ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται η απολαυστική μουσικοθεατρική παράσταση «Απαγορεύεται η μουσική» που παρακολούθησαν πέρσι 10.000 παιδιά!

Όσο κι αν ο ανατρεπτικός της τίτλος προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, η κεφάτη αυτή παράσταση έρχεται να μας αποδείξει ότι όλα είναι μουσική!

Η ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ υπογράφει ξανά μια μεγάλη επιτυχία με μια ακόμα πρωτότυπη ιστορία για τα παιδιά, σε κείμενο των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη, βραβευμένων με το Α’ κρατικό βραβείο συγγραφής παιδικού θεατρικού έργου και δημιουργών του επιτυχημένου cd για παιδιά «Ο κόσμος ανάποδα». Οι υπέροχες μουσικές που ντύνουν τους γοητευτικούς στίχους εναλλάσσονται με προσεγμένους, χιουμοριστικούς διαλόγους, έντονη δράση και διάδραση με το κοινό, σε ένα παιχνιδιάρικο σκηνικό, προσφέροντας ένα μοναδικά ποιοτικό θέαμα. Όσο για τα ευφάνταστα τραγούδια -που ερμηνεύονται ζωντανά ακόμα κι από τα ίδια τα παιδιά- κυκλοφορούν ήδη στο ομώνυμο cd, που μπορεί κανείς να βρει στο φουαγιέ του θεάτρου!

Μια παράσταση γεμάτη μουσική. Παράλληλα, με τα πρωτότυπα τραγούδια και τις ζωντανές ερμηνείες επί σκηνής, σε αρκετά σημεία της παράστασης τα ίδια τα παιδιά καλούνται να συμμετάσχουν ενεργά σε αυτό το μουσικό πανδαιμόνιο, αφού αναλαμβάνουν το ρόλο της παιδικής  χορωδίας την οποία διευθύνει ο νεαρός μας ήρωας.

kipouros_med

Μια παράσταση για τη φιλία, τη διαφορετικότητα, την ελευθερία και τον σεβασμό. Πώς μπορούν εν τέλει πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι να ταιριάξουν μεταξύ τους και τι έχουν να πάρουν ο ένας από τον άλλον, όταν υπάρχει θέληση και καλή διάθεση για συνεργασία; Τι γίνεται, όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται και γινόμαστε εμείς ο «διαφορετικός»; Μέσα από την ιστορία αποδεικνύεται τελικά πως η μουσική λειτουργεί σαν μια «γέφυρα» που ενώνει τους ανθρώπους, καταλύοντας κάθε είδους σύνορα!

Μία παράσταση με εκπαιδευτικά στοιχεία που διασκεδάζει. Πέρα από την έντονη μουσική παρουσία και τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η δράση και οι έξυπνοι θεατρικοί διάλογοι, που χαρακτηρίζουν άλλωστε κάθε δουλειά της ομάδας Κοπέρνικος.

Το ζεστό, ξύλινο θεατράκι της βιβλιοθήκης γεμίζει υπέροχες μουσικές και τραγούδια, ενώ η έντονη δράση και το έξυπνο χιούμορ σε ένα απόλυτα παιχνιδιάρικο σκηνικό, προσφέρουν στα παιδιά ηλικίας 4-10 ετώνένα μοναδικά ευρηματικό και ποιοτικό θέαμα.

Κάθε Κυριακή στις 15:00 από 18 Οκτωβρίου
Εισιτήρια: €8,00 (παιδικό), €10,00
Διάρκεια: 70 λεπτά
Η παράσταση θα παίζεται μέχρι την Κυριακή των Βαΐων.
 
Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
 
 
layout1_OUT

Leave a Reply