lice busterslice busters
lice busterslice busters

Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ

Και αυτή τη χρονιά, η έρευνα μάς ταξιδεύει παντού μέσα από τη Βραδιά του Ερευνητή, μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα, που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη. Στις 26 Σεπτεμβρίου, από το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους ερευνητές, το έργο τους και τη σημαντική τους προσφορά, να πάρει μία γεύση από την καθημερινότητά τους και να χαρεί τη μαγεία της επιστήμης.

Στη βραδιά συμμετέχουν εννέα πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα, το Ερευνητικό Κέντρο «Δημόκριτος» στην Αγία Παρασκευή, που πέρυσι πλημμύρισε με κόσμο, θα ανοίξει ξανά τις πύλες τους του και θα καλωσορίσει τους φίλους της επιστήμης κάθε ηλικίας! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξεναγήσεις στα εργαστήρια και έκθεση επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, ενώ μπορείτε να δείτε τον πυρηνικό αντιδραστήρα και τον ιοντικό επιταχυντή. Στο κεντρικό αμφιθέατρο θα φιλοξενηθούν παραστάσεις και συζητήσεις για τρέχοντα ερευνητικά ζητήματα και τεχνολογίες αιχμής. Παράλληλα, θα γίνει ζωντανή σύνδεση με το CERN αλλά και με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, όπου θα έχουν συγκεντρωθεί κορυφαίοι ερευνητές απ’ όλη την Ευρώπη, ενώ θα δούμε βίντεο από τους αστροναύτες στον διαστημικό σταθμό!

vradia_erevn_2012 - 0370

Στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο του Δημόκριτου, ανάμεσα στα δέντρα, αλλά και σε κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες, θα έχουν στηθεί πειραματικές επιδείξεις, διαδραστικά πειράματα για μικρούς και μεγάλους, ένα κινητό πλανητάριο, τηλεσκόπια για παρατήρηση των άστρων και γωνιές συζήτησης με τους ερευνητές. Τη βραδιά θα γεμίσει με ήχους και ρυθμούς μια πολυδιάστατη συναυλία στην υπαίθρια σκηνή, με τη συμμετοχή ερευνητών/καλλιτεχνών και της ροκ μπάντας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από την παρατήρηση των πιο μακρινών άστρων μέχρι την εικονική περιήγηση στις ελληνικές θάλασσες κι από το κέντρο του ατόμου στην καρδιά του κυττάρου, αυτή τη χρονιά στη Βραδιά του Ερευνητή… η έρευνα σε ταξιδεύει παντού! 

ilectroniko-300x250

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014
Έναρξη: 18:00  –  Λήξη: 24:00
Είσοδος Ελεύθερη!
ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Αγία Παρασκευή   (στάση μετρό Νομισματοκοπείο) 
Περισσότερες πληροφορίες στο:  #rengreececontact@rengreece.gr• www.rengreece.gr • www.facebook.com/rengreece

Οι φορείς που φέτος ενώνουν τις δυνάμεις τους, για να διοργανώσουν τη Βραδιά του Ερευνητή στην Αθήνα, την Κόρινθο, την Πύλο και τη Ρόδο, είναι το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος” μαζί με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, το Ερευνητικό Κέντρο Καινοτομίας “Αθηνά”, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και ο Μη Κερδοσκοπικός Εκπαιδευτικός Οργανισμός “SciCo”. Συγχρόνως, δράσεις για τη Βραδιά Ερευνητή οργανώνονται από μια ακόμη συνεργασία Ερευνητικών Ιδρυμάτων, στην οποία μετέχουν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.

Share Button
Αξιολογήστε αυτό το άρθρο


Όμοια άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *