ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ

Η έκτη από τις «Κυριακές στην Τεχνόπολη» έρχεται στις 21 Ιουνίου για να καλωσορίσει επίσημα το καλοκαίρι!
Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων θα γεμίσει με μελωδίες και ρυθμό, σε μια γιορτή για τη μουσική με πρωταγωνιστές, ποιους άλλους; … τα παιδιά! 
Το πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινάει στις 11.00 το πρωί με συναυλία από την Παιδική Χορωδία της National Opera of Greece – Εθνική Λυρική Σκηνή. Παράλληλα, πραγματοποιείται δωρεάν ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου/Industrial Gas Museum για μικρούς και μεγάλους. Ακολουθεί στις 12.00 η παιδική διαδραστική παράσταση «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα» με τον Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος – Alkiviadis Konstantopoulos, που συνδυάζει τη μάθηση με το θέατρο και τη μουσική.Αναλυτικότερα:

• Η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων γιορτάζει την Ημέρα της Μουσικής
Χώρος – Αίθουσα : Αεριοφυλάκιο 1 (Αμφιθέατρο)
Έναρξη: 11.00

Η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής γιορτάζει την Ημέρα της Μουσικής με μια υπέροχη συναυλία. Υπό τη διεύθυνση της καταξιωμένης Μάτας Κατσούλη, η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ θα ερμηνεύσει τα τραγούδια που αγαπάει. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει τραγούδια και χορωδιακά διάσημων συνθετών, όπως οι Purcell, Schumann, Verdi, Bizet, Rossini, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Κουρουπού κ.α.

Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιών και τους γονείς τους.

αρχείο λήψης (1)
• Ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Σημείο εκκίνησης: Κεντρική καμινάδα
Έναρξη: 11.00
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ή να θυμηθούν μια παλαιά μορφή ενέργειας που συνδέθηκε άρρηκτα με την ανάπτυξη της πρωτεύουσας το 19ο αιώνα. Θα περιηγηθούν στα κτίρια του παλαιού εργοστασίου φωταερίου και θα δούνε μηχανήματα και αντικείμενα που δεν ήταν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό για περίπου 30 χρόνια. Οι ατμομηχανές, οι φούρνοι, οι καμινάδες και τα αεριοφυλάκια αποτελούν ένα μόνο τμήμα μιας ωριαίας ξενάγησης που θα τους ταξιδέψει στο παρελθόν του χώρου. Με τη βοήθεια των ανθρώπων του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου θα ανακαλύψουν ένα σπάνιο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής και τεχνολογίας του 19ου αιώνα, σε ένα από τα λίγα σωζόμενα και επισκέψιμα μνημεία βιομηχανικής κληρονομιάς της Αθήνας. Η ξενάγηση απευθύνεται σε εφήβους, ενήλικες και οικογένειες και διαρκεί περίπου μια ώρα.

αρχείο λήψης (2)

• «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα» με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο
Χώρος – Αίθουσα: Μηχανουργείο
Έναρξη: 12.00

Πρόκειται για μια παιδική διαδραστική παράσταση, που συνδυάζει τη μάθηση με το θέατρο και τη μουσική. Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή (Εκδόσεις Ψυχογιός), που έχει τιμηθεί με τον Έπαινο Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, έχει μελοποιηθεί εκπληκτικά από τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα best seller της παιδικής λογοτεχνίας! Κατά τη διάρκεια της παιδικής συναυλίας, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος με τους συνεργάτες του θα παρουσιάσουν στα παιδιά μια πληθώρα μουσικών οργάνων, όπως: πιάνο, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, τύμπανα, τρομπόνι, κλαρινέτο, φλάουτο, σαξόφωνο, μπουζούκι κ.ά., και τους ήχους που μπορούν να παραχθούν από το καθένα. Επίσης, θα ακουστούν οι φωνές της Σαβίνας Γιαννάτου, του Φοίβου Δεληβοριά, του Μάρκου Κούμαρη, του Διονύση Σαββόπουλου, του Σπύρου Σακκά και της Βικτωρίας Ταγκούλη. Τέλος, θα προβάλλονται μέσω προτζέκτορα ειδικά επεξεργασμένα βίντεο και slide show του βιβλίου, σε εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος, ώστε τα παιδιά να μπορούν να τραγουδήσουν όλα τα γράμματα της αλφαβήτας μαζί με τους καλλιτέχνες. Μαζί με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο (Άνθρωπος-Ορχήστρα) παίζουν και τραγουδούν οι: Στέλιος Πασχάλης (τύμπανα), Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος (πλήκτρα), Χάρης Κωνσταντόπουλος (σαξόφωνο, κλαρινέτο) και η Ντίνα Καφτεράνη (εμψυχώτρια).  Βίντεο-προβολές: Θανάσης Κακαΐτσας. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά από 2 ετών και τους γονείς τους.

αρχείο λήψης

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου είναι ελεύθερη.
Κρατήσεις: 210 3467322 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 17.00)

Leave a Reply