ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ, ΖΗΣΕ ΤΟΝ ΚΗΠΟ ΑΛΛΙΩΣ!

wwfΟ δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), μάς καλούν να Ζήσουμε τον Κήπο Αλλιώς, ανοίγοντας  τον Εθνικό Κήπο στον πολίτη και τον Πολιτισμό. Το εμβληματικό τοπόσημο της Αθήνας από τον Ιούνιο ζωντανεύει και γίνεται και πάλι προσιτό στη δημιουργία και τις τέχνες. Επιδίωξη του δήμου Αθηναίων με το πρόγραμμα Ζήσε τον κήπο αλλιώς είναι να ενταχθεί στην καθημερινότητα των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης ο πολιτισμός, η άθληση και η δημιουργική απασχόληση και η μάθηση.

Μέσα από το πρόγραμμα Ζήσε τον κήπο αλλιώς, αφετηρία του οποίου αποτελεί ο πιο κεντρικός και αγαπημένος κήπος της πόλης, ο Εθνικός Κήπος, αναδεικνύονται τα πάρκα και οι κήποι της πόλης σε σημείο συνάντησης, πολιτισμού και άθλησης για μικρούς και μεγάλους.

1

Mε γνώμονα την αγάπη για τον Εθνικό Κήπο και το σεβασμό για την ιστορία του και τη σημασία του για την πόλη, οι δράσεις έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορέσει να υπάρξει η καλύτερη δυνατή συνέργεια και συμβίωση του Κήπου με όλα αυτά που θα συμβούν. Είναι, λοιπόν, μια ευκαιρία για εμάς τους πολίτες να καταλάβουμε ότι το πράσινο είναι κομμάτι της ζωής της πόλης και όχι μία διακοσμητική ταπετσαρία.

Χορωδία ΔΑ1

Το πρόγραμμα Ζήσε τον Κήπο αλλιώς, που πραγματοποιείται από την 1 έως τις 30 Ιουνίου 2017 με ελεύθερη συμμετοχή για όλους στον Εθνικό Κήπο, θα γεμίσει όλες τις μέρες του πρώτου μήνα του καλοκαιριού με εργαστήρια, γυμναστική, yoga, pilates, μουσική, θέατρο, χορό, ξεναγήσεις, παιχνίδια και κρυμμένους θησαυρούς για όλους. Γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συλλογικότητα και τη συμμετοχή όλου του δυναμικού του ΟΠΑΝΔΑ – γυμναστές, μουσειοπαιδαγωγούς, βιβλιοθηκονόμους, μουσικά σύνολα-, ενώ υποστηρίζεται από το Δίκτυο Πολιτισμού του δήμου Αθηναίων-Athens Culture Net και εμπλουτίζεται με συνεργασίες με το Φεστιβάλ Αθηνών, τη WWF Hellas, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Τονικό Ωδείο, το τμήμα του Ιστορικού Αρχείου του δήμου Αθηναίων και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο.

Athens gardens fest 2016 kosmos, photo Alice Koutoura

Οι επισκέπτες κάθε ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις δράσεις που τους ενδιαφέρουν, να πραγματοποιήσουν μία ποιητική περιήγηση μέσα από την παράσταση «Εθνικός Κήπος» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, μία συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών  (22-26/6),  να γιορτάσουν με τα Μουσικά Σύνολα του δήμου Αθηναίων την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής  (20 & 21/6), να «χαρτογραφήσουν» τη νεότερη ιστορία του Κήπου με το Ιστορικό Αρχείο του δήμου Αθηναίων (7/6), να ανακαλύψουν τα γλυπτά του Κήπου (18 & 25/6) και να ζήσουν το ρομαντισμό μέσα από το καθιερωμένο Athens Garden Festival (8 -11/6).

Παιχνίδι και γνώση, μάθηση και ψυχαγωγία «θα γίνουν ένα» καθώς μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εντελώς δωρεάν 150 εκδηλώσεις!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο δήμος Αθηναίων και ο ΟΠΑΝΔΑ, με το πρόγραμμα Ζήσε τον κήπο αλλιώς, φροντίζουν να αποκτήσουν και πάλι ζωή οι «πράσινοι» χώροι της πόλης και εμείς, με τη σειρά μας, να ζήσουμε όλους τους κήπους και τα πάρκα… αλλιώς! Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ.

Για να συμμετέχετε στα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, αλλά και στα άθλησης & ευεξίας, πρέπει απαραίτητα να κάνετε κράτηση της θέσης σας στο www.opanda.gr

Περισσότερες… αλλιώτικες πληροφορίες: τ. 210 52 84 854 | www.opanda.gr & www.zisetonkipo.gr

#zisetonkipo

poster

Leave a Reply