ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ… ΧΙΛΙΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Κάθε Σάββατο πρωί στις Μικρές Ιστορίες τα παιδιά βάζουν τα άσπρα τους σκουφιά και μεταμορφώνονται σε απίθανους μάγειρες και ζαχαροπλάστες! Το «Στην κουζίνα… χίλιες γεύσεις» είναι ένα εργαστήριο γεμάτο χρώματα της φύσης, λαχταριστά υλικά από φρούτα και λαχανικά. Τα παιδιά φτιάχνουν τις δικές τους λιχουδιές, παίζοντας με αλμυρές και γλυκές γεύσεις και μαθαίνουν όλα όσα χρειάζονται για την σωστή καθημερινή τους διατροφή. Και όλα αυτά φυσικά…παίζοντας! Μέσα από τις δράσεις του εργαστηρίου και με αφορμή ποικίλα παιχνίδια με τα υλικά, τα παιδιά γνωρίζουν προϊόντα από τη φύση που μας βοηθούν σε μια σωστή διατροφή, μπαίνουν στη διαδικασία παρασκευής αλλά και διακόσμησης των αλμυρών και γλυκών δημιουργιών γεύσης.
Μερικά από τα θέματα που θα επεξεργαστούν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της χρονιάς:

  • Ζυμώνουμε αλμυρά  ψωμάκια με λευκό τυρί και κύβους από χρωματιστές πιπεριές.
  • Ανοίγουμε φύλλο και  φτιάχνουμε λαχταριστές τάρτες λαχανικών.
  • Δημιουργούμε από  φρέσκα λαχανικά εποχής και όσπρια, πολύχρωμες σαλάτες.
  • Πλάθουμε γλυκά ζυμαράκια και σχηματίζουμε με τσέρκια ζωάκια και λουλούδια, φτιάχνουμε ιστορίες με τα δικά μας μπισκότα.

 

Δείτε το πρόγραμμα του Δεκεμβρίου

sti_kouzina_xilies_gefseis_programma_dekemvriou-728x1024

 

Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Κατερίνα Ανωγιαννάκη

Τα παιδιά πρέπει να φοράνε άνετα ρούχα και κάλτσες. Το εργαστήριο πραγματοποιείται κάθε Σάββατο (από τις 5 Οκτωβρίου) από τις 12:15 μέχρι τις 13:15. Για την συμμετοχή είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210-9227730 και το κόστος είναι 7 ευρώ.

 Μικρές Ιστορίες 
Δημητρακοπούλου 70, Κουκάκι (στάση μετρό-τραμ: Συγγρού-Φιξ) Τηλ.: 210-9227730,
www.mikresistories.gr
e-mail:info@mikresistories.gr