ΑΙ ΒΑΣΙΛΗ ΘΕΛΩ…ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ

Τα παιδιά μου έχουν νέο βιβλιοφιλικό «κόλλημα», το ασημένιο βιβλίο, όπως το ονόμασαν, χάρη στην ιδιαίτερη, γιορτινή εικονογράφησή του! Πρόκειται για το τρυφερό παραμύθι της Rebecca Harry  Άι Βασίλη θέλω… έναν φίλο, σε απόδοση Αντώνη Παπαθεοδούλου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος! Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία, για τη δύναμη της ευγένειας και της ανιδιοτελούς προσφοράς, που σίγουρα θα γίνει και η δική σας αγαπημένη!

«Θέλω έναν φίλο». Αυτό γράφει ένας μοναχικός κούνελος στο γράμμα του προς τον Άγιο Βασίλη. Αλλά τελευταία στιγμή χάνει τον ταχυδρόμο και πρέπει να το παραδώσει ο ίδιος. Παίρνει λοιπόν την τσάντα του, τη γεμίζει με τα απαραίτητα και ξεκινάει την περιπλάνησή του σε ονειρικά τοπία, ακολουθώντας ένα αστέρι! Στο δρόμο του θα συναντήσει πολλά ζωάκια που χρειάζονται τη βοήθειά του και με χαρά θα τους δώσει ό,τι έχει μαζί του. Τελικά, θα καταφέρει να φτάσει στον προορισμό του και να παραδώσει στον αγαπημένο μας Άγιο το γράμμα του. Κι όταν ο Άι Βασίλης θα τον γυρίσει σπίτι με το έλκηθρό του, ο Κούνελος θα ανακαλύψει πως ο ίδιος έκανε την επιθυμία του πραγματικότητα! Έχει πια πολλούς φίλους!

Το βιβλίο είναι κατάλληλο για παιδιά από 2 ετών και άνω (αλλά και σε πιο μωράκια να το διαβάσετε, σίγουρα θα το λατρέψουν).
Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του εδώ!
Εξαιρετικό χριστουγεννιάτικο ανάγνωσμα και ιδανικό δώρο! Καλή ανάγνωση!

filo