ΟΔΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ. ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

odos ton filonΜια νέα σειρά με βιβλίων, γραμμένων σε μορφή κόμικς,  που ονομάζεται «Οδός των φίλων», της Σιλβαίν Ζαουί, σε εικονογράφηση της Ανελόρ Παρό, προτείνουν στους μικρούς αναγνώστες από 7 ετών οι εκδόσεις Μεταίχμιο.

Ο Τιμ, η Μία, ο Σαμ, ο Έντζο και η Ρόουζ μαζεύονται στην αυλή της πολυκατοικίας τους, υπό τη «συνωμοτική επίβλεψη» του θυρωρού, του κυρίου Μορίς, για να παίξουν, να μοιραστούν τις χαρές αλλά και τα μικρά προβλήματα της  καθημερινότητάς τους και να βρουν όλοι μαζί λύσεις. Οι δυο πρώτοι τίτλοι που κυκλοφορούν, σε μετάφραση Κωνσταντίνας Αρμενιάκου, είναι τα «Δεν θέλω να πάω σχολείο» και «Κολλημένος στην οθόνη».

0014138_195

Οδός των φίλων: Δε θέλω να πάω σχολείο: Ήρθε η ώρα να ξανανοίξουν τα σχολεία και την προηγούμενη μέρα ο Σαμ έχει πονόκοιλο. Οι φίλοι του καταλαβαίνουν αμέσως πως στην πραγματικότητα του φταίει η επιστροφή στα θρανία. Ευτυχώς, η Μία έχει μια σούπερ ιδέα: μαζί οι πέντε φίλοι θα απαριθμήσουν όλους τους λόγους που υπάρχουν για να σου αρέσει το σχολείο, και θα τον βοηθήσουν να ξαναβρεί τη χαρά της ζωής!

0014139_195

Οδός των φίλων: Κολλημένος στην οθόνη: Εδώ και λίγο καιρό, ο Έντζο φέρεται παράξενα: Δεν έρχεται πια να παίξει με τους υπόλοιπους μετά το σχολείο. Ανήσυχοι, η Μία, ο Τιμ, η Ρόουζ και ο Σαμ ψάχνουν να βρουν τι συμβαίνει και μαθαίνουν την αλήθεια: ο Έντζο είναι κολλημένος στον υπολογιστή του. Όλοι μαζί οι φίλοι του θα τον βοηθήσουν να εκφράσει αυτό που του συμβαίνει και να ξαναβρεί την όρεξη για παρέα!

Leave a Reply