24 ΩΡΕΣ ΜΑΜΑ|ΕΒΙΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

Η Εβίτα Παρασκευοπούλου, μαμά, blogger, γραφίστρια, φωτογράφος και ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών μιλάει στο Τaλκ για την καθημερινότητά της. 

4:00 ή 5:00 ή 6:00 Το πρώτο ξύπνημα αν θέλει η Παρυσάτιδα. Αλλαγή πάνας από τον μπαμπά, θηλασμός από την μαμά.

7:00 Το ξυπνητήρι μας δίνει το σύνθημα για το κανονικό ξύπνημα. Γύρω από το τραπέζι για να πάρουμε το πρωινό μας με λίγα πειράγματα, μέλι και ταχίνι, συνοδεία μουσικής από το ραδιόφωνο. Ετοιμάζουμε τα ταπεράκια, τις περισσότερες φορές εγώ, αλλά όχι πάντα. Τον αγαπώ αυτό τον τρόπο όχι πάντα! Ο Νίκος είναι πάντα εκεί…Πλύσιμο, δόντια, ντους ο μπαμπάς και κούρσα ντυσίματος. Η τσάντα στους ώμους και ο Ηλίας αναχωρεί μαζί με τον μπαμπά του για το Νηπιαγωγείο το οποίο βρίσκεται ευτυχώς απέναντι από το σπίτι!

9:00 Η ώρα να φορτώσω τα πλυντήρια πιάτων και ρούχων. Ένα μικρό συγύρισμα, μου αρέσει να υπάρχει μία αρμονία στο σπίτι, όχι ακριβώς το κάθε πράγμα στην θέση του και λαμπίκο τα πατώματα, αλλά μία ηρεμία στο μάτι.

11:00 Το σπίτι ήρεμο. Εφέτος δεν πάω γραφείο, δουλεύω από το σπίτι κάποια Project και έτσι μερικές μέρες κάθομαι αμέσως στον υπολογιστή για δουλειά γιατί υπάρχουν και deadlines. Aν έχω πολύ δουλειά σηκώνομαι μόνο για να θηλάσω, να αλλάξω την πάνα της Παρυσάτιδας, να πιω νερό, να φάω ένα φρούτο, μέχρι να έρθει η ώρα να πάω να πάρω τον Ηλία από το Νηπιαγωγείο. Μέσα σε αυτές τις ώρες θα ξεκλέψω χρόνο για να διαβάσω μερικές αισιόδοξες ειδήσεις και να ασχοληθώ με το νέο μου προσωπικό photoproject (μπορείτε να το δείτε στο Instagram #mindhousekeeping). Δίπλα μου, στο αναπαυτικό της καρότσι ή στο ριλάξ ή φορεμένη με το MeiTai μου, πάντα η Παρυσάτιδα.

16:00 Μαγείρεμα και παράλληλα ό, τι θέλει ο Ηλίας, θα φάμε λίγα φρούτα ή γλυκάκι, θα διαβάσουμε μία ιστορία, θα ζωγραφίσουμε, μπορεί να παίξουμε και σκάκι, πάντα με τους δικούς του όμως κανόνες.

18:00 Βόλτα οι τρεις μας ή τέσσερίς μας ανάλογα και με το πρόγραμμα του μπαμπά, όπου έχουμε αποφασίσει. Σε μία κοντινή παιδική χαρά ή τώρα το καλοκαίρι παίρνουμε και το μετρό και πάμε Ακρόπολη, περπατάμε στην Αρεοπαγίτου, συναντάμε τους φίλους μας, πάμε ποδηλατοδρόμιο. Αν δεν έχουμε όρεξη για έξω και κάτσουμε σπίτι, του Ηλία του αρέσει να κάνει bubble σε γεμάτη μπανιέρα και κάθεται μία ώρα και κάνει βουτιές. Αν δεν θέλει bubble, παίζει με τα αυτοκινητάκια του ή τα lego, είναι από τα παιδιά που μπορεί να παίξει και μόνος του. Εμείς τα κορίτσια μπορεί να ξαπλώσουμε δίπλα δίπλα, η Παρυσάτιδα να κοιμάται και εγώ εκείνη την στιγμή να «χαζεύω» και να κρατάω σημειώσεις για το επόμενο post του callformom.com.

20:00 Γύρω από το τραπέζι με πιτζάμες για το βραδινό μας φρεσκομαγειρεμένο φαγητάκι ή μία σαλάτα ή μία ομελέτα, όπως είπα και στην αρχή αυτό το “όχι πάντα” το αγαπώ. Φροντίζουμε ο Ηλίας μέχρι τις εννιά να έχει να έχει πέσει για ύπνο τώρα το καλοκαίρι. Παραμύθι από τον μπαμπά ανελλιπώς κάθε βράδυ – μόνο αν λείπει εκτός αναλαμβάνω εγώ. Α!!! Έχουμε ακόμα και το μωρό μας, την Παρυσάτιδα ούτε 5 μηνών, την κάνει μπάνιο ο μπαμπάς, την θηλάζω και νανάκια!! Πω-πω, πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις σε μία ώρα;

21:00 Μείναμε οι δυο μας με τον άντρα μου! Αν έχουμε δουλειά φροντίζουμε να καθόμαστε δίπλα δίπλα εκείνη την ώρα, κάνουμε και τις διαδικτυακές μας συναντήσεις συνήθως. Βλέπουμε κάποια αγαπημένη μας ξένη σειρά ή κάποια ταινία, λατρεύουμε και οι δύο τον γαλλικό κινηματογράφο και τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

23:00 Τελειώνει και αυτή η μέρα, μία γρήγορη ανασκόπηση μάς δίνει δύναμη για να περιμένουμε την επόμενη και να ξυπνήσουμε με ένα χαμόγελο. Γιατί δεν φτάνει το ήρεμο περιβάλλον για να μεγαλώσεις παιδιά, αυριανούς ενήλικες που θα διεκδικήσουν ένα πιο ανθρώπινο μέλλον, χρειάζεσαι και πολύ χαρά!

Καληνύχτα αγάπη μου.

13292941_10209278143333253_356527865_n

Σίγουρα θα βάλω στο πρόγραμμα μία γυμναστική συνήθεια για μένα. Νοιώθω την ανάγκη να τεντωθώ! Κατά τα άλλα εύχομαι περισσότερα ταξίδια με το σώμα και την ψυχή σε φωτεινούς προορισμούς μαζί με την οικογένεια μου. Όμορφα Σαββατοκύριακα με φίλους γεμάτα γέλια και καλό φαγητό. Να μπορώ να αισθάνομαι τις στιγμές ευτυχίας και να μεταδίδω στους γύρω μου ειρήνη, δύναμη και πολύ χαρά.

Leave a Reply