ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ

Με σύνθημα «Γίνε και εσύ ερευνητής» η Βραδιά του Ερευνητή επιστρέφει και πάλι στον όμορφο κήπο του Δημοκρίτου στην Αγία Παρασκευή και η έρευνα ανοίγει τις πόρτες της σε μικρούς και μεγάλους!

Ελάτε να γνωρίσετε τους επιστήμονες από κοντά και να παρακολουθήσετε ενδιαφέροντα πειράματα, εργαστήρια και πολλές-πολλές άλλες επιστημονικές δράσεις και εκπλήξεις που παρουσιάζουν ερευνητές από πολλούς ερευνητικούς φορείς, αλλά και παιδιά από διάφορα σχολεία!

Και για να κεντρίσουμε την περιέργειά σας, αναφέρουμε ενδεικτικά μερικές από τις δράσεις  που θα παρουσιάσουν ερευνητές από το Αστεροσκοπείο της Αθήνας:

Φορητό Πλανητάριο: Μέσα από παρατηρήσεις ουρανού μαθήματα αστρονομίας, ουρανογραφίας και μυθολογία αστερισμών για παιδιά… κάθε ηλικίας!

Τσουνάμι και PlayMobile: Τι ξέρετε για το τσουνάμι; Θα μάθετε πολλά προκαλώντας οι ίδιοι  τεχνητό τσουνάμι με τη βοήθεια χειροκίνητης δεξαμενής.

Μπορείς να κάνεις οικονομία στον μπαμπά σου; Ναι, μαθαίνοντας απλούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας μέσα στο σπίτι.

Τα παιδία βρέχει: Γίνετε και εσείς αστρονόμοι (!) με διαδραστικό τρόπο και μέσα από multimedia προβολές θα μάθετε για τα μετεωρολογικά φαινόμενα, τον ήλιο, τον κύκλο του νερού, τους κεραυνούς κλπ., και θα φτιάξετε με απλά υλικά τα δικά σας μετεωρολογικά όργανα.

13880237_529297227263722_3005782264773073302_n

Βραδιά του Ερευνητή 2016-30 Σεπτεμβρίου, 18.00 – 24.00

Στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», στην Αγία Παρασκευή με ελεύθερη είσοδο

Επικοινωνία: contact@rengreece.com

Πληροφορίες: www.rengreece.comwww.facebook.com/ rengreece ● #RenGreece