, ως τις 22:00.

Οι βραδινές ξεναγήσεις στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ξεκινούν με επίσκεψη στο κτίριο Σίνα, το οποίο θεμελιώθηκε το 1842, όπου στεγάζεται η βιβλιοθήκη του Αστεροσκοπείου με πλήθος επιστημονικών συγγραμμάτων του 18ου και 19ου αιώνα. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται επίσης εκτεθειμένα μερικά από τα πρώτα επιστημονικά όργανα που χρησιμοποιήθηκαν για την έρευνα σε θέματα αστρονομίας, μετεωρολογίας και σεισμολογίας στη σύγχρονη Ελλάδα. Επιπλέον θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε το τηλεσκόπιο Δωρίδη, στο λόφο των Νυμφών, αλλά και στο Μεσημβρινό Τηλεσκόπιο Συγγρού το οποίο καθόριζε την ώρα Ελλάδος από το 1902 έως το 1964.

Οι προγραμματισμένες βραδινές ξεναγήσεις στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, οι οποίες περιλαμβάνουν και παρατήρηση από το τηλεσκόπιο Δωρίδη, αν το επιτρέπει ο καιρός, γίνονται σε ομάδες με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, περίπου 40 άτομα η κάθε ομάδα. Δεν γίνονται κρατήσεις θέσεων και τηρείται σειρά προτεραιότητας μέχρι την πλήρωση των διαθέσιμων θέσεων. Συνιστάται οι ενδιαφερόμενοι να προσέρχονται 15 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε ξενάγησης.

Το πρόγραμμα για το κοινό είναι κατάλληλο για ηλικίες άνω των 5 ετών.

Το κόστος ξεναγήσεων είναι 5€ για ενήλικες, 2.5€ για παιδιά, μαθητές και φοιτητές και δωρεάν για ανέργους (με επίδειξη κάρτας ανεργίας) και ΑΜΕΑ.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα των θερινών βραδινών ξεναγήσεων εδώ

Περισσότερες πληροφορίες στα 210-3490160 ή 210-3490036

Για να επισκεφθείτε το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (σταθμός Θησείο) ή το Μετρό (σταθμός Μοναστηράκι) και μετά από δέκα λεπτά πεζοπορία θα βρεθείτε στην κορυφή του Λόφου Νυμφών. Το Κέντρο διαθέτει περιορισμένο χώρο στάθμευσης. Η είσοδος είναι από τις οδούς ‘Πνυκός’ ή ‘Ωτρυνέων’, ενώ μόνο ένα τμήμα της οδού ‘Αποστόλου Παύλου’ είναι ανοιχτή για τα οχήματα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου δείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο.

Leave a Reply