10 ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΜΗ, ΜΑΜΑ… ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΙΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ

radio10′ ακόμη μαμά… Σε παρακαλώ… 10 λεπτά ακόμη… Διάβασέ μου λίγο ακόμη… Σε παρακαλώ… Ποιο παιδί δεν έχει παρακαλέσει για 10 λεπτά παραμυθιού παραπάνω τους γονείς του; Προσωπικά, συνεχίζω και διαβάζω στα παιδιά μου, ακόμα και τώρα που είναι ικανά και διαβάζουν και μόνα τους. Και από τότε που ήταν πολύ μικρά, είχαμε εφαρμόσει και τη μέθοδο του ηχογραφημένου παραμυθιού, μέσα από CD.

Αυτό που μου έλειπε ως μαμά, ήταν αυτό που είχα εγώ ως παιδί. Το ραδιόφωνο για παιδιά. Παλιά, υπήρχε η θεία Λένα (που εγώ άκουγα σε βινύλια, αλλά και σε ραδιοφωνικές επαναλήψεις), η Παιδική Ραδιοφωνική Βιβλιοθήκη του Νίκου Πιλάβιου, που μετέπειτα μεταπήδησε στην τηλεόραση ως Παραμυθάς, αργότερα η Λιλιπούπολη, που με μεγάλωσε, τα τελευταία χρόνια, που είμαι πια μαμά, τίποτα… (Νομίζω έγινε μια προσπάθεια με επαναλήψεις της Λιλιπούπολης που, όμως, δεν ευοδώθηκε).

Τρίτο Πρόγραμμα 90,9

Το Τρίτο Πρόγραμμα 90,9, όμως, ποιος άλλος;, πήρε μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία! Κάθε βράδυ, για 10 λεπτά της ώρας, η σκηνοθέτης και συγγραφέας Βάσια Χατζηγιαννάκη επιλέγει παραμύθια και τα διαβάζει στα παιδιά, συνδυάζοντας φαντασία, ψυχαγωγία, χαλάρωση, γνώσεις, αλλά και την ουσιαστική επαφή των γονέων με τα παιδιά τους, έστω και για 10 λεπτά, για 10′ ακόμη… Την ανάγνωση συνοδεύει κατάλληλη μουσική, που συνδέεται είτε με το θέμα, είτε με την προέλευση του παραμυθιού ή την εποχή που γράφτηκε.

Η νέα εκπομπή του Τρίτου μεταδίδεται κάθε βράδυ, από Δευτέρα έως και Πέμπτη στις 9.00 μ.μ. και ξεκινά την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017.

Συντονιστείτε και δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να γνωρίσουν τη μαγεία του ραδιοφώνου. Και εμείς, θα σας ενημερώνουμε και θα στηρίξουμε την ΕΡΤ και τη Βάσια, γιατί πολύ μας άρεσε η ιδέα τους!

tumblr_loakc4C18B1qzx4bjo1_500

One Response

  1. Evagelia 17 Δεκεμβρίου, 2017

Leave a Reply