ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Τα παιδιά «μιλάνε» με την κίνηση και τη δημιουργική τους διάθεση! Εμείς, γονείς και εκπαιδευτικοί, οφείλουμε να υποστηρίζουμε συνεχώς το δικαίωμα τους αυτό για έκφραση και επικοινωνία, «ακούγοντας» προσεκτικά τι έχουν να μας πουν! Το νέο σχολικό έτος ξεκινάει και ο ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ για άλλη μία χρονιά δίνει το παρόν θέλοντας να προσφέρει βήμα έκφρασης και δημιουργίας, σε μικρούς και μεγάλους. Η ενασχόληση με τις διάφορες μορφές τέχνης δεν αποτελεί μόνο ένα μέσο ανάπτυξης της Φαντασίας, της Δημιουργικότητας και της Έκφρασης αλλά, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, είναι μια στιβαρή γέφυρα επικοινωνίας με το «Εγώ»,  ένας δυναμικός τρόπος απελευθέρωσης των συναισθημάτων και η αποτελεσματικότερη διέξοδος από τις πιέσεις της σύγχρονης καθημερινότητας! Τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ με την ΤΕΧΝΗ στον ΕΥΠΑΛΙΝΟ, έχουν στόχο να δημιουργήσουν ισχυρούς μηχανισμούς και τα απαραίτητα εφόδια που θα συμβάλλουν στην διατήρηση της ψυχικής ισορροπίας και της πνευματικής καθαρότητας, παιδιών και ενηλίκων. Όσο για εκείνους που συμμετείχαν τη προηγούμενη χρονιά στα προγράμματα του ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ – με γενικό τίτλο ΜΑΘΕ ΤΕΧΝΗ –  βρήκαν όχι μόνο καινούργιους τρόπους έκφρασης και αυτοεκτίμησης αλλά, πολλοί από αυτούς, και μία πολλά «υποσχόμενη» επαγγελματική διαδρομή!
 
Οι εγγραφές ξεκινούν την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και για τα ετήσια προγράμματα θα ολοκληρωθούν στα τέλη του Δεκεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες, εγγραφές και ξενάγηση στους χώρους και τα προγράμματα, επισκεφθείτε τον ΕΥΠΑΛΙΝΟ, σε όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή, 16.00 – 21.00.
Για τηλεφωνική ενημέρωση και για πιθανό ραντεβού, πρωινές ώρες, καλέστε στα τηλέφωνα 210 8982572-3.
Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.efpalinos.gr, αλλά και την επίσημη σελίδα του ΕΥΠΑΛΙΝΟΥ στο facebook www.facebook.com/Efpalinos


ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ
Βασιλέως Γεωργίου β’ 38,
166 74 Γλυφάδα

Αναλυτικά τα προγράμματα για τη σεζόν 2013-2014

ΠΑΙΔΙΑ
Μωρά και Μαμάδες ΜΑΖΙ / 0 έως 8 μηνών
Η μαμά κάνει τη γυμναστική της και απολαμβάνει να βλέπει το μωρό της να ξεκαρδίζεται από τα γέλια με τις άρσεις, τις κάμψεις και τις «πτώσεις» της! Το ολόφρεσκο αυτό ζευγαράκι «γνωρίζεται καλύτερα» με αγκαλιές, παιχνίδια, γαργαλητά και νανουρίσματα.
Kάθε Τρίτη και Πέμπτη, 12.00-13.00
Οικογένεια ΜΑΖΙ / 1,5 έως 2,5 ετών
Με τη συμμετοχή του γονιού, τα μικρά ζουν με ασφάλεια την εμπειρία της πρώτης επαφής τους με τους συνομηλίκους τους και οι ατέλειες στη γραφή, το λόγο και την κίνηση «γράφουν ιστορία» σε αυτή την οικογενειακή εβδομαδιαία συνάντηση! Μουσικοκινητική, ζωγραφική, πηλός είναι τα βασικά συστατικά που θα δέσουν τέλεια αυτή τη λιλιπούτεια ομάδα.
Κάθε Τρίτη, 19.00-20.00 (υπάρχει δυνατότητα πρωινού τμήματος, 2 φορές την εβδομάδα)
Προσαρμογή Προνηπίων / 2,5 έως 3,5 ετών
Με τη βοήθεια και την πολύτιμη εμπειρία του παιδαγωγού, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα, με τη διακριτική παρουσία του γονέα και θα ενταχθούν για πρώτη φορά σε ομάδα. Μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, της ζωγραφικής, της μουσικοκινητικής των κατασκευών και της κηπουρικής, τα παιδιά καθοδηγούνται, με απόλυτο σεβασμό στην ευαισθησία της ηλικίας τους, ώστε να συνυπάρξουν, να παίξουν, να δημιουργήσουν, να συνδιαλλαγούν!
Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, 16.30-18.30
Εργαστήρια Αισθητικής Αγωγής / 4 έως 6 ετών και 6 έως 8 ετών
Το θεατρικό παιχνίδι, η μουσικοκινητική, η ζωγραφική, οι κατασκευές, ο πηλός, η δημιουργική γραφή και η κηπουρική αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά του προγράμματος του Ευπαλίνου. Και αν προσθέσουμε αρκετή δόση παιδικής φαντασίας, θα έχουμε την τέλεια συνταγή για δημιουργία!
Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 16.30-18.30
Θεατρικά και Εικαστικά Παιχνίδια / 8 έως12 ετών
Η φορτώμενη από τα μαθήματα του σχολείου εβδομάδα των μεγαλύτερων μας φίλων, ξαλαφρώνει κάθε Παρασκευή! Κινητικά παιχνίδια κινητοποιούν τη φαντασία που ξεδιπλώνει όλη τη δημιουργικότητα των παιδιών. Η έκφραση απελευθερώνεται εκτονώνοντας τις πιέσεις της εβδομάδας. Η ζωγραφική, ο πηλός και οι κατασκευές είναι τα βασικά εργαλεία της μίας ομάδας και το θεατρικό παιχνίδι της άλλης.
Κάθε Παρασκευή, 19.00-20.30
 
ΕΦΗΒΟΙ
Εικαστικά
Ένα διαφορετικό μάθημα εικαστικών που σχεδιάστηκε για να απελευθερώσει τους νεαρούς καλλιτέχνες, να τους ενθαρρύνει στον πειραματισμό και να αναγνωρίσει τις ανακαλύψεις τους, άλλοτε στην επιφάνεια ενός χαρτιού και άλλοτε στο χώρο. Μορφές, σχήματα και φόρμες, τεχνικές και αντικείμενα θα γίνουν οι καθρέφτες του πολύπλοκα πλούσιου εσωτερικού κόσμου της ευαίσθητης αυτής ηλικίας.
Κάθε Σάββατο, 11.00-13.00.
Κινούμενο Σχέδιο
Η τεχνική του Stop motion animation είναι ό,τι χρειάζεται κάποιος για να δώσει ζωή σε άψυχα αντικείμενα και να δει τα δημιουργήματα της φαντασίας του να παίρνουν μορφή. Η απλή πλαστελίνη αρχίζει βήμα βήμα να περπατά και να εξελίσσεται, από στατική σε κινούμενη εικόνα. Ένα μικρό σενάριο και μπόλικη φαντασία, θα δώσουν σε αυτό το ταξίδι ζωντάνια και κέφι!
Κάθε Τρίτη, 19.00-21.00.
Θεατρική Ομάδα
Αφετηρία και προαπαιτούμενο για τη θεατρική έκφραση και το θεατρικό παιχνίδι είναι η ύπαρξη της ομάδας. Η συνεργασία μεταξύ των μελών μιας θεατρικής ομάδας εκφράζεται και συμβολίζεται από τον κύκλο ο οποίος δένει την ομάδα και μέσα της εντάσσεται σχεδόν ισότιμα και ο δάσκαλος – εμψυχωτής. Όλοι βλέπουν, ακούν και παρατηρούν όλους κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και όλοι έχουν ίσες ευκαιρίες έκφρασης και συμμετοχής.
Κάθε Δευτέρα, 19.00-21.00.
Επαγγελματικός Προσανατολισμός
Το επάγγελμα που μπορεί να διαλέξει ένα παιδί στην εφηβική ηλικία, αντανακλά στοιχεία της προσωπικότητάς του. Αυτός είναι και ο στόχος του προγράμματος: κάθε παιδί να εκφράσει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του μέσω της Τέχνης και να οδηγηθεί με σιγουριά στην επιλογή ενός επαγγέλματος και ταυτόχρονα να το γνωρίσει «εν δράσει». Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να ανοίξει τους ορίζοντές τους, να τα στηρίξει στη διαδικασία της επιλογής επαγγέλματος αλλά και να βοηθήσει τα παιδιά να εξελίξουν τις δυνατότητές τους σε ικανότητες. Είναι προσαρμοσμένο σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.
Κάθε Παρασκευή, 19.00-21.00.
Προετοιμασία για Σχολή Καλών Τεχνών
Το πρόγραμμα αυτό ανοίγει το δρόμο σε όσους επιθυμούν να εισαχθούν στη Σχολή Καλών Τεχνών. Έγκυρα σεμινάρια και καθοδήγηση από άρτια καταρτισμένους δασκάλους, φέρνουν την επιτυχία πιο κοντά. Η διδασκόμενη ύλη θα καλύπτει την απαραίτητη γνώση για την σπουδή του ελεύθερου σχεδίου και την εισαγωγή στις διάφορες μορφές σύγχρονης τέχνης μέσα από προβολές οπτικοαουστικού υλικού.
Κάθε Σάββατο και Κυριακή, 16.00-21.00.
Η σχέση μου με το Περιβάλλον
Προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα που αφορούν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, την καλλιέργεια της κοινωνικής ευθύνης και τη βιωματική ενασχόληση με τη Γη. Αξιοποίηση των εργαλείων της Φύσης που δίνουν αισιοδοξία, υγιείς διεξόδους στους προβληματισμούς και διαμορφώνουν σταθερές και ουσιαστικές αξίες στη ψυχική εξέλιξη του εφήβου.
Κάθε Σάββατo, 11.00-13.00.
 
ΕΝΗΛΙΚΕΣ
Εικαστικά
Ζωγραφική εκ του φυσικού, με κεντρικό άξονα το σχέδιο, τη σύνθεση και το χρώμα. Τεχνικές για τα χρώματα και τη χρήση τους, την ανάμειξή τους καθώς και τη δημιουργία επιφανειών για την εργασία του κάθε συμμετέχοντα.
Κάθε Τετάρτη 14:00 – 16:00
Η σχέση μου με το Περιβάλλον
Αρχιτεκτονική τοπίου, εναλλακτικές καλλιέργειες, αρωματικά – φαρμακευτικά φυτά, ανθοδετική, μελισσοκομία, οινολογία, διαχείριση φυσικών πόρων – βιοκλιματολογία και πολλά άλλα ενδιαφέρονται θέματα, θα κάνουν την επαφή μας με το περιβάλλον πιο ποιοτική και ουσιαστική.
Κάθε Τετάρτη, 19.00-21.00
 
ΜΑΘΕ ΤΕΧΝΗ (Για γυναίκες και άντρες!!!)
Recycling Clothes
Σεμινάριο βασισμένο στην ιδέα της οικονομίας, της οικολογίας και της επαναχρησιμοποίησης παλιών ρούχων και υφασμάτων. Δείτε τα παλιά σας ρούχα να ξαναπαίρνουν ζωή αποτελώντας την πρώτη ύλη για νέες δημιουργιές. Οι τεχνικές κατασκευής για ρούχα, κοσμήματα, τσάντες και άλλα χρηστικά ή μη αντικείμενα συνθέτουν τη δομή του σεμιναρίου.
Κάθε Πέμπτη, 19.00-21.00 (δυνατότητα πρωινού τμήματος)
Σαπούνι Γλυκερίνης
Σεμινάριο κατασκευής σαπουνιού γλυκερίνης με τη μέθοδο Melt & Pour. Οι διαφορετικές τεχνικές κατασκευής σαπουνιού, οι βασικές αρχές αρωματοθεραπείας αλλά και η διαδικασία κατασκευής καλουπιού σιλικόνης για μοναδικά καδρος τοΠ,(Ο4Ο44Α2ΞΏΞΉ EΞΊΞ΄Ο